Παγωτό κανέλα με μπισκότα speculoos και σταγόνες σοκολάτας


...μόνον με 4 υλικά !!!

Θέλετε ένα παγωτό (ή παγωμένο γλύκισμα, όπως το αποκάλεσε ο μπαμπάκας μου) με τρία ή τέσσερα υλικά; Αγαπάτε τη γεύση των μπισκότων κανέλας, των γνωστών speculoos; Εάν ναι, τότε αυτό το παγωμένο γλύκισμα ή παγωτό είναι για σας!
Γλυκιά γεύση κανέλας, μεστή που θα μπορούσε να φέρει στο νου Χριστούγεννα...αλλά όχι, φέρνει στο στόμα τη δροσιά του παγωτού και την αίσθηση του καλοκαιριού. Περίεργος συνδυασμός για μένα... η κανέλα πάντα με ταξίδευε συνειρμικά στο χειμώνα και τώρα με δροσίζει και...το απολαμβάνω. Μου αρέσουν εξάλλου οι αντιθέσεις, είναι το αλατοπίπερο της ζωής και της δίνουν ένα ξεχωριστό νόημα!
Παγωτογλυκό εύκολο, μόνον με 3 υλικά με διαδικασία ιδιαίτερα απλή...με δυο λόγια μια μοναδική γεύση και μια εκπληκτική επίγευση σε 5 λεπτά!!!!
Ωωωωωχ, άρχισα πάλι τη πολυλογία...εντάξει σταματώ και περνώ στη συνταγή...


ΥΛΙΚΑ
  • 350 γρ. μπισκότα speculoos θρυμματισμένα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά (2 κουτιά x 250ml ή 1 φυτική κρέμα γάλακτος)
  • 400 ml (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας ή θρυμματισμένη κουβερτούρα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi.
  2. Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ.


3. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα συνεχίζοντας για λίγο το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.


      4. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τις σταγόνες κουβερτούρας.


5. Ανανακατεύουμε καλά με κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα κρέμας και ζαχαρούχου.
6. Βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη για 1 νύχτα, χωρίς να χτυπήσουμε ξανά το παγωτό.
7. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε το παγωτογλυκό μας, το αφήνουμε έξω από την κατάψυξη για 10 λεπτά και μετά το σερβίρουμε σε χωνάκι ή σε μπολ.




Tante Kiki
3 Comments
No