Πίτσα με τυριά, δεντρολίβανο και πράσινες ελιές... μια ιδιαίτερα αρωματική νοστιμιά


Καλή σας μέρα!!! Κι έφτασε η μέρα που θα σας αποκαλύψω την καινούργια μου αγάπη! Κι όχι απλά αγάπη αλλά έρωτα με την πρώτη ματιά ή μάλλον ανάγνωση. 
Μεσημεράκι κι εγώ ξεφυλλίζω μερικά περιοδικά... ψάχνω, ψάχνω κάτι... κι εγώ δεν ξέρω τί ακριβώς! Κι αυτό το κάτι...ξεπηδά ξαφνικά μπροστά μου μέσα από μια σελίδα με μπεζ, πράσινο και λευκό! Μια σελίδα γυαλιστερή, όμορφη και πολύ ...νόστιμη! Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά... τα διέκρινα... μπλε τυρί και δεντρολίβανο! Μεγάλες αγάπες... αξεπέραστες. Ανάμεσα ροδέλες πράσινης ελιάς! Κι όλα αυτά επάνω σε μια λεπτή ζύμη! Η φωτογραφία του περιοδικού μου είχε κλέψει την καρδιά! Διαβάζω τη συνταγή...λεπτή ζύμη...οκ! Μοτσαρέλα, γραβιέρα και μπλε τυρί ...οκ! Τυρί κρέμα... μμμ, προτιμώ ένταμ και γκούντα... οκ! Κι αν η πίτσα είχε και λίγο κόκκινο επάνω... για χρώμα αλλά και γεύση; Πράσινες ελιές γεμισμένες με κόκκινη πιπεριά και ντοματίνια... οκ!
Η ζύμη έγινε (δείτε ΕΔΩ) και αφού προψήθηκε πήρε τη θέση της στο ταψί και δέχθηκε ευχαρίστως τα υλικά που της ταίριαζαν και που προορίζονταν γι αυτήν! Η κόκκινη καρδιά της κάθε ροδέλας ελιάς και τα κόκκινα, ολοστρόγγυλα ντοματίνια την ομόρφυναν αλλά και την απογείωσαν!
Έτοιμη σε ελάχιστο χρόνο η πίτσα που θα χορτάσει όσους απολαμβάνουν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες ή τις ταινίες αλλά και τους φανατικούς οπαδούς της. Πάμε να δούμε λεπτομέρειες γι αυτή την πικάντικη και πολύ αρωματική λιχουδιά;;
ΥΛΙΚΑ για μια λαμαρίνα φούρνου
Λεπτή ζύμη για πίτσα (η συνταγή ΕΔΩ)
10 ελιές πράσινες γεμισμένες με κόκκινη πιπεριά, σε φέτες
100 γρ. γκούντα χοντροτριμμένο
100 γρ. ένταμ χοντροτριμμένο
100 γρ. μοτσαρέλα χοντροτριμμένο
50 γρ. γραβιέρα πικάντικη
50 γρ. μπλε τυρί θρυμματισμένο με το χέρι
8-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βγάζουμε τη ζύμη ή την έτοιμη βάση από την κατάψυξη το πρωί της ημέρας που θα την χρησιμοποιήσουμε και την αφήνουμε μέχρι το μεσημέρι για να ξεπαγώσει.
Εναλλακτικά, βγάζουμε τη ζύμη ή τη βάση από την κατάψυξη το προηγούμενο βράδυ και τη βάζουμε στο ψυγείο.
1-2 ώρες πριν φτιάξουμε την πίτσα, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο για να ξεπαγώσει καλά.
Αλείφουμε μια λαμαρίνα φούρνου με ελαιόλαδο και τοποθετούμε επάνω τη ζύμη μας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα χοντροτριμμένα τυριά και τα απλώνουμε επάνω στη ζύμη.
Ρίχνουμε από πάνω το θρυμματισμένο μπλε τυρί και πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο.
Τέλος, τοποθετούμε τις φέτες ελιάς και τα ντοματίνια και βάζουμε την πίτσα στο φούρνο.
Εφόσον η ζύμη είναι προψημένη (όπως εδώ) ψήνουμε για 8-9 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έλιωσαν τα τυριά και πήρε ένα καστανόξανθο χρώμα η ζύμη.
Εφόσον η ζύμη δεν είναι προψημένη, ψήνουμε την πίτσα για 20-25 λεπτά ή μέχρι να δούμε το καστανόξανθο χρώμα στη ζύμη.
Γενικά, επειδή η ζύμη μας είναι λεπτή και τα τυριά δεν χρειάζεται παρά να λιώσουν η πίτσα ψήνεται γρήγορα.
Πηγή: Περιοδικό "Olive", Ιούνιος 2014
Tante Kiki
27 Comments
No