Ζυμαρικά καμπανούλες ωγκρατέν...η απόλυτη γευστική ικανοποίηση της light εκδοχής

Δίαιτα;;; Εεεε και λοιπόν;;;
Πόσοι είναι οι άνθρωποι που δεν αγαπούν τα ζυμαρικά; Φαντάζομαι ελάχιστοι. Όσο για τα παιδιά, νομίζω ότι δεν υπάρχουν παιδιά που να μην τα λατρεύουν κι αν υπάρχουν αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα. 
Παρόλα αυτά, πάντα όταν κάποιος κάνει δίαιτα, το πρώτο που σκέφτεται είναι ένα μεγάλο STOP στην κατανάλωση ζυμαρικών. Κι όμως, υπάρχει πάντα η light πλευρά των ζυμαρικών που δεν απαγορεύονται καθόλου στην δίαιτα...
Πριν μερικές ημέρες, ανακάλυψα στο σούπερ μάρκετ κάποια ζυμαρικά της Μέλισσα, τις καμπανούλες κι επειδή μου άρεσε το σχήμα τους, τα αγόρασα. Έτσι όπως τα έβλεπα, σκέφτηκα τα ωγκρατέν φούρνου και τα φαντάστηκα γεμάτα με σάλτσα τυριών!!!!!!! Φανταστείτε, υπέροχα ζυμαρικά με γεύση γλυκιά από το σωταρισμένο κρεμμύδι που συνυπάρχει αρμονικά με την ελαφριά αρμύρα της τριμμένης μοτσαρέλας και το απόλυτο επιστέγασμα από έναν συνδυασμό γιαουρτιού με κρέμα γάλακτος! Και όλα αυτά με τις λιγότερες δυνατές θερμίδες! Μοναδική γεύση και μοναδική επίγευση που δεν αφήνουν εύκολα περιθώρια για επιδόρπιο! Και να η συνταγή...
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο ζυμαρικά "καμπανούλες" της Μέλισσα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά  κόκκινη Φλωρίνης ψιλοκομμένη
150 γρ. μοτσαρέλα Arla Finello light (1 πακέτο)
1 γιαούρτι (200 γρ.) με 2% λιπαρά
1 κρέμα γάλακτος (200 γρ.) Nounou Telia με 3% λιπαρά
1/2 φλ. τσ. κριθαροκούλουρο τριμμένο στο multi
Ελάχιστο ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα αφήνουμε στην κατσαρόλα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τη πιπεριά που είναι ήδη ψιλοκομμένα, μέχρι να μαραθούν.
Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα ρίχνουμε στα ζυμαρικά μας, ανακατεύοντάς τα ώστε να αναμιχθούν καλά
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Αλείφουμε το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από το τριμμένο κριθαροκούλουρο.
Βάζουμε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά στο ταψάκι και προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλα.
Ανακατεύουμε και πάλι και ελέγχουμε εάν χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ρίχνουμε την κρέμα επάνω στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ελαφρά, ώστε να μείνει και από πάνω λίγη κρέμα για να κάνει την κρούστα.
Πασπαλίζουμε με το άλλο μισό κριθαροκούλουρο και βάζουμε στο φούρνο για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με μια απλή αγγουροντοματοσαλάτα... Η γεύση του είναι τόσο "γεμάτη" που σε κατακλύζει χωρίς να χρειάζεται περιττά συνοδευτικά.
Καλή σας όρεξη!!

2 σχόλια:

  1. κικιτσα εισαι ξεμυαλιστρα!!!!!!! σου στελνω 10 λαμπατερ γι’αυτο το πιατο!!!!!!!!!φιλακιαααααα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητη μου Κικη καλημερα!!

    Αχ, πολυ ωραιες οι προτασεις σου κ γι'αυτη την εβδομαδα!
    Κραταω κ θα φτιαξω σιγουρα, μα σιγουρα, τη γαλατοπιτα! Φαινεται τελεια!..θα επανελθω με σχολια..:-)
    Επισης μου εκλεισαν το ματακι κ τα πιο πανω ζυμαρικα! Σχεδον μου μυρισαν...!! Θα μπορουσες να μου προτεινεις τι να βαλω αντι της κρεμας γαλακτος, ετσι για να τα κανω ακομα πιο light??
    Σ'ευχαριστω πολυ προκαταβολικα!
    Να ξεκουραστεις κ να περασεις πολυ ομoρφη Κυριακη!
    φιλακια!
    Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!