Πιπερομελιτζανοσαλάτα


Είναι μια σαλάτα-αλοιφή, όπως  αποκαλούμε εμείς εδώ στη Μακεδονία αυτές τις υπέροχα dip που μπορούμε να βάλουμε σε ένα μπολ και να προσθέσουμε μιαν ακόμη γεύση στο τραπέζι, να μας πιάσει μια ξαφνική λιγούρα και να τα απλώσουμε σε μια φέτα ψωμί, ψημένου ή όχι ή πολύ απλά να πάρουμε το κουτάλι και να απολαύσουμε μια γεμάτη κουταλιά που θα ικανοποιήσει στομάχι αλλά και ουρανίσκο. 
Η μελιτζανοσαλάτα ...η λατρεμένη του τριωρόφου!!! Σε κάθε εκδοχή!! Απλή, αγιορείτικη, νηστίσιμη, με γιαούρτι, με σκόρδο ή χωρίς, με ξίδι ή λεμόνι, με μελιτζάνες ψημένες στα κάρβουνα και τη μοσχοβολιά του καπνιστού ή ψημένες στο φούρνο και στο γκριλ. Όταν ανακάλυψα αυτή την εκδοχή στο περιοδικό "ΒΗΜΑ, Gourmet" από τη Νανά Δαρειώτη μου έκανε αμέσως κλικ!!! Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά ... ήταν κι αυτή μια μελιτζανοσαλάτα αλλά έκανε παρέα με την άλλη μεγάλη αγαπημένη που γεμίζει τον κήπο μας ...την πράσινη πιπεριά.
Ένα τυχαίο γεγονός, ένα τραπέζι σε συγγενείς αγαπημένους με έβγαλε από τη διαδικασία της αναμονής... περνώντας αμέσως στην πράξη!!! 
Οι μελιτζάνες ψήθηκαν μαζί με τις πιπεριές... μπήκαν γρήγορα σε σακούλες τροφίμων και κλείστηκαν εκεί για να ιδρώσουν και να απαλλαχθούν γρήγορα από τις περιττές φλούδες τους.
Τα, επίσης, άχρηστα σπόρια αφαιρέθηκαν και ...αποφάσισαν να ξεκουραστούν επιτελώντας τον σκοπό της ύπαρξής τους μέσα στο πιάτο όπου... πάρα πολύ γρήγορα μετατράπηκαν σε μιαν ακόμη πιπερομελιτζανένια λιχουδιά!!! 
Θέλετε να μάθετε τη συνέχεια και πώς θα ετοιμάσετε σε χρόνο ρεκόρ μιαν ακόμη νοστιμιά για το ουζάκι σας;;;; Ακολουθείστε με τότε...
ΥΛΙΚΑ
2 μελιτζάνες φλάσκες
3 πράσινες πιπεριές κέρατο
Αλάτι
1-2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
2 κ.σ. μηλόξιδο (ή άλλο ξίδι)
1 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
1-2 κ.σ. χυμό λεμονιού
4 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο τετραπίπερο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε τις μελιτζάνες μαζί με τις πιπεριές, στο φούρνο αλλά κοντά στο γκριλ για να πάρουν ένα ελαφρό άρωμα καπνιστού.
Κλείνουμε τις ζεστές μελιτζάνες και πιπεριές για 10 λεπτά σε σακούλα τροφίμων για να ιδρώσουν και να τις ξεφλουδίσουμε εύκολα.
Αφού τις ξεφλουδίσουμε, αφαιρούμε κοτσάνια και σπόρους και βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο ή σε μπολ.
Πολτοποιούμε με το πηρούνι και τις δύο μαζί και προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο και σταδιακά τα δύο είδη ξιδιού, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το πιπέρι.
Αφού ενωθούν τα υλικά, προσθέτουμε το μαϊντανό (αν θέλουμε) και τη θρυμματισμένη φέτα.
Σερβίρουμε αμέσως.
Καλά να περνάτε και να μην χάνετε ούτε λεπτό την ευκαιρία να απολαύσετε το καλοκαίρι με όλη τη δύναμη της ψυχής σας χωρίς άλλες σκέψεις!!!!
Tante Kiki
4 Comments
No