Τρουφάκια με σοκολάτα και πορτοκάλι... μια μοναδική γεύση.


Καλημέρα! Καλή Πρωτομαγιά και καλό μήνα να έχουμε!
Αρχιμηνιά σήμερα και ας ξεκινήσουμε τον Μάιο με μια γλυκιά συνταγή για να τον γλυκάνουμε και να γλυκαθούμε κι εμείς. Εύκολη συνταγή για μικροσκοπικά κεράσματα που είναι τόσο συνηθισμένα αλλά και με τόσες πολλές παραλλαγές που τελικά τους δίνουν τόσα διαφορετικά πρόσωπα!!!
Γλυκιές μπαλίτσες σοκολάτας με λικέρ σππορτοκάλι και κομμάτια από γλυκό πορτοκάλι.
Αν από τα δύο τελευταία έχουμε και φτιαγμένα από τα χεράκια μας, σπιτικά τότε τα τρουφάκια μας απογειώνονται γευστικά!
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. κουβερτούρα
2 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι σπιτικό ή Grand Marnier
80-100 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο 
5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1/2 φλ. φουντούκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ψιλοκομμένο ή πορτοκαλόφλουδες "ζαχαρωμένες" ψιλοκομμένες
Για την επικάλυψη
1 φλ. τρούφα (μπορεί να είναι και πολύχρωμη) 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί (δηλαδή μπωλ ανοξείδωτο μέσα σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ή σε ειδικό σκεύος για μπεν μαρί). 
Βάζουμε μέσα και το βούτυρο ή τη μαργαρίνη να λιώσει.
Προσθέτουμε την άχνη, το λικέρ και τα κομμάτια από το γλυκό πορτοκαλιού, που το έχουμε βάλει για αρκετή ώρα σε σουρωτήρι για να στραγγίσει καλά από το σιρόπι του (με τις ζαχαρωμένες πορτοκαλόφλουδες δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί είναι στεγνές).
Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί με τη σοκολάτα και το βούτυρο.
Τέλος, προσθέτουμε και τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας.
Αν χρειάζεται να σφίξει, αφήνουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο μας και πλάθουμε σε μικροσκοπικά μπαλάκια.
Τα τυλίγουμε σε τρούφα και τα βάζουμε σε καραμελόχαρτα για να τα κεράσουμε ή να τα ...καταβροχθίσουμε (φεύγουν πολύ γρήγορα τα άτιμα).
ΣΗΜ. Το πόσα κομμάτια θα γίνουν, εξαρτάται από το μέγεθός τους.
Να έχετε όλοι μια γλυκιά μέρα κι έναν υπέροχο μήνα!!!
Tante Kiki
9 Comments
No