Σήμερα, μια που πάλι από τα τρεχάματα και τα καθημερινά εμπόδια κατάφερα τώρα μόλις να συναντήσω το αγαπημένο μου laptop και έφτασα τρέχοντας στο μπλογκοσπιτάκι μου, σκέφτηκα να σας δείξω την αγαπημένη μου κοτοσαλάτα!
Την φτιάχνω εδώ και πολλά χρόνια και είναι πιστή μου σύντροφος σε πάρα πολλά τραπέζια μια και με έβγαλε ασπροπρόσωπη πολλές φορές και στόλισε άλλες τόσες το τραπέζι μόνη της σε μπολ με μπρουσκέτες ή μέσα σε σου ή μικρά κρουασανία, παρέα με άλλα μεζέδες.
Επίσης, την έχω μετατρέψει και σε πατατοκοτοσαλάτα! Προσθέτοντας μεγάλους κύβους βραστής πατάτας γίνεται μια, σχεδόν διαφορετική σαλάτα που μπορεί να γίνει και ένα ελαφρύ δείπνο. Κι αν μάλιστα, αντικαταστήσουμε ένα μέρος της μαγιονέζας με γιαούρτι παίρνει επίσης μιαν άλλη νότα, πιο δροσερή και ελαφριά.
Κοτοσαλάτα, ένα μαγικό ορεκτικό
Περιγραφή : Ένα ορεκτικό για κάθε τραπέζι με πάρα πολλές παραλλαγές
Μερίδες: 4
ΥΛΙΚΑ
- 2 μπουτάκια (ή στήθη) κοτόπουλου (βραστά ή ψητά)
- 1 καρότο τριμμένο
- 200 γρ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 6-7 φύλλα σέλινου ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- Λίγο αλάτι - Πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο.
- Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι, τα φύλλα σέλινου και τον άνηθο.
- Προσθέτουμε τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.
- Δοκιμάζουμε τη γεύση για να δούμε ότι είναι ακριβώς όπως τη θέλουμε και σερβίρουμε με φετούλες μπαγκέτας.
- Για μπουφέ, μπορούμε να γεμίσουμε μικρά σου ή κρουασανάκια.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
* Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε : 100 γρ. καλαμπόκι & 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο - Λίγη πάπρικα γλυκιά αλλά και ψιλοκομμένα κοτσάνια σέλινου.
** Επίσης, μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα μέρος της μαγιονέζας με στραγγιστό γιαούρτι για να της χαρίσουμε μια πιο δροσερή νότα.