Μπάρες με σοκολάτα & μούσλι χωρίς ...ψήσιμο


Καλή σας μέρα! 
Ξεκινήσαμε την εβδομάδα αυτή υγιεινά και νόστιμα και σκέφτηκα ..."γιατί όχι"; Γιατί να μην κλείσουμε την εβδομάδα με έναν εξίσου υγιεινό τρόπο αν και όχι με τόσο λίγες θερμίδες; 
Νόστιμες μπάρες με μούσλι με κομμάτια σοκολάτας γάλακτος, ταχίνι, σταφίδες και κουβερτούρα αλλά όχι όπως τις ξέρουμε ακριβώς! Πριν μερικές μέρες και ενώ η μικρή και παμπόνηρη Βασιλική ήθελε να της φτιάξω παγωτό, προσπάθησα να της βάλω ...τρικλοποδιά (καλέ όχι για κακό αλλά για καλό)!! Σύμμαχός μου η όμορφη και πολύ βολική φόρμα σιλικόνης για finger food, δωράκι της γνωστής εταιρίας Silikomart.
Αυτή η φορμίτσα κυρίευσε την καρδιά μου. Τόσο βολική!!!
Θέλεις να κάνεις παγωτό; Να η φορμίτσα γεμάτη και με το ξυλάκι της να μπαίνει στην κατάψυξη!
Θέλεις να κάνεις μίνι κέικ ή κάποιο άλλο finger food; Να η φορμίτσα γεμάτη, περιποιημένη με το ξυλάκι της να μπαίνει αυτή τη φορά στο φούρνο!
Έφτιαξα, λοιπόν, τις μπάρες, τις έβαλα στη φόρμα, τοποθέτησα και το ξυλάκι και τις άφησα στην κατάψυξη για μια νύχτα (όχι δεν χρειαζόταν τόσες ώρες). Την άλλη μέρα που γύρισα με τη μικρή Βασιλική και την Ιωάννα από το σχολείο και αφού έφαγαν το φαγητό τους ανακοίνωσα με ύφος επίσημο... "κορίτσια, έφτιαξα ένα καινούργιο παγωτό, θα το δοκιμάσετε;;; Προσοχή όμως δεν είναι ένα συνηθισμένο παγωτό θέλει να το μασάτε καλά!!" Λίγη ώρα πριν απ' αυτή τη δήλωση... τα στοιχήματα ανάμεσα σε μένα και τη μαμά τους (και αδελφή μου) για το αν θα τους αρέσουν, έπεφταν βροχή!!! Για να δούμε;;;
Οι μπάρες (ή παγωτό) βγήκαν εύκολα από τη φόρμα και προσφέρθηκαν στις ακριβές μας "πριγκίπισσες"!! Μια πρώτη δαγκωνιά, μια δεύτερη μπουκιά και η ετυμηγορία βγήκε... "μμμμμ,  νοστιμότατο παγωτό" είπε η Βασιλική. "Μικρή, αυτό δεν είναι παγωτό, μπάρες είναι" διόρθωσε η μεγάλη "αλλά είναι πολύ νόστιμες"!! Σε χρόνο ρεκόρ οι μπάρες εξαφανίστηκαν!! 
Τί λέτε είστε έτοιμοι να τις δοκιμάσετε;;; Γίνονται πολύ γρήγορα, χορταίνουν, είναι σοκολατοταχινένιες και υγιεινές και δεν θέλουν ψήσιμο! Έχετε πολλούς λόγους για να τις φτιάξετε! Κι αν δεν έχετε τη φόρμα μπορείτε να τη βρείτε ΕΔΩ ή να τις φτιάξετε απλά χωρίς φόρμα μια που είναι εξίσου νόστιμες.
ΥΛΙΚΑ για 8 μπάρες ή περισσότερες μπουκιές
120 γρ. μούσλι
100 γρ. ταχίνι ολικής άλεσης
50 γρ. μαύρες σταφίδες
100 γρ. κουβερτούρα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε το μούσλι στο multi και το κόβουμε για να μην έχει μεγάλα κομμάτια.
Το βάζουμε σε ένα μπολ, μαζί με τις σταφίδες. 
Προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά.
Λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμμάτων (ή σε μπέν μαρί) την κουβερτούρα.
Την προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τις φόρμες της Silikomart και βάζουμε το ξυλάκι.
Με ένα μαχαίρι βουτύρου, στρώνουμε την επιφάνεια της κάθε μπάρας και βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα ή για μερικές 4-5 ώρες.
Καλό σας Σαββατοκύριακο! 

Tante Kiki
43 Comments
No