[no-sidebar] Μετατροπή από γραμμάρια σε φλυτζάνια και ml
Για τη μετατροπή αυτή χρησιμοποίησα τις κούπες (φλιτζάνια) και τα κουτάλια μεζούρες της Zyliss από το Cook-Shop.
Γενικά και ανεξάρτητα από το είδος που θέλουμε να μετρήσουμε οι μεζούρες αυτές είναι:
1 φλιτζάνι 250 ml 1 κουτ. σούπας 15 ml
1/2 φλιτζάνι 125 ml 1 κουτ. γλυκού 5 ml
1/3 φλιτζάνι 80 ml 1/2 κουτ. γλυκού 2.5 ml
1/4 φλιτζάνι 60 ml 1/4 κουτ. γλυκού 1.25 ml
Αλεύρι γενικής χρήσης / αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι 130 γρ
1 κ.σ. 10 γρ
Αμύγδαλα ολόκληρα / αμυγδαλόψιχα
1 φλιτζάνι 130 γρ
1 κ.σ. 10 γρ
Αμυγδαλόσκονη
1 φλιτζάνι 110 γρ
Βούτυρο - Μαργαρίνη
1 φλιτζάνι 225 γρ
1 κ.σ. 15 γρ
1 stick 113 γρ
Γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη)
1 φλιτζάνι 120 γρ
Γιαούρτι
1 φλιτζάνι 230 γρ
Ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι 200 γρ
1 κ.σ. 12 γρ
Ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι 125 γρ
1 κ.σ. 10 γρ
Ζάχαρη καστανή
1 φλιτζάνι 215 γρ
1 κ.σ. 10 γρ
Ζάχαρη μαύρη
1 φλιτζάνι 220 γρ
Ζάχαρη μαύρη
1 φλιτζάνι 220 γρ
1 κ.σ. 15 γρ
Ινδοκάρυδο
1 φλιτζάνι 90 γρ
1 κ.σ. 10 γρ
Κακάο
1 φλιτζάνι 90 γρ
1 κ.σ. 10 γρ
Κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι 230 γρ
Κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι 110 γρ
1 κ.γλ. 5 γρ
1 κ.σ. κοφτή 7 γρ
1 κ.σ. κοφτή 7 γρ
Λάδι
1 φλιτζάνι 200 γρ
Λεμόνι / Πορτοκάλι
1 φλιτζάνι 240 γρ
1 κ.σ. 15 γρ
Μέλι
1 φλιτζάνι 330 γρ
1 κ.σ. 30 γρ
Μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. 17 γρ
Μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. 17 γρ
Μπισκότο τριμμένο
1 φλιτζάνι 110 γρ
Νερό
1 φλιτζάνι 200 γρ
1 κ.σ. 12 γρ
Ρύζι ωμό
1 φλιτζάνι 220 γρ
Ρύζι βρασμένο και στραγγισμένο
Ρύζι βρασμένο και στραγγισμένο
1 φλιτζάνι 180 γρ
Σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι 170 γρ
Σοκολάτα λιωμένη
1 φλιτζάνι 160 γρ
Τυρί τριμμένο
1 φλιτζάνι 110 γρ
** Οι μετρήσεις των στερεών υλικών έγιναν με τα υλικά "πατημένα" και όχι αφράτα
*** Προσωπική άποψη και συμβουλή προς τις νέες και άπειρες νοικοκυρές είναι να χρησιμοποιούν ζυγαριά (τώρα πια στο εμπόριο υπάρχουν άφθονες και σε χαμηλές τιμές) γιατί είναι πιο σίγουρη η επιτυχία των παρασκευασμάτων είτε είναι γλυκά είτε είναι φαγητά (κυρίως όμως στα γλυκά).
** Οι μετρήσεις των στερεών υλικών έγιναν με τα υλικά "πατημένα" και όχι αφράτα
*** Προσωπική άποψη και συμβουλή προς τις νέες και άπειρες νοικοκυρές είναι να χρησιμοποιούν ζυγαριά (τώρα πια στο εμπόριο υπάρχουν άφθονες και σε χαμηλές τιμές) γιατί είναι πιο σίγουρη η επιτυχία των παρασκευασμάτων είτε είναι γλυκά είτε είναι φαγητά (κυρίως όμως στα γλυκά).
****************************
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 1ΟΟ γρ. Ζάχαρης με
* 70 γρ. Φρουκτόζη
* 100 γρ. καστανή ή σκούρα καστανή ζάχαρη
* 15 γρ. γλυκαντικό Slim Line για μαγειρική και ζαχαροπλαστική (ακόμη και για προϊόντα που ψήνονται)
* 70 γρ. Φρουκτόζη
* 100 γρ. καστανή ή σκούρα καστανή ζάχαρη
* 15 γρ. γλυκαντικό Slim Line για μαγειρική και ζαχαροπλαστική (ακόμη και για προϊόντα που ψήνονται)
ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΡΩΝ
1 λίτρο = 1 L ή 1lt
1 δέκατο του λίτρου = 1dl
1 εκατοστό του λίτρου = 1 cl
1 χιλιοστό του λίτρου = 1 ml
ΟΠΟΤΕ...
1 lt = 10 dl = 100 cl = 1.000 ml
1 dl = 0,1 lt = 10 cl = 100 ml
1 cl = 0,01 lt = 0,1 cl = 10 ml
1 ml = 0,001 lt = 0,01 dl = 0,1 cl
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΚΕΛΣΙΟΥ
|
ΦΑΡΕΝΑΪΤ
|
140
|
275
|
150
|
300
|
160/170
|
325
|
180
|
350
|
190
|
375
|
200
|
400
|
220
|
425
|
230
|
450
|
240
|
475
|
Σημείωση: Η θερμότητα του φούρνου δεν είναι ίδια από τη μια συσκευή στην άλλη. Παίζουν ρόλο το ύψος της σχάρας του φούρνου, ο αέρας -εάν η κουζίνα είναι αερόθερμη- το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε. Καλό λοιπόν θα είναι να δοκιμάσετε το δικό σας φούρνο και να δείτε ποια είναι η θερμοκρασία που θα σας δώσει το ποθητό αποτέλεσμα.
Πολύ χρήσιμη η συγκεκριμένη σελίδα σου! Την άνοιξα από περιέργεια κι εντυπωσιάστηκα! Τελικά, οι καθηγήτριες ταξινομούν τα πάντα και δίνουν σαφέστατες οδηγίες. Kudos, Τante Kiki!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα και καλη χρονια σε ολους
ΑπάντησηΔιαγραφήβρηκα τη σελιδα σου τυχαια και τη βρηκα πολυ γλυκια και ενδιαφερουσα μπραβο !
οι πιο σωστες μετατροπες που εχω βρει!σε ευχαριστω πολυ!!α και κατι στο σιμιγδαλι δεν γραφεις ποσα γραμμαρια ειναι ισως σου ξεφυγε!παντως σε ευχαριστω παρα πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φλιτζάνι είναι του καφέ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γράφω επάνω είναι τα δοσομετρικά φλιτζάνια.
Διαγραφή