Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!
Αγαπημένο, παιδικό παραμύθι της προσχολικής ηλικίας με τίτλο "Ο Πέτρος που πάει παντού" με ταξίδευε κάθε φορά που μου το διάβαζε ο μπαμπάς ή η μαμά. Μπορεί το παραμύθι να το έχω χάσει αλλά ο τίτλος του έχει χαραχθεί στη μνήμη μου ανεξίτηλα!!
Αυτό, λοιπόν, το crumble θα μπορούσε να ανήκει στην "ομάδα" του πολυταξιδεμένου Πέτρου αν δεν είχε ένα επιπλέον χαρακτηριστικό... εκτός από πολύ εύκολο να συνδυαστεί και να χαρίσει μια έντονη προσωπικότητα σε ένα πλήθος από υποτονικά (αλλά όχι άνοστα) γλυκά, όπως παγωτά βανίλια, κρέμες, mousse, γιαούρτια και τάρτες είναι τόσο μεγάλη η νοστιμιά του όταν το δοκιμάζεις με το κουτάλι που δύσκολα μπορείς να το αποχωριστείς... έτσι καταλήγει σ' ένα καλά κλεισμένο βάζο του οποίου το καπάκι ανοίγει μόνον όταν χρειάζεται κάποιος να το γευθεί με όποιον τρόπο επιθυμεί!
Απλό και εύκολο στην παρασκευή του, το crumble αυτό είναι παραλλαγή ενός 'αλλου crumble με κάσιους και μπισκότα digestive που βρήκα στο περιοδικό "Αλάτι & Πιπέρι"! Αλλάζοντας τα δύο υλικά έγινε εξίσου νόστιμο και λατρεμένο απ' όσους το γεύθηκαν!!! Με το κουτάλι είναι ο καλύτερος τρόπος να το απολαύσουμε έστω κι αν νιώθουμε λίγες τύψεις... χαλάλι του!!!! Το δοκίμασα σε απλό γιαούρτι, σε κρέμα βανίλιας αλλά και σε παγωτό σοκολάτα!!!!! Κυριολεκτικά ένα crumble που του αξίζει το όνομα "ο Πέτρος που πάει παντού"... ταιριάζει με όλα καταπληκτικά!!! Προσοχή όμως... η γεύση του χαράζεται βαθιά στη γευστική μας μνήμη και το αποζητάμε συχνά!!!! Ας δούμε όμως πώς γίνεται...
ΥΛΙΚΑ για 2 βαζάκια των 350 γρ. περίπου50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα, κομμένα στο multi
100 γρ. μπισκότα petit-beurres, κομμένα στο multi
50 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ (προαιρετικά)
1 κ.γλ. κανέλα
50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε κομμάτι
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρντίζουμε σε μέτρια φωτιά τα καρύδια για να αναδείξουν τα αρώματά τους και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα καρύδια, τα μπισκότα, τη ζάχαρη, την κανέλα, τον καφέ και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
Το μείγμα αυτό μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ωμό ή ψημένο.
Εάν το θέλουμε ψημένο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Το βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και το ψήνουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Γαρνίρουμε μ' αυτό γιαούρτι, κρέμες, παγωτά αλλά και τάρτες.
Καλημέρα Κική μου!!! Πολύ γευστική και πρακτική η σημερινή σου πρόταση!!! Φιλάκια και καλή εβδομάδα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε Ευγενία μου!!
ΔιαγραφήΦιλάκια!
Μου αρέσουν τα κράμπλ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιστεύω ότι η διαφορετική υφή που δίνει σε όποιο γλυκό χρησιμοποιηθεί είναι το ζητούμενο και αυτό τελικά που θα ανεβάσει το επίπεδο. Οι διαφορετικές υφές είναι πολύ ωραίο όταν υπάρχουν σε ένα πιάτο.
Μου άρεσε Κική που χρησιμοποίησες και λίγο καφέ μέσα στο κράμπλ σου.
Περιμένω την αυριανή συνταγή να δω πως αξιοποιήθηκε!
Φιλιά πολλά!
Κι εμένα Χρυσαυγή μου γιατί διαφοροποιούν τις κρέμες ή τα παγωτά!!!! Είναι πολύ νόστιμο το κραμπλ!!
ΔιαγραφήΦιλάκια!
Καλημέρα, Κική μου! Πάντα μου άρεσαν τα crumbles και αυτή η τόσο γρήγορη και νόστιμη συνταγή σου είμαι σίγουρη ότι θα εκτιμηθεί απ'όλους στο σπίτι! Δεν μου μένει παρά να αγοράσω καρύδια που μου έχουν τελειώσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!
Αυτό είναι το καλύτερο κραμπλ που έχεις δοκιμάσει Μαριάννα μου!!!
ΔιαγραφήΦιλάκια!
Πολύ ωραία πρόταση Κική! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά Μαρία! Επίσης!
Διαγραφήπερασα να ευχηθω καλημερα και καλη εβδομαδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλακια πολλα!
Επίσης Κική μου!
ΔιαγραφήΦιλάκια!
Καλημέρα και καλή βδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάνω που έφτιαξα χθες το πρώτο παγωτό για φέτος, ευκαιρία να φτιάξω και κάτι για συνοδεία!
Συνόδεψέ το μ' αυτό το κραμπλ Μυρωδία... θα το απογειώσει!!
ΔιαγραφήΠολύ ευκολη και απλη όσο και γευστική πρόταση.. Κική μου.. καλη εβδομαδα να έχεις.. φιλακιααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς έτσι είναι Ρούλα μου!! Πανεύκολο και πεντανόστιμο!
ΔιαγραφήΦιλάκια!
Καλησπέρα αγαπημένη μου Κικίτσα!!δεν φαντάζεσαι πόσο χάρηκα που σε ξαναβρήκα μετά τόσο καιρό απουσίας απο τα δρώμενα!!γλυκό μου φιλαράκι βλέπω ότι συνεχίζεις και είσαι πάντα στην κορυφή με τις σούπερ ιδέες σου να συναρπάζουν κι εγώ ξέρεις πιστή σου φαν δεν θα λειψω απο το λατρεμένο μου στέκι που είναι το λαχταριστό γαστρονομικό μπλογκοσπιτάκι σου!!!!σούπερ συνταγή η σημερινή και λαχταριστή και γρήγορη και σε όλους γαργαλιστική!!!!!!!φιλάκια πολλά και την αγάπη μου!!να περνάς καλά κοριτσάκι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκιά μου Καιτούλα γειά σου!!! Προσπαθώ αν και συμβαίνουν πολλές αναποδιές τον τελευταίο καιρό...πού να στα λέω!!!!
ΔιαγραφήΤο κραμπλ είναι νοστιμότατο και πολύ εύκολο!
Να είσαι καλά!
τέλειο!! πολυ καλη ιδέα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμότατο!!!! Αξίζει τη δοκιμή!
ΔιαγραφήΠολύ ωραίο, διαφορετική συνταγή για κραμπλ όπου αντί για αλεύρι βάζουμε μπισκότα και επιπλέον αρωματική εξαιτίας του καφέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα οι προτάσεις αξιοποίησης είναι πολλές, αναρωτιέμαι κι εγώ για την πρώτη!
Γίνεται πολύ νόστιμο Έφη μου... αξίζει τη δοκιμή!
ΔιαγραφήΠολύ χρήσιμη και ωραία πρόταση, που ταιριάζει σε πολλά καλοκαιρινά επιδόρπια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς Χρύσα μου!! Άσε που είναι νοστιμότατο!
ΔιαγραφήΘα με κάνεις να αναζητήσω τον Πέτρο που πάει παντού και να κάνω το κράμπλ σου και να το παίρνω παντού. Το σχήμα καρδιά με έλιωσε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντί να αναζητήσεις τον Πέτρο...φτιάξε στα γρήγορα το κραμπλ και δεν θα το μετανιώσεις Μάρθα!
ΔιαγραφήΤέλειο το κραμπλ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολη και νόστιμη πρόταση!!!
Καλή βδομάδα
Φιλάκια
Πράγματι Νεφέλη τα έχει όλα!
ΔιαγραφήΦιλια!
Φοβερό τό κραμπλ!!! Οτί πρέπει γιά συνοδευτικό πάνω στά παγωτά Κική μου!!Είμαι σίγουρη θά τό λατρέψουν!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριμένω νά δώ καί τήν αυριανή σου συνταγή!!Καλή εβδομάδα!Φιλάκια!!
Είναι το καλύτερο κραμπλ που έχω δοκιμάσει Δήμητρά μου!!!
ΔιαγραφήΦιλάκια!
Κική μου, σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι το κραμπλ τα κάνει όλα πιο νόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι πάει παντού αλλά τρώγεται και σκέτο με το κουταλάκι!
Είναι από τις πιο εθιστικές γεύσεις που μπορώ να σκεφτώ!
Πολύ μου αρέσει αυτό που μας προτείνεις, καφές και κανέλα αρέσουν πολύ!
Η τελευταία φωτογραφία «τα σπάει»! Αναμένουμε!
Φιλιά πολλά!
Δεν έχεις άδικο αλλά και με το κουταλάκι είναι υπέροχο και κυριολεκτικά εθιστικό!!!!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια για τη φωτό αν και τελευταία δεν βγάζω καλές φωτό!
Φιλάκια!
Αυτό το κραμπλ κι αν πάει παντού...πάω στοίχημα πως πάει σε περισσότερα γλυκά από όσα μέρη πήγε ποτέ ο Πέτρος...χαχα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Δεν έχεις άδικο Μαρία!! χαχαχα
ΔιαγραφήΥπέροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ προσθήκη καφέ πολύ μου άρεσε!
Καλή σου απόλαυση!!!
Ναι Σοφία ο καφές το απογειώνει και το κάνει ιδιαίτερο!
ΔιαγραφήΠολύ έξυπνο εκ μέρους σου να ετοιμάσεις ένα τέτοιο crumble που μπορεί να μπει παντού. Ο καφές ερεθιστικός :P Το λατρεύω Κική μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Είναι πολύ νόστιμο Λίλια μου και τρώγεται άνετα κια με το κουτάλι!!!
ΔιαγραφήΦιλιά!
Εξαιρετική ιδέα Κική! Το crumble δίνει το απαιτούμενο τραγανό ενδιαφέρον σε όλα τα μαλακά γλυκά και τα γιαούρτια! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφή