Επιτέλους και πάλι εδώ...κάθομαιιιιιι!! Και μάλιστα μπροστά στο laptopaki μου!!! Αυτό κι αν είναι τέλειο! Τί κάνετε καλοί μου μπλογκογείτονες;;;; Τον τελευταίο καιρό κάποια προβλήματα με κρατούν λίγο πιο ...μακριά σας αλλά πού θα πάει;;;; Θα τακτοποιηθούν!!!!
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν κι εχθές γιορτάσαμε τα γενέθλια της μεγάλης μου ανιψιάς, της Ιωάννας (πρώην Chef Ιωάννα μιας και της πέρασε η όρεξη για αναρτήσεις). Η αλήθεια είναι ότι ήταν μεγάλη απόλαυση να βλέπεις τα χαρούμενα μουτράκια των συμμαθητών και φίλων της που καταϊδρωμένα έτρεξαν, έπαιξαν, τραγούδησαν (και... μάλωσαν) μέχρι τελικής πτώσεως. Ύστερα έφαγαν την τούρτα τους και στο τέλος κάποια απ΄αυτά έκλαιγαν γιατί έφευγαν (θυμήθηκα εμένα που ...όταν ήμουν μικρή, κάθε φορά που κάποιος που αγαπούσα ερχόταν στο σπίτι, τον ξεπροβόδιζα με ...κλάματα!!!). Πάντως περάσαμε πολύ ωραία (ανάρτηση δεν πρόλαβα να κάνω!!!!) και η αλήθεια είναι ότι για μιαν ακόμη φορά, εγώ, η χαζοθεία, συγκινήθηκα όταν έσβησε το κεράκι με το έξι γιατί συνειδητοποίησα ότι αρχίζει να γίνεται ...δεσποινίς κι ότι τα ...μικρά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα (και μαζί μ' αυτά κι εμείς...αλλά δεν θα επεκταθώ επί του θέματος).
Θα της ευχηθώ μόνον, μέσα από την καρδιά μου:
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ πριγκίπισσά μας, να είσαι πάντα γερή, τυχερή, ευτυχισμένη και να έχεις όλα τα καλά του κόσμου!!! Οι γονείς σου, η αδελφούλα σου, οι παππούδες σου κι εγώ να σε χαιρόμαστε και να σε καμαρώνουμε (όπως, βέβαια, και την Βασιλικούλα μας, η οποία "έκανε" μια τούμπα στον παιδότοπο γιατί έτρεχε στην τσουλήθρα με τα μεγάλα παιδιά αλλά δεν κατάλαβε τίποτε κι έτσι έκλαιγε γιατί προσπαθήσαμε να την αποτρέψουμε από το να ξανακάνει το ίδιο!!!!).
Η τούρτα, φυσικά, με την λατρεμένη της Barbie, από την ταινία "Σχολείο για πριγκίπισσες" (παρά το γεγονός ότι η θεία της, ναι εγώωωωω, έλεγε κάποτε ότι ήταν εναντίον της Barbie!!!!! Τώρα βρίσκω και... πλεονεκτήματα στις ταινίες της-:)))))!!!!!). Προσέξτε το κεράκι... Τιτανικός (ευτυχώς το προλάβαμε πριν να ...βυθιστεί!!!!!).
Κι όσο για το σχολείο, κέρασε τα μπισκότα-γλυφιτζούρια που της έφτιαξα και ήταν γεμάτη χαρά γιατί άρεσαν στους συμμαθητές της και τους δασκάλους της!!!
Και μετά τα νέα μου, η συνταγή της ημέρας που είναι ένα από τα αγαπημένα μου ζυμαρικά... λαζάνια με σπανάκι και τρία τυριά. Περιττό να σας πω ότι είναι πεντανόστιμο φαγάκι!!!
ΥΛΙΚΑ
18 λαζάνια MISKO (τα 2/3 του πακέτου)
λίγο μαργαρίνη για να αλείψουμε το ταψί
Για τη γέμιση
500 γρ. σπανάκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 συσκευασία τυρί cottage Dirollo (225 γρ.) με 2% λιπαρά
100 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια light
250 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
2 συσκευασίες Pummaro (ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας)2 ποτήρια νερό
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
4 φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο τρίχρωμο πιπέρι
1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
Για την επικάλυψη
100 γρ. mozzarella light τριμμένη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τη γέμιση
Πρώτα ετοιμάζουμε τη γέμιση, βάζοντας σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, το ελαιόλαδο, το σπανάκι και το κρεμμύδι, για να σοταριστούν για 7-8 λεπτά.
Μόλις μαραθούν προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, το πιπέρι (αλάτι, αφού δοκιμάσουμε εάν χρειάζεται) και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά.
Ύστερα προσθέτουμε και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
Για τη σάλτσα
Μετά ετοιμάζουμε τη σάλτσα, βάζοντας σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά.Αφήνουμε να βράσει για 7-8 λεπτά και φροντίζουμε να παραμείνει αραιή.
Σύνθεση του φαγητού στο ταψί
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αλείφουμε το ταψί μας, με λίγη μαργαρίνη και 2-3 κ.σ. από τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.
Απλώνουμε τα 6 τα λαζάνια.
Στρώνουμε τη μισή από τη γέμιση και από πάνω λίγη από τη σάλτσα.
Απλώνουμε άλλα 6 λαζάνια και μετά την υπόλοιπη γέμιση και λίγη από τη σάλτσα.
Τέλος στρώνουμε τα τελευταία 6 λαζάνια και από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλλα.
Σκεπάζουμε το ταψί μας, πρώτα, με αντικολλητικό χαρτί και μετά με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε το φαγητό μας για 30-40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαζάνια μας.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε να κάνουν κρούστα τα λαζάνια για 5-10 λεπτά ακόμη.