Πένες αλά αματριτσιάνα... μια απλή νοστιμιά


Καλημέρα σας! Καλό μήνα! Τί κάνετε; Ελπίζω να είστε καλά! 
Η Ιταλική κουζίνα είναι αγαπητή σε πολλά μέρη του κόσμου. Τα πιάτα της έχουν γίνει μέρος της καθημερινής γαστρονομικής απόλαυσης πολλών λαών. Βέβαια, υπάρχουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα στην Ελληνική και την Ιταλική κουζίνα.
Ειδικότερα, τα ζυμαρικά είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα της Ιταλικής κουζίνας (χωρίς να ξεχνάμε και πολλά άλλα).
Τί λέτε... φτιάχνουμε σήμερα μια απλή, η δεύτερη πιο απλή αλλά πεντανόστιμη μακαρονάδα;; Φρέσκες ντομάτες, βασιλικός, ζαμπόν και κρεμμύδι συνδυάζονται για να απογειώσουν έναν οποιοδήποτε τύπο ζυμαρικών.
Πάμε να δούμε τη συνταγή για πένες αματριτσιάνα... μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και πολύ αγαπημένη. Συνταγή γνωστή και παραδοσιακή που δεν αξίζει να την "πειράξουμε" καθόλου.
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
  • 400 γρ. πένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. μπέικον
  • 1 μέτριο κρεμμύδι  ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή (1 τσίλι πιπερίτσα)
  • 450 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 50 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο  (κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα) 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως.
  2. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι, το μπέικον και την πιπεριά και τα αφήνουμε να σοταριστούν μέχρι να μαραθούν (γύρω στα 4 λεπτά).
  3. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. 
  4. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 12-15 λεπτά.
  5. Ανακατεύουμε τις πένες με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τριμμένο πεκορίνο.

Tante Kiki
21 Comments
No