Το προφιτερόλ της μπλογκοφίλης Ρένας


Από τότε που ξεκίνησα αυτό το blog, είχα δηλώσει ότι ευχαρίστως θα δημοσιεύσω τη συνταγή που κάποιο μέλος θα θέλει να παρουσιάσει με δικές του φωτογραφίες και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην συνταγή και την εκτέλεσή της. 
Πριν μερικές ημέρες, λοιπόν, είχα τη χαρά να φτιάξει, να φωτογραφίσει και να μου στείλει με e-mail  η καλή μπλογκοφίλη Ρένα Χριστοδούλου τη σπεσιαλιτέ της... ένα ωραιότατο προφιτερόλ!!
Σήμερα αυτό το προφιτερόλ της Ρένας εγκαινιάζει την καινούργια θεματική ενότητα με τίτλο "Οι δικές σας συνταγές χωρίς παρέμβαση"... εγώ απλώς... δακτυλογραφώ και ανεβάζω τις φωτογραφίες, χωρίς να αλλάξω τίποτε
Στη συγκεκριμένη στήλη, δεν θα υπάρχει ΠΟΤΕ δικό μου σχόλιο γιατί το θεωρώ αγένεια και γιατί θα ήθελα να διαγράφεται στη συνταγή, η προσωπικότητα του κάθε δημιουργού. 
Θεωρώ δεδομένο ότι όταν κάποιο μέλος του Tante Kiki στέλνει κάποια συνταγή, την έχει πιο πριν δοκιμάσει και ελέγξει ως προς την επιτυχία της κάτι που είναι πολύ σημαντικό. 
Επίσης θα ήθελα να ζητήσω από τις φίλες που στέλνουν συνταγές να δίνουν ακριβείς αναλογίες για όλα τα υλικά (ειδικά εάν πρόκειται για γλυκές δημιουργίες μιας και όλοι όσοι ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο θέμα, γνωρίζουμε ότι η ακρίβεια της ποσότητας των υλικών συμβάλλει στην επιτυχία του γλυκού) αλλά και να φωτογραφίζουν τα υλικά (όπως ακριβώς έκανε η Ρένα).
Και πάλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ την φίλη Ρένα για τη συνταγή και τις φωτογραφίες που μας έστειλε! Να, λοιπόν, η συνταγή της...
ΥΛΙΚΑ για 22 ατομικά ή ένα μεγάλο προφιτερόλ
600 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
50 γρ. κακάο
2 βανίλιες
3 αβγά
1 lt γάλα 
1 ποτήρι νερό
1 κουβερτούρα ΠΑΥΛΙΔΗΣ (125 γρ.)
1 φακελάκι σαντιγύ GARNI ΓΙΩΤΗΣ
1 πακέτο μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για το γαρνίρισμα του γλυκού
Παίρνουμε 200 ml (1 φλ.τσ.) από το κρύο γάλα, προσθέτουμε το περιεχόμενο του φακέλου Garni και χτυπάμε τη σαντιγύ για 5 λεπτά περίπου (μέχρι να "σφίξει"). 
Αφήνουμε τη σαντιγύ στο ψυγείο, για να γαρνίρουμε τα προφιτερόλ.
Για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βαθιά και με φαρδύ πάτο ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο και τις βανίλιες.
Τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα αβγά στο μείγμα αυτό. 
Ανακατεύουμε με το σύρμα έως ότου γίνει μια πολύ πηχτή κρέμα.
Σε άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με το νερό και την κουβερτούρα σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά έτσι ώστε να λιώσει αλλά να μην καεί. 
Μόλις η κουβερτούρα λιώσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σιγά σιγά, ανακατεύοντας πάντα με το σύρμα ρίχνουμε τη σοκολάτα στο μείγμα της άλλης κατσαρόλας με τα αβγά.
Ανακατεύουμε με υπομονή μέχρι να διαλυθούν όλοι οι σβώλοι της κρέμας και βάζουμε την κατσαρόλα και πάλι σε μέτρια φωτιά.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η κρέμα να πήξει ελαφρώς (να γίνει μια νερουλή κρέμα γιατί εάν την αφήσουμε να "σφίξει" πολύ, όταν κρυώσει θα γίνει "σαν πέτρα).
Σύνθεση του γλυκού
Μοιράζουμε την κρέμα στα μπολάκια (συνήθως χρειάζεται μισή κουτάλα στο κάθε ένα).
Βάζουμε από πάνω ένα μπισκότο και μισό ακόμη (ενάμισι μπισκότο σε κάθε μπολάκι). 
Βάζουμε και πάλι κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και μόλις η κρέμα στερεοποιηθεί, βάζουμε σε κορνέ τη σαντιγύ και στολίζουμε τα προφιτερόλ.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες τουλάχιστον πριν τα σερβίρουμε.
 
Καλή επιτυχία!!
Tante Kiki
6 Comments
No