Καροτόσουπα βελουτέ


Καλησπέρα σας και καλό μήνα να έχουμε!! Έφτασε ο Δεκέμβριος που είναι ο πιο αγαπημένος μου μήνας μιας κι έχω μια λατρεία στα Χριστούγεννα. Τα λαμπιόνια, τα στολίδια, τα έλατα, ο Άγιος Βασίλης και τα αγγελάκια που υπάρχουν παντού με ξαναταξιδεύουν στην παιδική μου ηλικία και με κάνουν να ανανεώνομαι (ελπίζω να συμβεί κι εφέτος το ίδιο)!!!
Όσο για τα εδέσματα και τα καλούδια, γλυκά και αλμυρά, αυτά κι αν με ξετρελλαίνουν!!!! Ο λόγος που πριν τα Χριστούγεννα πάντα κάνω δίαιτα είναι για να μπορώ να "τσακίσω" μελομακάρονα, δίπλες, κουραμπιέδες, βασιλόπιτα, γέμιση και όλα τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν στα τραπέζια. Λατρεύω τα "τραπεζώματα" με συγγενείς και φίλους, τα δωράκια που ανταλλάσσουμε (άσχετα από την χρηματική τους αξία η οποία μου είναι παντελώς αδιάφορη) και  την αγάπη που πλανιέται στην ατμόσφαιρα.
Έτσι, κατέληξα σήμερα στην καροτόσουπα που έφτιαξα πέρυσι τα Χριστούγεννα, που ήταν μαζεμένη όλη η οικογένεια, για πρώτο πιάτο. Ζεστή ζεστή και βελουτέ εξαφανίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά!!!
Διαβάστε τη συνταγή και θα δείτε ότι είναι ένα εύκολο κι εύγεστο πρώτο πιάτο, με απίστευτα όμορφο πορτοκαλί χρώμα και απίθανο άρωμα.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. καρότα σε ροδέλες
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
2-3 μέτριες πατάτες σε κομμάτια
1/2 κ.γλ. τζίντζερ
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι και λευκό πιπέρι ( ή 4 πιπέρια)
10 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη με άρωμα βουτύρου
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
200 γρ. γιαούρτι
Λίγο μαϊντανό
Λίγη καπνιστή πάπρικα ή κομματάκια ψημένου μπέικον
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα καρότα, τις πατάτες και 2 φλ. τσ. νερό. 
Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν μέχρις ότου μαλακώσουν.
Έπειτα τα βάζουμε στο multi και τα πολτοποιούμε.
Στην ίδια κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι πολτοποιημένο και το αφήνουμε να σωταριστεί έως ότου μαραθεί και γίνει ελαφρώς "ξανθό".
Προσθέτουμε και τα πολτοποιημένα καρότα και πατάτες, αλάτι, πιπέρι, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο.
Αφήνουμε να βράσει το μείγμα για 5-6 λεπτά και προσθέτουμε και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε για 5-10 λεπτά να κρυώσει λίγο, και σερβίρουμε σε πιάτα ή μπολ, βάζοντας από μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι στο κέντρο του πιάτου και ένα κλωναράκι μαϊντανό.
Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και λίγα κομματάκια μπέικον ψημένο σε αντικολλητικό τηγάνι.
Συνοδεύουμε με κρουτόν ή κριτσίνια. 
Tante Kiki
12 Comments
No