Διαιτητική καλημέρα σήμερα! Τί κάνετε;; Ελπίζω να είστε καλά! Η εποχή το ζητάει, και για μένα οι ζέστες είναι η καλύτερη εποχή για δροσερές και χορταστικές πολυσαλάτες που αντικαθιστούν συχνά το μαγειρεμένο φαγητό είτε σαν μεσημεριανό γεύμα είτε σαν βραδινό. Οι σαλάτες σαν συνοδευτικό του κυρίως πιάτου είναι συνηθισμένο ή μάλλον η καθημερινότητα στο οικογενειακό μας τραπέζι, κυρίως για το μεσημεριανό γεύμα. Μόλις όμως πιάσουν οι ζέστες η σαλάτα σαν κανονικό γεύμα είναι αυτή που αποζητώ όλο και πιο συχνά! Μα όλα αυτά τα λαχανικά της ευλογημένης γης μας, με τα υπέροχα χρώματα, το καταπληκτικό άρωμα και την όλο μεστότητα γεύση τους με προκαλούν!
Η σημερινή μας σαλάτα είναι πανεύκολη! Μαρούλι (ευτυχώς υπάρχει ακόμα παντού!), ρόκα από τον κήπο, καλαμπόκι, τα αγαπημένα ντοματίνια, 3-4 ελιές και τόνο. Κι όλα αυτά, περιχυμένα με ένα ολόδροσο και αρωματικό dressing γιαουρτιού με μπόλικο άνηθο γιατί γιαούρτι και καλοκαίρι πάνε χέρι χέρι! Μαγεία και μάλιστα διπλή μαγεία μια και έχει λίγες θερμίδες! Επιλέγουμε τις ποσότητες που θέλουμε και πάμε να δούμε... τί κάνουμε!
- 4-5 φύλλα μαρούλι
- 10 φύλλα ρόκα
- 200 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
- 7-8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 χαρτάκι τόνο σε νερό ή λάδι
- 4-5 ελιές
- 5-6 bake rolls (προαιρετικά)
Για το dressing
- 3 κ.σ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
- χυμό από 1 1/2 μοσχολέμονο (lime)
- 1 κ.σ. μηλόξιδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 1/2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
- λίγο αλάτι
- λίγο νερό για να αραιώσουμε το γιαούρτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- Γεμίζουμε με το μαρούλι το μπολ μας.
- Τοποθετούμε το καλαμπόκι, τα ντοματίνια, τον τόνο, τις ελιές επάνω στο μαρούλι με το συνδυασμό που μας αρέσει.
- Στο κέντρο βάζουμε τα bake rolls.
- Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι, το μηλόξιδο, το χυμό του μοσχολέμονου και το ελαιόλαδο.
- Μόλις ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε τον άνηθο και λίγο νεράκι για να έχουμε το dressing όσο αραιό θέλουμε.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις τη δροσερή νοστιμιά της!