Φράουλα και σοκολάτα... ένας ανοιξιάτικος συνδυασμός που είναι λατρεία για πολλούς. Φράουλα, σοκολάτα και σαντιγύ με άρωμα λεμόνι που τονίζει ακόμα περισσότερο τη γεύση και το άρωμα της φράουλας έκλεισε το Πασχαλινό μας γεύμα με έναν μοναδικό τρόπο.
Η ιδέα από μια φωτογραφία στο περιοδικό ""Γλυκά Μυστικά" του Απριλίου. Η κρέμα σοκολάτας στο περιοδικό ήταν με κορν φλάουρ ενώ εγώ έκανα μια ...καθαρόαιμη ganache σοκολάτας και για περισσότερη σοκολατένια "τρέλλα" αλλά και για την ανακύκλωση του όλου θέματος (τα κορίτσια κάτι τέτοιες μέρες δέχονται ένα πλήθος από σοκολατένια αυγά) πρόσθεσα και ψιλοκομμένα σοκολατένια αυγά κι έναν κούνελο!!! -:))
Το ζελέ φράουλας, επίσης, το μόνο που κατέληξε να έχει κοινό με την αρχική συνταγή είναι οι ...φράουλες!!! Όσο για σαντιγύ ...η τούρτα από τα "Γλυκά Μυστικά" δεν είχε ούτε ίχνος. Με άλλα λόγια... οι δύο τούρτες ...καμμία σχέση!!! χαχαχαχα Δεν πειράζει ...αρκεί η έμπνευση που μας βάζει στη δαδικασία να φανταστούμε, να σκεφτούμε για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε κι αυτό δεν ισχύει μόνον για το φαγητό αλλά για όλη μας τη ζωή!
Καλή και γλυκιά μέρα να έχετε σας εύχομαι από μια Θεσσαλονίκη που μόνον άνοιξη δεν θυμίζει... με μια συνεχή βροχή, ποταμάκια στους δρόμους από τα νερά και χαμηλά γκρίζα σύννεφα να φαίνονται πεπεισμένα ότι εδώ είναι Λονδίνο!!! -:)
ΥΛΙΚΑΚαλή και γλυκιά μέρα να έχετε σας εύχομαι από μια Θεσσαλονίκη που μόνον άνοιξη δεν θυμίζει... με μια συνεχή βροχή, ποταμάκια στους δρόμους από τα νερά και χαμηλά γκρίζα σύννεφα να φαίνονται πεπεισμένα ότι εδώ είναι Λονδίνο!!! -:)
Για την κρέμα σοκολάτας
250 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
400 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. άχνη
4 σοκολατένια αυγά σε μικρά κομματάκια ή 50 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
Για το ζελέ φράουλας
450 γρ. φράουλες πολτοποιημένες
4 κ.σ. άχνη
1 φάκελο ζελέ φράουλα
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
Για τη σαντιγύ με άρωμα λεμόνι
400 γρ. κρέμα γάλακτος
4-5 κ.σ. άχνη
1 βανιλίνη
Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι και αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και, προαιρετικά, την άχνη.
Αφήνουμε 2 λεπτά για να λιώσει η κουβερτούρα και μετά, ανακατεύουμε έτσι ώστε να λιώσει η άχνη (αν βάλουμε) και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για 15 λεπτά, έτσι ώστε να κρυώσει αλλά να μην σφίξει.
Προσθέτουμε και τα κομματάκια ή τις σταγόνες σοκολάτας και μετά βάζουμε το τσέρκι σε πιατέλα και αδειάζουμε μέσα την κρέμα.
Προσθέτουμε και τα κομματάκια ή τις σταγόνες σοκολάτας και μετά βάζουμε το τσέρκι σε πιατέλα και αδειάζουμε μέσα την κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά και να ετοιμάσουμε το ζελέ φράουλας.
Ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλας
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον πολτό φράουλας, την άχνη, το χυμό λεμονιού
και μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε και το ζελέ φράουλας.
και μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε και το ζελέ φράουλας.
Ανακατεύουμε να λιώσει το ζελέ και προσθέτουμε 100 ml νερό κρύο.
Αφήνουμε το ζελέ στο ψυγείο μέχρι να σφίξει λίγο και μετά το βάζουμε επάνω στην ήδη παγωμένη κρέμα σοκολάτας.
Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή ακόμα καλύτερα μια νύχτα μέχρι να σφίξει εντελώς και το ζελέ.
Για τη σαντιγύ με άρωμα λεμόνιΧτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια.
Μόλις η σαντιγύ σφίξει προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού.
Βάζουμε στο ψυγείο και γαρνίρουμε την τούρτα μας.
ΣΗΜ. Βάζουμε το λεμόνι στη σαντιγύ γιατί το άρωμά του αναδεικνύει το άρωμα της φράουλας.
![](https://signatures.mylivesignature.com/54489/80/35FC2D8B9F1ED4118230CF499B0784CC.png)
καλημέρα!! θεικη η τουρτα σου οπως ολες !! και πολυ ευκολη! σιγουρα ανοιξιατικη
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ νόστιμη και εύκολη!! :)
ΔιαγραφήΚαλημέρα Κική και μάλιστα πολύ γλυκιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι ο συνδυασμός σοκολάτας με φράουλα είναι πολύ κλασικός και υπέρ-αγαπημένος. Μου αρέσει που υπάρχει τόσο έντονο το στοιχείο της σοκολάτας στην τούρτα και που παράλληλα εξισορροπείται τόσο όμορφα από τη δροσιά της φράουλας και του λεμονιού.
Και εμφανισιακά πανέμορφη η τούρτα!
Φιλιά πολλά!
Είναι πράγματι φοβερός συνδυασμός Ερμιόνη μου, γεμάτος νοστιμιά και άρωμα!
ΔιαγραφήΦιλιά!
Καλημέρα Κική μου από την υπερβολικά υγρή και μελαγχολική Θεσσαλονίκη,όπως σωστά επισήμανες !Βέβαι εσύ φροντίζεις πάντα να μας φτιάχνεις τη διάθεση με τις υπέροχες και τόσο δημιουργικές προτάσεις σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως σήμερα,με την υπέροχη τούρτα ,η οποία ξεχωρίζει λόγω των ταιριαστών γευστικών συνδυασμών ,αλλά κυρίως των δικών σου προσωπικών παρεμβάσεων που διαφοροποιούν πάντα μία συνταγή.
Νομίζω ότι δεν υπάρχει ωραιότερους και γευστικότερος τρόπος για να κλείσει ένα τραπέζι,απ´ο αυτη την εντυπωσιακά απλή και νόστιμη τούρτα!Γεύσεις που εναλλάσσονται αρμονικά σε έναν αξιοπρόσεκτο συνδυασμό χρωμάτων,αλλά και η γνωστή πια σε όλες μας,χρήσιμη και ευφάνταστη ανακύκλωση των περισσευούμενων υλικών.
Καλό Σαββατοκύριακο Κική μου!μη πτοείται από τον κακό καιρό...".
Να είσαι καλά Φωτεινή μου που με τα γλυκά σου λόγια συμβάλλεις κι εσύ στην βελτίωση της διάθεσης.
ΔιαγραφήΗ συγκεκριμένη τούρτα είναι πολύ απλή στην παρασκευή της αλλά και νόστιμη.
Επίσης καλό ΣΚ και... αν ήταν μόνον ο καιρός δεν θα πτοούμουν καθόλου...πίστεψέ με... αλλά ...υπάρχει και αλλά...
Πού θα πάει όμως θα φτιάξουν όλα!!! :))
Τι όμορφη τούρτα! Φράουλα και σοκολάτα! Το καλύτερο :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαχρονικός συνδυασμός Μαρία μου!! :)
ΔιαγραφήΑυτή η τούρτα είναι όμορφη, ανοιξιάτικη και εύκολη, τι άλλο να ζητήσει κανείς! Την αντιγράφω άυτή τη στιγμή και περιμένω να την κάνω με την πρώτη ευκαιρία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι Αμαλία μου... εύκολη, νόστιμη και δροσερή!! Αξίζει να τη δοκιμάσεις!
ΔιαγραφήΦιλιά!
Ο πιο ταιριαστός συνδυασμός φρούτου με σοκολάτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚράτα μου ένα μεγάάάλο κομμάτι, σε παρακαλώ!!!
Και πραγματικά, τι θα γίνει με αυτόν τον καιρό εδώ στα μέρη μας???
Όπως το λες, ούτε Λονδίνο να' μασταν!
Για να είμαι ειλικρινής Χρύσα μου εγώ λατρεύω πρώτα τον συνδυασμό βύσσινου με σοκολάτα κι αυτός έρχεται δεύτερος!!!
ΔιαγραφήΌσο γοα τον καιρό ...δεν ξέρω!!!!!! Απλά είναι απίστευτος εφέτος!!!!
Υπέροχη Κική μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦραουλοσοκολατένια!
Και τι ωραία που σου "έδεσε" η κρέμα σοκολάτας!
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!
Χαίρομαι που σου άρεσε Έλενά μου! :) Ναι έδεσε πολύ ωραία η ganache αλλά και το ζελέ!
ΔιαγραφήΦιλιά και επίσης καλό ΣΚ!
Πράγματι,θεική η τούρτα σου Κική μου!!Καί μέ λατρεμένες γεύσεις!!Φοβερή συνταγή!!ΤΕΛΕΙΑ η παρουσίασή σου!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι εύκολη, νόστιμη και πολύ δροσερή και αρωματική Δήμητρά μου!!! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για την παρουσίαση αν και τελευταία ...λόγω των διαφόρων που συμβαίνουν δεν έχω και πολύ καλές φωτό!! Πού θα πάει θα στρώσει η κατάσταση!!
ΔιαγραφήΦιλάκια!
Περαν του οτι σοκολατα-φράουλα ειναι αγαπημενος συνδυασμός,
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτό που με τράβηξε ειναι η σαντιγύ λεμονιού. Ξεφευγει από τα τετριμμένα και δίνει extra άρωμα στην τούρτα!
Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι :)
Η σαντιγύ λεμονιού δίνει πράγματι έξτρα άρωμα και τονίζει πολύ το άρωμα της φράουλας Beauty. Δοκίμασέ την ακόμη και με σκέτες φράουλες και θα καταλάβεις τί εννοώ... φοβερός συνδυασμός!!
ΔιαγραφήΕπίσης καλό ΣΚ!!! :)
Φραουτοσοκολατένια!! Χμμ Κική μου είναι θεϊκός συνδυασμός και πολύ όμορφη σε εμφάνιση! Τι να πρωτο φτιάξω δεν ξέρω με σένα χαχα
ΑπάντησηΔιαγραφή