Κρύα πατατοσαλάτα με τόνο και κόκκινα φασόλια


Μια σαλάτα... ένα γεύμα! Οι πολυσαλάτες είναι εύκολα και γρήγορα αλλά νόστιμα, πλήρη και ελαφριά γεύματα. Προσωπικά, λατρεύω τις πολυσαλάτες γιατί έχουν σχετικά λίγες θερμίδες και ειδικά τώρα το καλοκαίρι με τη ζέστη είναι πιάτα που χορταίνουν χωρίς να βαραίνουν. Τί καλύτερο λοιπόν;
Δοκιμάστε αυτή τη πατατοσαλάτα και δεν θα το μετανιώσετε!
ΥΛΙΚΑ για 2-3 άτομα
1 κουτί κόκκινα φασόλια (κονσέρβα 400 γρ.)
300 γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο
2 καρότα σε κυβάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κομματάκια
2 πιπερίτσες τσίλι (προαιρετικά εάν θέλετε τη σαλάτα καυτερή)
2 κουτιά τόνο Rio Mare σε λάδι (2 x 160 γρ.)
4-5 πατάτες μέτριες
Για το dressing
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 λιαστή ντομάτα (προαιρετικά)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό τα κόκκινα φασόλια και τα βγάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν.
Βράζουμε το καλαμπόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βράζουμε τα κομματάκια της πιπεριάς μαζί με τα κυβάκια του καρότου για λίγο, μέχρι να μαλακώσουν.
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες, μέχρι να μαλακώσουν και τις κόβουμε σε κομμάτια ακανόνιστα μέσα σε σαλατιέρα.
Προσθέτουμε στη σαλατιέρα και τον τόνο χωρίς το λάδι του.
Έπειτα, προσθέτουμε τα κόκκινα φασόλια, τα κομματάκια καρότου και πιπεριάς και το καλαμπόκι.
Ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο.
Dressing
Στο multi, βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο και τη λιαστή ντομάτα.
Τα χτυπούμε για λίγο μέχρι να λιώσει εντελώς η λιαστή ντομάτα και περιχύνουμε τη σαλάτα μας την ώρα που είναι να τη σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!


Tante Kiki
4 Comments
No