Βραδιά σινεφίλ;;; Απαραίτητη η Sauce cheddar... σε σπιτική εκδοχή!!!

Καλή σας μέρα!!! Εχθές ανακάλυψα ότι δεν φαινόταν πουθενά η προχθεσινή μου ανάρτηση... εκείνα τα αγαπημένα palmier με βούτυρο και καστανή ζάχαρη! Απορώ γιατί τα μίσησε τόσο ο blogger κι αν κάποιος έχει την απάντηση ας με βοηθήσει και μένα. Το παραβλέπω προς το παρόν όμως και περνώ στη νέα... άντε να δούμε, μπορεί να του αρέσει περισσότερο!!! -:(
12:10 το μεσημέρι!! Ντριννν (το τηλέφωνο)!!! "Αγάπη μου, εύρηκα!!! --Δηλαδή; -- Βρήκα την ταινία που ψάχναμε δυο εβδομάδες τώρα!! Μου τηλεφώνησαν ότι την έχουν κρατημένη!! --Αλήθεια; Τέλεια!!!! -- Τέλεια, δεν λες τίποτε!! Το βράδυ θα έχουμε προβολή! Ααααα, ετοίμασε και μερικές κρύες μπυρίτσες και κάτι να τσιμπολογήσουμε, εντάξει;;; (Ήμουν σίγουρη... είναι η φυσική κι επόμενη φράση μετά την φράση ..."Έχουμε προβολή!!!" -- Μα τί λες τώρα!!! Ούτε συζήτηση!! Κάτι έχω κατά νου!" Το μάτι μου έπεσε στο συρτάρι με τα φυλλάδι delivery αλλά φαντασιώθηκα την επόμενη φάση... "Καλά, μια food blogger ...έτοιμο φαγητό;;;;" Άντε τώρα να βρεις δικαιολογία και να πεις ότι κι εσύ βαριέσαι μερικές φορές, ότι και η δική σου διάθεση για μαγείρεμα αλλά και για φαγητό έχει πιάσει πάτο!!
Μετά από μια τέτοια συζήτηση τί άλλο;;; Ένα σπιτικό, κινηματογραφικό σνακ που εδώ και πολύ καιρό είχα βάλει στόχο αλλά όλο το ανέβαλα λόγω θερμίδων! Εντάξει σκέφτηκα... ανήκει στην κατηγορία των κλασσικών ανδρών... ξέρετε... ποδόσφαιρο, πίτσες (τα ζυμαρικά ένας από τους εχθρούς εκτός κι αν ανάμεσά τους κυκλοφορεί κάτι σε κρεατικό ή ψαρικό), νάτσος και σάλτσα κατακίτρινη από το cheddar!!! Ναι αυτή η σάλτσα που συνοδεύει τα νάτσος και που εγώ, καιρό τώρα είχα δει τον Α. Πετρετζίκη να την φτιάχνει!!! Τη θυμόμουν καλά... μπεσαμέλ, ψιλοκομμένο cheddar και μουστάρδα! Μια ματιά στο δίκτυο και τρέχοντας στην κουζίνα! 
Εντάξει, το μόνο που κράτησα από τη συνταγή του νεαρού σεφ είναι τα υλικά αν και οι αναλογίες άλλαξαν... δεν πειράζει όμως! 
Έτσι κι αλλιώς έγινε μια νοστιμότατη σάλτσα για να βουτήξουν τα νάτσος που φαγώθηκε όλη χωρίς δεύτερη κουβέντα! Εγώ την έφτιαξα με cheddar "La vache qui rit" κι έγινε καλή αλλά με ένα καλύτερο cheddar που, αν και έψαξα στα μάρκετ της περιοχής, δεν βρήκα ούτε ίχνος!!! Πάντως κι έτσι έγινε ωραία!! Πάμε να τη φτιάξουμε;;
ΥΛΙΚΑ για ένα μπολάκι
25 γρ. βούτυρο
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. μουστάρδα απαλή
170-180 ml γάλα χλιαρό
200 γρ. τυρί cheddar ψιλοκομμένο
Λευκό πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι και προσθέτουμε τη μουστάρδα και το χλιαρό γάλα σταδιακά.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί καλά, προσθέτουμε και το τυρί και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει εντελώς το τυρί και να πάρει μια ή δύο βράσεις η σάλτσα.
Το τελικό μας αποτέλεσμα πρέπει να είναι πηχτό και παχύρρευστο αλλά όχι υπερβολικά.
Σερβίρουμε επάνω σε νάτσος ή κάνουμε βουτιές με τα νάτσος ανά χείρας. 
Συνοδεύουμε προαιρετικά με ντομάτα και πιπεριά ψιλοκομμένη αλλά και με μπέικον.

38 σχόλια:

  1. Ουαου!!! Ωραια σαλτσα!!!!!!!
    Πολυ καλο σνακ για μεγαλα και μικρα παιδια.
    Οσο για τον μπλογκερ...δυστυχως προ καιρου επαθα ακριβως το ιδιο! Μια αναρτηση μου δεν εμφανιστηκε ποτε.
    Συμβαινουν Κικη μου......

    Σε φιλω!
    Καλη μερα σου ευχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τη δοκιμάσεις Χρυσαυγή μου... θα ξετρελλαθείς... και με ταινία είναι ουάουυυ!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Κική μου!!!Τέλεια η σαλτσούλα σου!!Οτι πρέπει γιά βούτες!Χα χα!!Καί σέμένα δέν βγήκε η ανάρτηση μέ τά palmier !!Πάω νά τήν δώ!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ωραία η σάλτσα Δήμητρά μου... όσο για την ανάρτηση το ξέρω!!!
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  3. Κική μου είναι μία κρέμα για πατατάκια που λατρεύει ο εγγονός μου ο Πασχάλης. Κάθε φορά που έρχεται μου ζητάει λεφτά και αγοράζει κάποιο τέτοιο πακετάκι που περιέχει και τα δύο.Κλέβω τη συνταγή να του τη φτιάξω την επόμενη φορά.Φερμουάρ για το δικό μου στόμα μαζί της δίνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κική μου είναι μία κρέμα για πατατάκια που λατρεύει ο εγγονός μου ο Πασχάλης. Κάθε φορά που έρχεται μου ζητάει λεφτά και αγοράζει κάποιο τέτοιο πακετάκι που περιέχει και τα δύο.Κλέβω τη συνταγή να του τη φτιάξω την επόμενη φορά.Φερμουάρ για το δικό μου στόμα μαζί της δίνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να του την φτιάξεις Αχτίδα μου γιατί είναι πιο υγιεινή!! Φερμουάρ έχω σε ειδική προσφορά!! χαχαχαχα

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Για ταινία και παρεούλα με κρύες μπυρίτσες!!!

      Διαγραφή
  6. Όχι μόνο σε σνακ αλλά και σε τηγανιτές πατατούλες ακόμα και σε κοτομπουκιές θα πήγαινε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και με μικρά μπιφτεκάκια είναι τέλεια!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  7. Πάμε! Πάμε να τη φτιάξουμε και να τη φάμε!!!!
    Σλουρπ!!! Τέλεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα!!!
    Φαίνεται υπέροχη....φαντάζομαι περάσατε πολύ ωραία....!
    Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πράγματι υπέροχη!! Ναι, περάσαμε ωραία ...εξάλλου λατρεύω το σινεμά!!!

      Διαγραφή
  9. Πετυχεs την αδυναμια μου! Και επαιρνα μια ετοιμη χαλια. Επιτελουs θα φτιαχνω δικη μου. Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επιτέλους, θα φτιάχνω κι εγώ cheddar sauce χιχιχι!!! Να σαι καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σαν την σπιτική σάλτσα τσένταρ, καμία δεν είναι!!
    Η δικιά μου είναι τελείως διαφορετική, αλλά και η δικιά σου Κική μου σούπερ γιάμι δείχνει, ιδανική για να βουτάμε σ' αυτήν νάτσος ή πατατούλες τηγανιτές!!
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο και άσχετα από τη συνταγή είναι λιχουδιά!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  12. Πωπω ... εμείς έχουμε "προβολή" κάθε Σάββατο βράδυ και τέτοιες σάλτσες μας αρέσουν πολύ - μόνο που, προσωπικά, δεν εμπιστεύομαι καθόλου τις έτοιμες, με όλα αυτά τα περίεργα συστατικά τους. Το πρόβλημα τώρα, όμως, λύθηκε! Θα τη φτιάξω! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στην επόμενη βραδιά σινεφίλ θα κάνω την έκπληξη! Μου αρέσει πολύ αυτή η σάλτσα και δεν είχα σκεφτεί ποτέ να τη φτιάξω μονη μου! Τελεια Κική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τη φτιάξεις Χρύσα μου γιατί αξίζει!!!

      Διαγραφή
  14. Οοοοοο, Κηκή μου, τώρα θα το ετοιμάζω, και το απόγευμα θα δούμε LOS PITUFOS 2, στα ελληνικά..... μμμμμμ......... μμμμμμμμμμμμ... Α! Τα στρουμφάκια;

    Ευχαριστούν τα παιδάκια που τρελαίνονται με αυτά, με νάτσος ή με ψωμί στο φούρνο!!

    ΕΚΑΤΟΝΤΆΔΕΣ ΦΙΛΙΆ, ΔΕΝ ΣΕ ΞΈΧΑΣΑ, ΚΑΘΌΛΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες!!!!! Είσαι καλά;;;; :)
      Αξίζει να την ετοιμάσεις και ναι είναι τα στρουμφάκια!!!
      Τα παιδάκια σου θα ξετρελλαθούν!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  15. Κοίτα να δεις σύμπτωση!
    Κι εμείς χτες το βράδυ είχαμε προβολή και τσιμπολογήσαμε νάτσος με σάλτσα τυριού. Έτοιμη όμως.
    Την επόμενη φορά θα τιμήσω τη δική σου βρε Κική, είναι εύκολη και σίγουρα νοστιμότατη. Και εθιστική δυστυχώς, από αυτές που σε κάνουν να βάζεις δάχτυλο και να καθαρίζεις καλά καλά το μπολ!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι νομίζω από τα πιο αγαπημένα τσιμπολογήματα Ερμιόνη μου!! Δοκίμασε και την σπιτική και θα εκπλαγείς με τη νοστιμιά της και μάλιστα βάλε τη μάρκα του cheddar που προτιμάς!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  16. Είναι απλά ΘΕΪΚΗ!! Από τα αγαπημένα μου τσιλιμπουρδίσματα με το φαγητό! Την επόμενη θα κάνω τι δική σου που δείχνει τέλεια!
    Φιλιά πολλά και καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι και στη σπιτική της εκδοχή είναι νοστιμότατη και αμαρτωλή!! :)
      ΦΙλάκια!

      Διαγραφή
  17. Καταπληκτική Κική μου!!!Θα τη δοκιμάσω σίγουρα, κρατώ τη συνταγή!Θα ταιριάζει τέλεια και με τηγανιτές πατατούλες!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ✿✿° ·..
    Precioso!!!!!!!!
    Bom demais!!!

    Beijinhos e bom restinho de semana!
    ✿✿° ·..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλησπέρα, ήταν πολύ καλό! Τι πρέπει να κάνουμε αν κρυώσει και πήξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά, την ζεσταίνουμε και πάλι σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας λίγο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να έρθει στην πυκνότητα που θέλουμε.
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ πολύ, τη δοκιμάσαμε και με τηγανιτές πατάτες, είναι ακόμα καλύτερη!

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!