Πρώτα πρώτα αγαπημένε μου αναγνώστη-επισκέπτη αυτού του μπλογκοσπιτακίου, εσύ που έχεις συνηθίσει να βλέπεις και να ακούς εδώ μέσα τα ..."ανήκουστα" σε σχέση με ό,τι φιλοξενεί το τραπέζι μας είμαι σίγουρη ότι τώρα σκέφτεσαι... νάτα μας πάλι! Τί θα μας πει τώρα;;
Και σου απαντώ... ναι θα σας πω ότι αυτά τα μικρά στρόγγυλα καταϊφοπιτσάκια θα καταπλήξουν με τη νοστιμιά τους και την εμφάνισή τους. Ουδεμία σχέση έχουν με την γνωστή πίτσα κι ας έχουν τα ίδια υλικά, κι ας έχουν τη θεϊκή γεύση της στη σπιτική της μορφή.
Το λεπτό και ελαστικό καταϊφι της Χρυσής Ζύμης γεμίζει τις φόρμες για muffins, περιχύνεται με βούτυρο και ψήνεται για λίγο για να μετατραπεί σε μια τραγανή βάση γεμάτη άρωμα και νοστιμιά που θα υποδεχθεί τα απλά και ταπεινά υλικά της πίτσας, ζαμπόν, γκούντα και πιπεριά. Αααα, κι αν θέλεις βάζεις και μανιτάρια... γιατί όχι;; Δεν έχει καμία σημασία που εγώ δεν έβαλα... εσύ μπορείς να βάλεις. Εξάλλου η φαντασία πάντα βοηθά να περιποιηθείς καλύτερα τους αγαπημένους σου γνωρίζοντας τις προτιμήσεις τους.
Είμαι σίγουρη ότι όταν τους συστήσεις αυτά τα καταϊφοπιτσάκια θα ενθουσιαστούν και ο ουρανίσκος τους θα κάνει Πρωτοχρονιάτικο πάρτυ!! Και δεν χρειάζεται να κουραστείς για να φανταστείς τις αντιδράσεις τους... φτιάξτα, δοκίμασε ένα και τότε θα σε έχω πείσει 100%. Είμαι σίγουρη... σου λέω!!!
Γι αυτό δεν θα πω τίποτα άλλο πέρα από τα υλικά...
Για τις φωλιές-muffins
- 200 γρ. καταϊφι Χρυσή Ζύμη
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 100 γρ. χυμό ντομάτας
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό χτυπημένο
- 6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο (αναλογεί 1/2 φέτα σε κάθε φωλιά)
- 6 φέτες γκούντα ψιλοκομμένο (αναλογεί 1/2 φέτα σε κάθε φωλιά)
- 1/2 πράσινη πιπεριά σε κομματάκια (προαιρετικά, εγώ δεν έβαλα)
- 1/2 κόκκινη πιπεριά σε κομματάκια
- Αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Ανοίγουμε το καταϊφι Χρυσή Ζύμη καλά έτσι ώστε να μην έχει καθόλου κολλημένες ίνες και να πάρει αέρα για να γίνει αφράτο.
Λιώνουμε το βούτυρο και όπως είναι ζεστό αλείφουμε καλά τις 12 θέσεις από μια φόρμα για muffins.
Μοιράζουμε το καταϊφι στις θέσεις και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 10-14 λεπτά έτσι ώστε να ψηθούν λίγο και να παραμείνουν τραγανά ακόμα κι όταν τα περιχύσουμε με τη σάλτσα και την κρέμα γάλακτος.
Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν (1/2 φέτα), μερικά κομματάκια κόκκινης (και πράσινης) πιπεριάς και τέλος το ψιλοκομμένο γκούντα (1/2 φέτα).
Αναμιγνύουμε τον χυμό ντομάτας με την κρέμα γάλακτος και το αυγό και περιχύνουμε μ' αυτό τα muffins (περίπου 2 κ.σ. σε κάθε ένα).
Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι οι φωλιές απέκτησαν ένα ωραίο καστανόξανθο χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και μετά ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
Σερβίρουμε επάνω σε φύλλα μαρουλιού ή ρόκας.
Ζεστά και χλιαρά έχουν ονειρεμένη γεύση αλλά και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι απλά ...υπέροχα!