Brownies με κακάο...απίστευτα σοκολατένια!


Σοκολατένια όσο δεν πάει άλλο! Σύμφωνα με την Huffington post τόσο ωραία που δεν χρειάζεται να ψάξουμε για κάποια άλλη συνταγή για brownies αν έχουμε τη συγκεκριμένη!
Συνήθως, όσοι αγαπούν την σοκολάτα αμφιβάλουν για τα γλυκά με κακάο, λέγοντας ότι δεν είναι αρκετά σοκολατένια. Πρώτο παράδειγμα, ο νονός της μικρής μας Βασιλικής λίγο πριν δοκιμάσει από το σοκολατένιο κέικ με παντζάρια που είχα φτιάξει (ΕΔΩ). Μετά τη δοκιμή άλλαξε γνώμη παρά τα όσα πρέσβευε λίγο πριν! :) Τελικά, αυτά τα γλυκά που, ενώ έχουν κακάο, μοιάζουν να έχουν άπειρη σοκολάτα μέσα αποτελούν από μόνα τους μια κατηγορία, ιδανική για όλους και ειδικά για τους σοκολατομανείς.
Κάτι αντίστοιχα μαγικό συμβαίνει με τούτα δω τα brownies που παρόλο που δεν έχουν ίχνος λιωμένης σοκολάτας κι έχουν μόνον απλό κακάο μόλις τα βάζεις στο στόμα νιώθεις να γεμίζεις σοκολάτα από τον ουρανίσκο μέχρι την ψυχή! Οι αισθήσεις στήνουν χορό όλες μαζί κι όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας παίρνουν έναν δρόμο χωρίς άμεση επιστροφή!
Αυτά τα σκουρόχρωμα, βαθιά σοκολατένια και καρυδάτα brownies, με την υπέροχα μαλακή υφή που αν και κρύβεται όταν μπουν στο ψυγείο εμφανίζεται εάν μπουν στο φούρνο μικροκυμμάτων και ζεσταθούν ελαφρά. Ξαναγίνονται μαλακά, ζουμερά και θεϊκά νόστιμα και σε κάνουν να σκέφτεσαι να τα κρύψεις για να μην τα μοιραστείς με κανέναν άλλο... να είναι μόνον δικά σου!!
ΥΛΙΚΑ για ένα ταψί 25x25 εκ.
140 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
60 γρ. κακάο σε σκόνη
2 μεγάλα αυγά από το ψυγείο
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα 
1 πρέζα αλάτι
2 κάψουλες βανιλίνης
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά (ή σε μπαιν μαρί) και βάζουμε μέσα το βούτυρο, το κακάο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Αφήνουμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Αποσύρουμε από την ηλεκτρική εστία και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας το μείγμα.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια ανακατεύοντας και πάλι.
Καλύπτουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. 
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά και δοκιμάζουμε βυθίζοντας ένα ξυλάκι για σουβλάκι εάν έχει ψηθεί.
Όταν βγάζουμε το ξυλάκι πρέπει να έχει ελάχιστο από το μείγμα του μπράουνι.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν κόψουμε σε κομμάτια αν και κόβονται καλύτερα εάν μπουν για λίγο στο ψυγείο.
Απολαμβάνουμε σκέτα ή με μια μπάλα παγωτό καραμέλα ή βανίλια.
Πηγή συνταγής: ΕΔΩ
Tante Kiki
36 Comments
No