Τούρτα σοκολάτα-φράουλα με σαντιγύ λεμονιού... πιο εύκολη δεν γίνεται!!


Φράουλα και σοκολάτα... ένας ανοιξιάτικος συνδυασμός που είναι λατρεία για πολλούς. Φράουλα, σοκολάτα και σαντιγύ με άρωμα λεμόνι που τονίζει ακόμα περισσότερο τη γεύση και το άρωμα της φράουλας έκλεισε το Πασχαλινό μας γεύμα με έναν μοναδικό τρόπο.
Η ιδέα από μια φωτογραφία στο περιοδικό ""Γλυκά Μυστικά" του Απριλίου. Η κρέμα σοκολάτας στο περιοδικό ήταν με κορν φλάουρ ενώ εγώ έκανα μια ...καθαρόαιμη ganache σοκολάτας και για περισσότερη σοκολατένια "τρέλλα" αλλά και για την ανακύκλωση του όλου θέματος (τα κορίτσια κάτι τέτοιες μέρες δέχονται ένα πλήθος από σοκολατένια αυγά) πρόσθεσα και ψιλοκομμένα σοκολατένια αυγά κι έναν κούνελο!!! -:))
Το ζελέ φράουλας, επίσης, το μόνο που κατέληξε να έχει κοινό με την αρχική συνταγή είναι οι ...φράουλες!!! Όσο για σαντιγύ ...η τούρτα από τα "Γλυκά Μυστικά" δεν είχε ούτε ίχνος. Με άλλα λόγια... οι δύο τούρτες ...καμμία σχέση!!! χαχαχαχα Δεν πειράζει ...αρκεί η έμπνευση που μας βάζει στη δαδικασία να φανταστούμε, να σκεφτούμε για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε κι αυτό δεν ισχύει μόνον για το φαγητό αλλά για όλη μας τη ζωή! 
Καλή και γλυκιά μέρα να έχετε σας εύχομαι από μια Θεσσαλονίκη που μόνον άνοιξη δεν θυμίζει... με μια συνεχή βροχή, ποταμάκια στους δρόμους από τα νερά και χαμηλά γκρίζα σύννεφα να φαίνονται πεπεισμένα ότι εδώ είναι Λονδίνο!!! -:)
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα σοκολάτας
250 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
400 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. άχνη
4 σοκολατένια αυγά σε μικρά κομματάκια ή 50 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
Για το ζελέ φράουλας
450 γρ. φράουλες πολτοποιημένες
4 κ.σ. άχνη
1 φάκελο ζελέ φράουλα
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
Για τη σαντιγύ με άρωμα λεμόνι
400 γρ. κρέμα γάλακτος
4-5 κ.σ. άχνη
1 βανιλίνη
Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι και αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και, προαιρετικά, την άχνη.
Αφήνουμε 2 λεπτά για να λιώσει η κουβερτούρα και μετά, ανακατεύουμε έτσι ώστε να λιώσει η άχνη (αν βάλουμε) και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για 15 λεπτά, έτσι ώστε να κρυώσει αλλά να μην σφίξει.
Προσθέτουμε και τα κομματάκια ή τις σταγόνες σοκολάτας και μετά βάζουμε το τσέρκι σε πιατέλα και αδειάζουμε μέσα την κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά και να ετοιμάσουμε το ζελέ φράουλας.
Ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλας
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον πολτό φράουλας, την άχνη, το χυμό λεμονιού
και μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε και το ζελέ φράουλας.
Ανακατεύουμε να λιώσει το ζελέ και προσθέτουμε 100 ml νερό κρύο.
Αφήνουμε το ζελέ στο ψυγείο μέχρι να σφίξει λίγο και μετά το βάζουμε επάνω στην ήδη παγωμένη κρέμα σοκολάτας.
Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή ακόμα καλύτερα μια νύχτα μέχρι να σφίξει εντελώς και το ζελέ.
Για τη σαντιγύ με άρωμα λεμόνι
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια.
Μόλις η σαντιγύ σφίξει προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού.
Βάζουμε στο ψυγείο και γαρνίρουμε την τούρτα μας.
ΣΗΜ. Βάζουμε το λεμόνι στη σαντιγύ γιατί το άρωμά του αναδεικνύει το άρωμα της φράουλας.
Tante Kiki
19 Comments
No