Χριστουγεννιάτικα φιλάκια ινδοκάρυδου ή αλλιώς τρουφάκια


...beijindos από τη Βραζιλία!!!
Χριστουγεννιάτικα φιλάκια ινδοκάρυδου ή αλλιώς τρουφάκια

Τα Χριστούγεννα είναι ήδη σε απόσταση αναπνοής! Τα φετινά Χριστούγεννα, όμως, είναι τα πιο διαφορετικά από όλα γνωρίζαμε χρόνια τώρα... είναι τα Χριστούγεννα της κρίσης!!
Πιο λιτά (χωρίς απαραίτητα αυτό από μόνο του να είναι κακό) σχεδόν για όλους, αρκετά μελαγχολικά για πολλές οικογένειες και γι άλλες πολύ δύσκολα!!! Μου κάνει εντύπωση το γεγονός, ότι, στην περιοχή που μένω τέτοιες ημέρες πριν 2-3 χρόνια τα περισσότερα σπίτια είχαν βάλει τα καλά τους... στολισμένα χριστουγεννιάτικα, γεμάτα λαμπιόνια, Άγιους Βασίληδες, χιονανθρώπους, νιφάδες και αστέρια στα παράθυρα, στις πόρτες και στους κήπους. Τώρα... τίποτε!! Ακόμα κανένα σπίτι να στολιστεί!!!!
Οι περισσότεροι χωρίς χαμόγελο ή μάλλον με ένα υποχρεωτικό χαμόγελο για να μην δείχνουν τα προβλήματα!!! Μέσα, λοιπόν, σ' αυτή την κατήφεια σκεφτόμουν ότι ίσως, τελικά, να βγεί και κάτι καλό από τα τόσα προβλήματα... ίσως να μάθουμε να σκεφτόμαστε και τον διπλανό μας, κάτι που τόσα χρόνια το είχαμε ...αμελήσει μιας κι ο καθένας έτρεχε να καλύψει την καταναλωτική του μανία αλλά και την επιδειξιομανία του, αγοράζοντας ένα σωρό όμορφα πλήν όμως άχρηστα πράγματα, που τελικά κατέληγαν στα σκουπίδια!!!!  Ίσως έτσι, με σκληρό τρόπο, μάθουμε να ικανοποιούμαστε με λιγότερα υλικά και περισσότερο απλά δώρα που όμως κρύβουν αγάπη και φροντίδα κι ας μην είναι χλιδάτα. Ίσως έτσι ξαναγυρίσουμε λίγο πιο πίσω, στα χρόνια που οι γιαγιάδες μας φίλευαν διάφορα καλούδια που έφτιαχναν οι ίδιες τα παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα αλλά και τους συγγενείς που γιόρταζαν. 

Χριστουγεννιάτικα φιλάκια ινδοκάρυδου ή αλλιώς τρουφάκια

Θυμάμαι, όταν ήμουν μικρή, τη γιαγιά και τη μαμά μου, να φτιάχνουν γλυκά για να πάμε σε κάποιον συγγενή που γιόρταζε!!! Πόσο πιο ωραίο ήταν το δώρο αυτό από το απρόσωπο, πολυφορεμένο έστω κι ακριβό δώρο που αγοράζουμε από τα μαγαζιά!!!  Έχει και η παράδοση την ομορφιά της!!!!
Εφέτος, λοιπόν, ας μην αγχωθούμε για τα δώρα που θα κάνουμε... ας φτιάξουμε μπισκότα, κέικ, μαρμελάδες, σοκολατένιες λιχουδιές κι ας τα προσφέρουμε σε όμορφες, πρωτότυπες συσκευασίες που θα τις ετοιμάσουμε με καθημερινά υλικά στη κουζίνα μας! 
Ας προσφέρουμε τα δώρα μας στην οικογένεια, τους φίλους και τους αγαπημένους μας ΑΛΛΑ και σε όσους μας έχουν πραγματικά ανάγκη!!! Όλοι, πλέον, γνωρίζουμε οικογένειες που έχουν προβλήματα επιβίωσης... ας τους βοηθήσουμε με ό,τι μπορούμε... λίγα τρόφιμα, λίγα γλυκά, μερικά παιχνίδια στα παιδιά και κυρίως την αγάπη και τη στήριξή μας.
Ας ξαναγίνουμε άνθρωποι που νοιάζονται για τους γύρω τους κι ας ξαναβρούμε το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων για να νιώσουμε ευτυχισμένοι παρά τα προβλήματα της εποχής μας και το άγχος που μας δημιουργούν!!
Και μετά από τη γνωστή, πια, φλυαρία μου, που σας ζάλισε, μια γρήγορη συνταγή για οικονομικά και πεντανόστιμα τρουφάκια ινδοκάρυδου μόνον με 3 υλικά!!!! 
Απολαύστε τα ή χαρίστε τα... θα τα εκτιμήσουν δεόντως!!

Χριστουγεννιάτικα φιλάκια ινδοκάρυδου ή αλλιώς τρουφάκια

ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ. ινδοκάρυδο + 100 γρ. για την επικάλυψη
  • 1 κουτί (400 ml) γάλα ζαχαρούχο 
  • 30 γρ. μαργαρίνη
Χριστουγεννιάτικα φιλάκια ινδοκάρυδου ή αλλιώς τρουφάκια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο για 15-20 λεπτά, σε σιγανή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου το μείγμα αρχίσει να γίνεται παχύρρευστο και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, παίρνοντας μια ανοιχτή μπεζ απόχρωση.
  2. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 200 γρ. ινδοκάρυδο.
  3. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10-15 λεπτά για να μπορούμε να το πλάσουμε σε μικρά τρουφάκια.
  4. Βάζουμε τα υπόλοιπα 100 γρ. ινδοκάρυδο σε μπολ και τυλίγουμε σ' αυτό τα μικρά τρουφάκια.
  5. Αφήνουμε εκτός ψυγείου να στερεοποιηθούν καλά (μέσα στο ψυγείο σκληραίνουν και πρέπει όταν είναι να τα προσφέρουμε... να τα βγάζουμε εκτός ψυγείου πριν από 30 λεπτά).
Χριστουγεννιάτικα φιλάκια ινδοκάρυδου ή αλλιώς τρουφάκια

Καλή εβδομάδα, καλή επιτυχία και να ένα είναι σίγουρο ότι ό,τι φτιάχνουμε με τα χεράκια μας, με αγάπη και φροντίδα...εκτιμάται πολύ περισσότερο από κάτι πιο χλιδάτο κι έτοιμο!!! 
Tante Kiki
17 Comments
No