Κολοκυθόρυζο με κιμά και κατίκι Δομοκού... ένας μοναδικός ανοιξιάτικος συνδυασμός

Καλησπέρα! Η άνοιξη κοντεύει να τελειώσει και τα νέα οπωροκηπευτικά κάνουν την εμφάνισή τους. Είναι κρίμα να ζει κάποιος στην Ελλάδα και να μην απολαύσει τον πλούτο της Ελληνικής γης (ίσως είναι και ο τελευταίος που μας απομένει ή θα μας απομείνει...).
Αυτή την  εποχή τα κολοκυθάκια μαζί με τους ανθούς τους είναι ό,τι καλύτερο... μια και σε κάποιες πιο ζεστές περιοχές της πατρίδας μας είναι, ήδη, μεγάλα ενώ εδώ πιο βόρεια, όπως εμείς στην Θεσσαλονίκη, σε μερικές μέρες θα είναι έτοιμα να ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο μας!
Η πρότασή μου σήμερα ένα καταπληκτικό κολοκυθόρυζο με κιμά, παρέα με κατίκι Δομοκού!! Νόστιμα προϊόντα που ο συνδυασμός τους θυμίζει καλοκαίρι!
ΥΛΙΚΑ
350 γρ. κιμά
2 φλ. τσ. καστανό ρύζι δεκαλέπτου
2-3 κολοκύθια κομμένα σε κύβους
1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης σε στικς
1 καρότο τριμμένο στον χονδρό τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά και τον σωτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά και τα κολοκύθια και σωτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με την ψιλοκομμένη ντομάτα και 1 ποτήρι χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε τα αρωματικά (μαϊντανό και άνηθο, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά, προσέχοντας να μην τελειώσει το νερό (όταν έχει πολύ λίγο νερό το αναπληρώνουμε λίγο λίγο).
Ελέγχουμε εάν ο κιμάς είναι έτοιμος.
Προσθέτουμε το καστανό ρύζι αναπληρώνοντας, εάν χρειάζεται, νερό.
Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10-15 λεπτά.
Το νερό πρέπει να τελειώσει και το ριζότο μας να μείνει με το ζουμάκι του.
Σερβίρουμε το ριζότο χλιαρό, με κατίκι Δομοκού, που είναι ένα καταπληκτικό και ελαφρύ τυράκι και εάν θέλουμε λίγο μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο.
Και τα κολοκυθάκια στον κήπο μας που σε μερικές ημέρες θα είναι έτοιμα!
Καλή όρεξη!

16 σχόλια:

  1. Το φτιάχνω κι εγώ το κολοκυθόρυζο με κιμά, αλλά κατίκι δεν έχω βάλει ως τώρα και είναι ένα από τα τυριά που μου αρέσουν πολύ! Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. simonmad δοκίμασέ το, ταιριάζει τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ah, that looks so good and summery.
    My Greek is not too good- what's that on top?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Anna, it is a sorte of creamy greek cheese from Domokos.You can replace it by any creamy cheese!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γεια σ κ εγω χαρηκα που σε βρηκα η μαγειρικη ειναι μια απο τις μεγαλες μ αγαπες κ εδω μεσα βλεπω ωραιεεεεες συνταγες!!!νομιζω οτι θα με βαλεις σ πειρασμο να ξεχασω την κουραση κ ν μπω 12 το βραδυ στη κουζινα κ να φτιαχνω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σ'ευχαριστώ πολύ "χειρότεχνο"! Καλό βράδυ κι ελπίζω να τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είσαι πολύ ευρηματική!! Ότι πρέπει γαι τα ανοιξιάτικα αλλά και τα καλοκαιρινά λαχανικά.
    Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλοκληρη η άνοιξη στο πιάτο μας.
    Τυχερούλα έχεις κολοκυθάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με κολοκυθάκια το ρυζάκι δεν το έχω φτιάξει ακόμα, έδωσες όμορφη καλοκαιρινή ιδέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λατρεύω το κατίκι...
    Πολύ νόστιμη φαίνεται και εύκολη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ πρωτότυπο για μένα το φαγητό σου σήμερα Κική! Όλα τα υλικά είναι αγαπημένα και είμαι σίγουρη ότι θα γίνει το αγαπημένο της οικογένειας μου! Το αντιγράφω αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γλυκειά μου καλώς σε βρήκα!!!!!! Υπέροχη συνταγή και πρωτότυπη..... να σου πώ την αλήθεια πρώτη φορά την ακούω αλλά έχω σκοπό να τη φτιάξω πολύ σύντομα.
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. όμορφο το φαγάκι σου και πανεμορφος ο μπαξες σου !!! καλοφάγωτα !!

    φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ξανθή, Taste Advisor, manousina είναι πολύ ωραίο, εύκολο και ανοιξιάτικο πιάτο!...όσο για τα κολοκυθάκια και τα υπόλοιπα λαχανικά, να είναι καλά ο μπαμπάς μου που τα φροντίζει ανελλιπώς !!!

    Έφη,mia maria, Natasa, Konstantina μην διστάσετε να το μαγειρέψετε... είναι εύκολο και νόστιμο !!
    Κι όσο για το κατίκι... απλά υπέροχο!

    Maria B,ευχαριστώ!

    Καλό απόγευμα και φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το έφτιαξα πριν δυο εβδομάδες και το απολαύσαμε οικογενειακώς! Φίλεψα και τους γονείς μου που το κατανοστιμεύτηκαν! Το κατίκι κάνει τη διαφορά :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!