Καλημέρα! Τί κάνετε; Θα μου πείτε, καλά είμαστε! Εξάλλου, Παρασκευή έφτασε, το καλοκαίρι στο ζενίθ του, οι πόλεις μισοάδειες, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, οι παραλίες γεμάτες είμαστε όσο το δυνατόν καλά και μένουμε μακριά από έγνοιες! Κάτι λένε για τον καιρό ότι τα μπερδεύει πάλι και θα γίνει για λίγο...φθινόπωρο αλλά ας ελπίσουμε ότι δεν θα μας τα χαλάσει τόσο πολύ...εφέτος κι ο καιρός μου φαίνεται ότι έχει πάθε άνοια... μπερδεύει συνέχεια τις εποχές!!
Εμείς όμως αισιόδοξοι! Απαραίτητο στοιχείο του Έλληνα η αισιοδοξία... χωρίς αυτήν δεν θα επιβιώναμε!! Μέσα στο καλοκαιρινό κλίμα και η σημερινή μας συνταγή! Mousse ανανά με ροδάκινο! Ένας συνδυασμός που συμβαδίζει με τον ...καιρό!!! Εξωτικός ο ανανάς, μεσογειακό το ροδάκινο! Καλοκαίρι η εποχή, φθινοπωρινή ατμόσφαιρα συχνά πυκνά! 'Ετσι για να ισορροπούμε και να προστατευόμαστε! Γιατί, με μια mousse ανανά με κάποιο άλλο εξωτικό φρούτο... ποιός θα συγκρατούσε τη φαντασία μας... κάθε κουταλιά κι ένα όνειρο για εξωτικά νησιά...Μπαχάμες, Καραϊβική, Μπαλί και πάει λέγοντας! Άντε μετά να βρεις μέρες αδείας και χρήματα να πας!!! Να η διάθεση χάλια! Ενώ έτσι; Γεύεσαι τον ανανά και κει που πας να ταξιδέψεις για μέρη εξωτικά κι ονειρεμένα καταφθάνει στο στόμα το ροδάκινο και σε στέλνει στο κοντινότερο χωριό της πατρίδας μας που τα χωράφια του είναι γεμάτα με ροδακινιές! Έτσι γεννήθηκε αυτή η mousse... για να μας προστατεύσει από τη ζέστη αλλά κι από τα ...όνειρα θερινής νυκτός (κατά τον Σαίξπηρ) και να μην παίρνουμε φόρα, κατηφόρα ...μέρες που περνάμε!! :)
Πάντως, αν και ημι-εξωτική η mousse είναι Υ-ΠΕ-ΡΟ-ΧΗ!! Τρώγεται χωρίς ανάσα σχεδόν! Ένα ελαφρύ γλυκό για κάθε ώρα!!
ΥΛΙΚΑ για 5-6 μερίδες
- 250 ml γάλα
- 400 ml κρέμα γάλακτος (τα 200 ml έτσι όπως είναι και τα υπόλοιπα 200 ml χτυπημένα σε σαντιγύ)
- 1 φακελάκι ζελέ ανανά
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 300 γρ. ανανά σε σιρόπι, πολτοποιημένο στο multi
- 150 γρ. ανανά σε κύβους
- 1 ροδάκινο σε κύβους
- Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί (όχι να βράσει) και διαλύουμε σ' αυτό το ζελέ ανανά και την άχνη.
- Προσθέτουμε τα 250 ml κρέμα γάλακτος και τον πολτό του ανανά έτσι όπως είναι και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.
- Χτυπάμε σε σαντιγύ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και την βάζουμε στο ψυγείο.
- Μόλις το ζελέ κρυώσει καλά, προσθέτουμε και τη σαντιγύ ανακατεύοντας πολύ προσεκτικά.
- Προσθέτουμε τους κύβους του ανανά και του ροδάκινου, ανακατεύουμε λίγο και αδειάζουμε σε ποτήρια.
- Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει εντελώς.
- Σερβίρουμε με ένα "σουβλάκι" από φρέσκο ανανά και ροδάκινο ή καραμελωμένο ανανά και ροδάκινο.
Σας εύχομαι να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!