Έρχεται μια μέρα που συνειδητοποιείς ότι το καλοκαίρι είναι εδώ... κι εσύ είσαι ακόμα εκεί... στον χειμώνα άντε την άνοιξη ...από άποψη κιλών εννοώ! Γιατί πώς να το κάνουμε κάθε εποχή έχει τα καλά της αλλά το καλοκαίρι έχει κι ένα ακόμα! Τη θάλασσα ή την... πισίνα! Από μια άποψη... τί θάλασσα, τί πισίνα... το ίδιο είναι! Και τα δύο θέλουν... μαγιό! Και το μαγιό θέλει (δεν θέλει;;) κάποιες προδιαγραφές! Εντάξει... όχι προδιαγραφές μοντέλου αλλά...
Αχ! Αυτό το "αλλά" του καλοκαιριού, τέτοια εποχή μεγαλώνει, φουντώνει και να οι περισσότερες από μας να τρέχουν στα γυμναστήρια, να κάνουν η δίαιτα ή στην καλύτερη περίπτωση διατροφή και να έχουν το γνωστό "άγχος" του μαγιό!!
Όχιιιιι, μη νομίσετε πώς ανήκω στην κατηγορία εκείνων που ζουν διαρκώς με το άγχος αυτό αλλά τέτοια εποχή έχω κι εγώ τα θέματά μου. Τέτοια εποχή πάντα οι θερμίδες μετριούνται και η γυμναστική κάνει δυναμική εμφάνιση στο καθημερινό πρόγραμμα!
Αλλά είναι και κάτι άλλο που διακρίνει το καλοκαιράκι που σε λίγο έρχεται... η επιθυμία για γρήγορα φαγητά, νόστιμα, εύκολα και ελαφρά (αν και προσωπικά αυτού του είδους τις συνταγές τις εκτιμώ όλο τον χρόνο)!
Με κυρίαρχες, λοιπόν, αυτές τις σκέψεις αλλά και την αντίληψη ότι έτσι κι αλλιώς τα πολλά λίπη είναι περιττά (αν και απαραίτητα για κάποιες, λίγες φορές που δεν μπορείς να αρνηθείς μια θερμιδική βόμβα γιατί είναι και βόμβα νοστιμιάς) και δεν παίζουν σημαντικό ρόλο σ' ένα καταπληκτικά γευστικό αποτέλεσμα σας παρουσιάζω σήμερα μια light εκδοχή του γνωστού κοτόπουλου αλά κρεμ... ενός πιάτου που είναι ιδιαίτερα αγαπητό από μικρούς και μεγάλους.
Αν θέλετε λίγες θερμίδες και πολλή νοστιμιά δεν έχετε παρά να το φτιάξετε κι αφού το απολαύσετε θα με θυμηθείτε... είμαι σίγουρη!!! :)
ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδεςΑχ! Αυτό το "αλλά" του καλοκαιριού, τέτοια εποχή μεγαλώνει, φουντώνει και να οι περισσότερες από μας να τρέχουν στα γυμναστήρια, να κάνουν η δίαιτα ή στην καλύτερη περίπτωση διατροφή και να έχουν το γνωστό "άγχος" του μαγιό!!
Όχιιιιι, μη νομίσετε πώς ανήκω στην κατηγορία εκείνων που ζουν διαρκώς με το άγχος αυτό αλλά τέτοια εποχή έχω κι εγώ τα θέματά μου. Τέτοια εποχή πάντα οι θερμίδες μετριούνται και η γυμναστική κάνει δυναμική εμφάνιση στο καθημερινό πρόγραμμα!
Αλλά είναι και κάτι άλλο που διακρίνει το καλοκαιράκι που σε λίγο έρχεται... η επιθυμία για γρήγορα φαγητά, νόστιμα, εύκολα και ελαφρά (αν και προσωπικά αυτού του είδους τις συνταγές τις εκτιμώ όλο τον χρόνο)!
Με κυρίαρχες, λοιπόν, αυτές τις σκέψεις αλλά και την αντίληψη ότι έτσι κι αλλιώς τα πολλά λίπη είναι περιττά (αν και απαραίτητα για κάποιες, λίγες φορές που δεν μπορείς να αρνηθείς μια θερμιδική βόμβα γιατί είναι και βόμβα νοστιμιάς) και δεν παίζουν σημαντικό ρόλο σ' ένα καταπληκτικά γευστικό αποτέλεσμα σας παρουσιάζω σήμερα μια light εκδοχή του γνωστού κοτόπουλου αλά κρεμ... ενός πιάτου που είναι ιδιαίτερα αγαπητό από μικρούς και μεγάλους.
Αν θέλετε λίγες θερμίδες και πολλή νοστιμιά δεν έχετε παρά να το φτιάξετε κι αφού το απολαύσετε θα με θυμηθείτε... είμαι σίγουρη!!! :)
2 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο σε κομμάτια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψηλοκομμένο
Από 1 κλαδάκι μικρό δεντρολίβανο, θυμάρι, λεμονοθύμαρο, μαντζουράνα
450 γρ. μανιτάρια κομμένα
80 ml λευκό κρασί
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα
200 γρ. γάλα φρέσκο με 1.5% λιπαρά
1 φουσκωτή κ.γλ. κορν φλάουρ
1/2 κ.γλ. μουστάρδα σε σκόνη ( ή 1 κ.γλ. έτοιμη)
Για συνοδευτικό
4 μέτριες πατάτες βρασμένες
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για λίγο μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε κι αυτά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφού το φαγητό πάρει μια βράση προσθέτουμε 500 ml νερό.
Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά.
Μετά, προσθέτουμε τα μανιτάρια, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το λεμονοθύμαρο, τη μαντζουράνα, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του.
Στο μεταξύ, διαλύουμε το κορν φλάουρ και την μουστάρδα στο γάλα.
Μόλις το φαγητό μείνει με το λάδι του, προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος με τη μουρστάρδα και το κορν φλάουρ.
Αφήνουμε, σε σιγανή φωτιά το φαγητό μέχρι να δέσει και να γίνει παχύρρευστη η σάλτσα (αυτό γίνεται σε ελάχιστο χρόνο).
Σερβίρουμε το φαγητό με λίγες πατάτες βραστές και κομμένες σε κομμάτια ή χοντροθρυμματισμένες με το πηρούνι.