Τρουφάκια με σοκολάτα και πορτοκάλι... μια μοναδική γεύση.

Καλημέρα! Καλή Πρωτομαγιά και καλό μήνα να έχουμε!
Αρχιμηνιά σήμερα και ας ξεκινήσουμε τον Μάιο με μια γλυκιά συνταγή για να τον γλυκάνουμε και να γλυκαθούμε κι εμείς. Εύκολη συνταγή για μικροσκοπικά κεράσματα που είναι τόσο συνηθισμένα αλλά και με τόσες πολλές παραλλαγές που τελικά τους δίνουν τόσα διαφορετικά πρόσωπα!!!
Γλυκιές μπαλίτσες σοκολάτας με λικέρ σππορτοκάλι και κομμάτια από γλυκό πορτοκάλι.
Αν από τα δύο τελευταία έχουμε και φτιαγμένα από τα χεράκια μας, σπιτικά τότε τα τρουφάκια μας απογειώνονται γευστικά!
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. κουβερτούρα
2 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι σπιτικό ή Grand Marnier
80-100 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο 
5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1/2 φλ. φουντούκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ψιλοκομμένο ή πορτοκαλόφλουδες "ζαχαρωμένες" ψιλοκομμένες
Για την επικάλυψη
1 φλ. τρούφα (μπορεί να είναι και πολύχρωμη) 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί (δηλαδή μπωλ ανοξείδωτο μέσα σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ή σε ειδικό σκεύος για μπεν μαρί). 
Βάζουμε μέσα και το βούτυρο ή τη μαργαρίνη να λιώσει.
Προσθέτουμε την άχνη, το λικέρ και τα κομμάτια από το γλυκό πορτοκαλιού, που το έχουμε βάλει για αρκετή ώρα σε σουρωτήρι για να στραγγίσει καλά από το σιρόπι του (με τις ζαχαρωμένες πορτοκαλόφλουδες δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί είναι στεγνές).
Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί με τη σοκολάτα και το βούτυρο.
Τέλος, προσθέτουμε και τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας.
Αν χρειάζεται να σφίξει, αφήνουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο μας και πλάθουμε σε μικροσκοπικά μπαλάκια.
Τα τυλίγουμε σε τρούφα και τα βάζουμε σε καραμελόχαρτα για να τα κεράσουμε ή να τα ...καταβροχθίσουμε (φεύγουν πολύ γρήγορα τα άτιμα).
ΣΗΜ. Το πόσα κομμάτια θα γίνουν, εξαρτάται από το μέγεθός τους.
Να έχετε όλοι μια γλυκιά μέρα κι έναν υπέροχο μήνα!!!

9 σχόλια:

  1. Καλό και γλυκό μηνα Κική μου!Υπέροχα και διαχρονικά τα τρουφάκια και η συνταγή σου με το αρωμα πορτοκάλι ιδιαίτερη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο γλυκό του κουταλιού βάζεις σ' αυτή την ποσότητα κουβερτούρας Κική;
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Vita συγγνώμην μου ξέφυγε και δεν το έγραψα...τώρα το διόρθωσα! Εγώ βάζω 1 κ.σ. για να μην φαίνεται πολύ αλλά εάν θέλεις μέχρι 2 κ.σ. "σηκώνει" μια και η κουβερτούρα με το πορτοκάλι "δένουν" πολύ ωραία. Και πάλι ζητώ συγγνώμη για την παράλειψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kiki πολύ όμορφη συνταγή με τον συνδυασμό που σκοτώνει (γευστικά) σοκολάτα + πορτοκάλι!!!
    ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΜΗΝΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σοκολάτα + πορτοκάλι = συνδυασμός αχτύπητος!!!
    Υπέροχα Κικίτσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κική μου, χτύπησες φλέβα (υπογλυκαιμίας) μ' αυτά τα τρουφάκια σου! Άντε να δω τώρα τι θα βρω να πνίξω τον πόνο μου! Καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλό μήνα kiki!! προφανώς και ξεκινάει έτσι γλυκά ο μήνας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα υπέροχη σελίδα χορταστική, ζεστή και πηγαία. Σε ευχαριστώ για τη πρόσκληση, και συγγνώμη που άργησα. Είχα διάφορα αυτό το καιρό.
    Να είσαι καλά θα τα πούμε καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τα έφτιαξα!!!!μόλις!!! δεν έβαλα όμως πορτοκάλι γιατί δεν αρέσει σε όλους, έβαλα τρίμμα καρυδιού και αντί λικέρ κονιάκ.. περιμένω να κρυώσει λίγο το μείγμα να αρχίσω το πλάσιμο!!! :) Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!