Το προφιτερόλ της μπλογκοφίλης Ρένας

Από τότε που ξεκίνησα αυτό το blog, είχα δηλώσει ότι ευχαρίστως θα δημοσιεύσω τη συνταγή που κάποιο μέλος θα θέλει να παρουσιάσει με δικές του φωτογραφίες και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην συνταγή και την εκτέλεσή της. 
Πριν μερικές ημέρες, λοιπόν, είχα τη χαρά να φτιάξει, να φωτογραφίσει και να μου στείλει με e-mail  η καλή μπλογκοφίλη Ρένα Χριστοδούλου τη σπεσιαλιτέ της... ένα ωραιότατο προφιτερόλ!!
Σήμερα αυτό το προφιτερόλ της Ρένας εγκαινιάζει την καινούργια θεματική ενότητα με τίτλο "Οι δικές σας συνταγές χωρίς παρέμβαση"... εγώ απλώς... δακτυλογραφώ και ανεβάζω τις φωτογραφίες, χωρίς να αλλάξω τίποτε
Στη συγκεκριμένη στήλη, δεν θα υπάρχει ΠΟΤΕ δικό μου σχόλιο γιατί το θεωρώ αγένεια και γιατί θα ήθελα να διαγράφεται στη συνταγή, η προσωπικότητα του κάθε δημιουργού. 
Θεωρώ δεδομένο ότι όταν κάποιο μέλος του Tante Kiki στέλνει κάποια συνταγή, την έχει πιο πριν δοκιμάσει και ελέγξει ως προς την επιτυχία της κάτι που είναι πολύ σημαντικό. 
Επίσης θα ήθελα να ζητήσω από τις φίλες που στέλνουν συνταγές να δίνουν ακριβείς αναλογίες για όλα τα υλικά (ειδικά εάν πρόκειται για γλυκές δημιουργίες μιας και όλοι όσοι ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο θέμα, γνωρίζουμε ότι η ακρίβεια της ποσότητας των υλικών συμβάλλει στην επιτυχία του γλυκού) αλλά και να φωτογραφίζουν τα υλικά (όπως ακριβώς έκανε η Ρένα).
Και πάλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ την φίλη Ρένα για τη συνταγή και τις φωτογραφίες που μας έστειλε! Να, λοιπόν, η συνταγή της...
ΥΛΙΚΑ για 22 ατομικά ή ένα μεγάλο προφιτερόλ
600 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
50 γρ. κακάο
2 βανίλιες
3 αβγά
1 lt γάλα 
1 ποτήρι νερό
1 κουβερτούρα ΠΑΥΛΙΔΗΣ (125 γρ.)
1 φακελάκι σαντιγύ GARNI ΓΙΩΤΗΣ
1 πακέτο μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για το γαρνίρισμα του γλυκού
Παίρνουμε 200 ml (1 φλ.τσ.) από το κρύο γάλα, προσθέτουμε το περιεχόμενο του φακέλου Garni και χτυπάμε τη σαντιγύ για 5 λεπτά περίπου (μέχρι να "σφίξει"). 
Αφήνουμε τη σαντιγύ στο ψυγείο, για να γαρνίρουμε τα προφιτερόλ.
Για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βαθιά και με φαρδύ πάτο ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο και τις βανίλιες.
Τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα αβγά στο μείγμα αυτό. 
Ανακατεύουμε με το σύρμα έως ότου γίνει μια πολύ πηχτή κρέμα.
Σε άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με το νερό και την κουβερτούρα σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά έτσι ώστε να λιώσει αλλά να μην καεί. 
Μόλις η κουβερτούρα λιώσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σιγά σιγά, ανακατεύοντας πάντα με το σύρμα ρίχνουμε τη σοκολάτα στο μείγμα της άλλης κατσαρόλας με τα αβγά.
Ανακατεύουμε με υπομονή μέχρι να διαλυθούν όλοι οι σβώλοι της κρέμας και βάζουμε την κατσαρόλα και πάλι σε μέτρια φωτιά.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η κρέμα να πήξει ελαφρώς (να γίνει μια νερουλή κρέμα γιατί εάν την αφήσουμε να "σφίξει" πολύ, όταν κρυώσει θα γίνει "σαν πέτρα).
Σύνθεση του γλυκού
Μοιράζουμε την κρέμα στα μπολάκια (συνήθως χρειάζεται μισή κουτάλα στο κάθε ένα).
Βάζουμε από πάνω ένα μπισκότο και μισό ακόμη (ενάμισι μπισκότο σε κάθε μπολάκι). 
Βάζουμε και πάλι κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και μόλις η κρέμα στερεοποιηθεί, βάζουμε σε κορνέ τη σαντιγύ και στολίζουμε τα προφιτερόλ.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες τουλάχιστον πριν τα σερβίρουμε.
 
Καλή επιτυχία!!

6 σχόλια:

  1. Πειρασμός γλυκός, με μπισκότα δεν το φτιάχνω εγώ μα δεκτή κάθε παραλλαγή οπότε η κλεφτρούλα το αντιγράφω.Πάντως για τα ..αρχεία..το ωραιότερο προφιτερόλ το έφαγα στη Τουρκία αληθινά..κάτι μοναδικό σε γεύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχτίδα μου χαίρομαι που σου αρέσει! Ελπίζω να είστε καλά και κάποια στιγμή θα τα πούμε από κοντά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΙΚΗ!!!!!!!!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΛΗ!!!!!!!!!!
    ΑΝΤΕ ΦΙΛΕΣ , ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ρένα είναι απίστευτη!! Εκτός από ΌΛΑ τα μοναδικά έργα της φτιάχνει και θε'ι'κά γλυκά;;;
    Δεν έχω λόγια, σοκολατένιο είναι ,μου τρέχουν τα σάλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Ρένα!!! Το ότι ξέρετε να μαγειρεύετε είναι σίγουρο εμείς όμως δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι μπορούμε να φτιάξουμε όλα όσα φτιάχνετε!!! Χαίρομαι κι εγώ που ένα τέτοιο γλυκό εγκαινιάζει τη νέα στήλη κι ελπίζω να έχει συνέχεια!
    Καλή σου μέρα και καλό Σ/Κ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω είναι γνωστόν οτι δεν είμαι καθόλου γλυκατζού
    (δεεε το ξέρατεεε; ντροπήήή!)επειδή μου τρέχουν τα σάλια, επειδή είναι της φίλης μου της Ρένας που φτιάχνει "αγγέλους"(στο προφιτερόλ θ αποτυγχανε;) και επειδή μου θυμίζει και την υπέροχη περιγραφή του Κωνσταντίνου,δεν θ αντισταθώ έτι περαιτέρω. Το κρίμα στο λαιμό σας!!!300 κιλά θα φτάσω άσε το ζάκχαρο...
    Φιλάκιαααααα γλύκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!