Αβγά στραπατσάδα με καλοκαιρινά λαχανικά και φέτα...

Πιο γρήγορο γεύμα ...δεν υπάρχει
Ξέρετε τώρα, στις διακοπές θέλουμε να κάνουμε μπάνιο, βόλτες, εκδρομούλες, θέλουμε να χαλαρώσουμε διαβάζοντας, κουβεντιάζοντας με παρέα ή απλά ρεμβάζοντας καθισμένοι δίπλα στη θάλασσα ή σε κάποια εξοχή, τέλος πάντων. Πάντως, σίγουρα δεν θέλουμε να περνούμε κάθε μέρα, όλη την μέρα μέσα στην κουζίνα ή μέσα στο σπίτι κάνοντας δουλειές. 
Προσωπικά, αν και λατρεύω τη μαγειρική, κατά τη διάρκεια των διακοπών, ναι μεν δεν θέλω να τρώω έξω αλλά θέλω και λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να κάνω όλα όσα δεν προλαβαίνω τον υπόλοιπο χρόνο. Βέβαια, και πάλι, είμαι αρκετές ώρες στην κουζίνα γιατί η "αρρώστια" δεν κρύβεται, οι εμμονές με τα μαγειρικοζαχαροπλαστικά πειράματα δεν με αφήνουν να "αγιάσω" αλλά και η αναζήτηση νέων συνταγών δεν σταματά και χωρίς το laptop μου δεν μπορώ να αντέξω για πολύ χρόνο.
Παρόλα αυτά, τα ελαφρά, γρήγορα και νόστιμα πιάτα μου αρέσουν. Έτσι, προχθές, γυρίζοντας από τη θάλασσα βρέθηκα να μην έχω μαγειρέψει! 
Αλλά..."ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται" έτσι δεν λένε; -:))) 
Εεεεε, λοιπόν, ετοίμασα κάτι πολύ γνωστό, διαχρονικό και νόστιμο. 
Αβγά στραπατσάδα ή αλλιώς αβγά scrambled ή αλλιώς (όπως τα έλεγα μικρή) αβγά "ανακετεμένα"! -:)))
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
2 μέτρια κολοκυθάκια σε κυβάκια
1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης σε καρεδάκια
1/2 ντομάτα σε φετούλες
100 γρ φέτα θρυμματισμένη
4 αβγά
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κίτρινο τυρί τριμμένο (προαιρετικά για πασπάλισμα)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο με τα κολοκυθάκια και τη πιπερια και τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε την κομμένη ντομάτα.
Εν τω μεταξύ, χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε σ' αυτά την κρέμα γάλακτος, τη φέτα θρυμματισμένη με το χέρι, το πιπέρι και τον άνηθο.
Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στα λαχανικά.
Σ' αυτή τη φάση, μπορούμε να κάνουμε τα αβγά ομελέτα (εάν δεν τα ανακατέψουμε καθόλου μέχρι να ψηθούν από την μία μεριά) ή να τα ανακατέψουμε με ξύλινη κουτάλα και να γίνουν στραπατσάδα.
Αφήνουμε για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας να στερεοποιηθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και απολαμβάνουμε το μεγαλείο της απλότητας ενός φαγητού!
Καλή σας όρεξη!!

2 σχόλια:

  1. Γρήγορο αλλά αναβαθμισμένα αβγά στραπατσάδα....εγώ σκέτα με ντοματούλα τα ήξερα, εσύ τα έκανες υπερπαραγωγή! χαχαχα!!! Πεντανόστιμα είναι τα άτιμα!

    Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την λατρεύω την στραπατσάδα! Και τώρα που το σκέπτομαι έχω καιρό να την μαγειρέψω... Μου έδωσες ιδέα για το αυριανό φαγητό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!