Mousse με ανθότυρο και σάλτσα κερασιού...


Γλυκός καλοκαιρινός πειρασμός
Γλυκούς πειρασμούς συναντούμε παντού και κατά κοινή ομολογία δυσκολευόμαστε να αντισταθούμε στη νοστιμιά και τη δροσιά τους...γι αυτό και καλό είναι να έχουν, όσο είναι δυνατόν, λίγες θερμίδες και φυσικά... να είναι σπιτικοί για να είναι ασφαλείς και υγιεινοί.
'Ενας τέτοιος πειρασμός είναι και η σημερινή γλυκιά πρόταση. Μια καταπληκτική κατάλευκη mousse με ανθότυρο που κοκκινίζει όχι από... ντροπή αλλά από την σάλτσα κερασιού που της κάνει πολύ καλή γευστική παρέα.
Τα υλικά... καθημερινά και η διαδικασία παρασκευής της... απλούστατη.
Η συνταγή από το περιοδικό ΟLIVE.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ανθότυρο
1 φλ.τσ. γιαούρτι 2%
1 φλ. σαντιγύ 
1 κ.σ. μέλι ανθέων
1 φακελάκι φυσική βανίλια Vahiné
Για τη σάλτσα κεράσι
400 γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι
150 γρ. ζάχαρη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χτυπούμε το ανθότυρο με το μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι και τη βανίλια, χτυπώντας συνεχώς.
Προσθέτουμε και τη σαντιγύ* και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να εσωματωθεί εντελώς στο υπόλοιπο μίγμα.
Μοιράζουμε το μίγμα μας σε 4-5 μπολάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. 
Εάν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε σε μικρά πλαστικά ποτηράκια, στην κατάψυξη για μερικές ώρες και να σερβίρουμε τη mousse σαν παγωτό, αναποδογυρίζοντας το ποτηράκι για να ξεφορμάρουμε το γλυκό μας.
Για τη σάλτσα κεράσι
Πολτοποιούμε τα κεράσια και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για λίγα λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε μ' αυτή την mousse.
Tante Kiki
9 Comments
No