Cupcakes κανέλας... το κέικ των 5 λεπτών!

...για κυριακάτικο πρωινό ή για κολατσιό
Ένα κέικ που είναι έτοιμο να μπει στο φούρνο κυριολεκτικά σε 5 λεπτά μπορεί να είναι υπέροχο και φουσκωτό και νόστιμο και εύκολο να το πάρουμε μαζί μας ή να το φάμε την Κυριακή το πρωί ζεστό ζεστό με μυρωδάτο καφέ, γάλα ή τσάι; Φυσικότατα!!!! 
Δοκιμάστε το παρακάτω κέικ που προτείνει η Α.Μπαρμπαρίγου στην ιστοσελίδα της αλλά και στο βιβλιαράκι της με κέικ!!!!
Προσωπικά έκανα μερικές αλλαγές για να το "φέρω" στα δικά μας γευστικά δεδομένα. Έτσι, έβαλα 100 ml αριάνι αντί για 80 ml γάλα, πρόσθεσα ζάχαρη με φυσική βανίλια Vahiné και κανέλα μέσα στο κέικ και χρησιμοποίησα μαργαρίνη με άρωμα βουτύρου.
ΥΛΙΚΑ για 12 κανονικά cupcakes
60 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη 
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αβγό
100 ml αριάνι (ή γάλα όπως έχει η αρχική συνταγή)
1 φακελάκι ζάχαρη με φυσική βανίλια Vahiné*
1/2 κ.γλ. κανέλα
Για την επικάλυψη - πασπάλισμα
1 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική άσπρη ή καστανή
1/2 κ.γλ. κανέλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το αβγό, τη κανέλα και τη βανίλια.
Χτυπάμε για 4-5 λεπτά έως ότου αφρατέψει και γίνει κρεμώδες το μείγμα.
Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το αριάνι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
Βάζουμε τις χάρτινες θήκες στο ταψάκι για cupcakes και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 20 λεπτά και σβήνουμε το φούρνο, αφού πρώτα δοκιμάσουμε με τη λάμα ενός μαχαιριού εάν τα μίνι κέικ είναι έτοιμα (όταν η λάμα βγαίνει καθαρή είναι έτοιμα).
Βγάζουμε από το φούρνο, βγάζουμε τα cupcakes και τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο.
Ανακατώνουμε τη ζάχαρη με τη κανέλα.
Τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα της ζάχαρης και της κανέλας.
Σερβίρουμε χλιαρό αλλά και κρύο είναι εξίσου υπέροχο (είναι υπέροχα μικρά κέικ για να τα παίρνουμε μαζί μας για κολατσιό και τα παιδιά ξετρελλαίνονται με τη γεύση τους).
* Τη συγκεκριμένη ζάχαρη με βανίλια τις περισσότερες φορές την αναφέρω ως βανίλια για λόγους συντομίας.

6 σχόλια:

  1. Κικάκι μου λατρεύω την κανέλα! Δεν την θέλει ο άντρας μου όμως! Φαινονται τέλεια τα κεκάκια σου!
    Θα τα κάνω μονο για μένα και τον μικρό μου φαίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κικιτσα μου μακαρι να το ειχα τωρα να γλυκαθω γιατι εχω παθει ενα σοκ!!!μπηκα τωρα στο σπιτακι μου και ειδα πως η πρωτη φωτο που εβαλα αλλαξε χωρις να κανω κατι εγω και μπηκε καποια αλλη ξερεις μηπως να μου πεις γιατι εγεινε αυτο;;;;;;φιλακια πολλα και παλι γεια στα χερακια σου!!!!!κι εγω λατρευω την κανελα και θελω να φτιαξω το παγωτακι σου που ειναι κι ευκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eri μου, είναι τόσο εύκολα και σε μικρή ποσότητα που αξίζει τον κόπο να τα φτιάξεις για τους δυό σας. Εξ άλλου έτσι όπως είναι ατομικά μπορείς να τα βάλεις στην κατάψυξη και όταν τα αποψύχεις να είναι φρέσκα. Πολλά φιλιά!
    Αλήθεια, όλα καλά με τον σεισμό;

    Νάσια μου έλα γρήγορα να πάρεις ένα! Κερνάω και παγωτό!!! Όσο για την φωτό, εννοείς του τίτλου ή κάποια άλλη; Μήπως το πείραξε κάποιος; Αν όχι... τότε άλλαξέ την πάλι και περίμενε να δες εάν θα ξανασυμβεί μήπως και έκανες κάτι τυχαία!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου άρεσε ο συνδυασμός της επικάλυψης Κική μου και θα τον κάνω με την επόμενη αφορμή για τα κεκάκια. Ειδικά με καστανή ζάχαρη πιστεύω πως θα είναι πιο γευστικά.
    Πολλές καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ αυτή η κανέλα δεν αρέσει παρά μόνο σε ελάχιστα φαγητά ή γλυκά.
    Είδα ότι γράφεις κάτι για κατάψυξη το έχεις δοκιμάσει;;
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Penelope η αλήθεια είναι ότι με την καστανή ζάχαρη είναι πιο γευστικά! Καλημέρα και φιλιά!!

    Ξανθή το πόσο αρέσει η κανέλα είναι προσωπικό. Εξ άλλου όλα τα φαγητά ή τα γλυκά που παρουσιάζουμε δεν αρέσουν υποχρεωτικά σε όλους κι έπειτα. τα παράπονα στην Μπαρμπαρίγου μια και είναι δική της η συνταγή... εμένα μου άρεσε και την έφτιαξα και την παρουσίασα.
    Δεύτερον, όταν γράφω κάτι... ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΩ!!!
    Μη μου πεις ότι δεν έβαλες ποτέ στην κατάψυξη κέικ ή τσουρέκι για να το συντηρήσεις για περισσότερο χρόνο γιατί εγώ βάζω;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!