Εθιστικά cupcakes σοκολάτας με κρέμα τυριού και σιρόπι σφενδάμου

Καλημέρα σε όλους! Αναμφισβήτητα η σοκολάτα είναι η βασίλισσα! Μια βασίλισσα στην οποία υποκύπτουν οι περισσότεροι ασχέτως ηλικίας! Είναι, όμως, και η καλύτερη σύντροφος στις καλές και στις κακές στιγμές της ζωής μας... κυρίως στις δεύτερες όταν οι περισσότεροι (κι εγώ ανήκω σ' αυτό το club!) την αποζητούμε βρίσκοντας εκεί ένα καταφύγιο!
Μικρές ή μεγαλύτερες απολαύσεις με σοκολάτα αποτελούν αντικείμενο λατρείας αλλά και εθισμού! Τα συγκεκριμένα cupcakes είναι ένα όνειρο  όχι μόνον γιατί έχουν κακάο αλλά και σταγόνες σοκολάτας αλλά και γιατί έχουν σιρόπι σφενδάμου, νιόφερτο από την χώρα καταγωγής του, τον Καναδά. Ένα σιρόπι που τους χαρίζει μια επιπλέον καραμελένια υποψία γεύσης όπως και στην τυρένια κρέμα που τα καλύπτει. 
Ταξιδεύοντας από τη σοκολάτα στο σιρόπι σφενδάμου με την ελαφρώς καραμελένια γεύση σκεφτόμουν ...άραγε είμαι μόνον εγώ που όταν κάτι μου αρέσει πολύ διστάζω να το καταναλώσω για να μην τελειώσει; Είμαι εγώ μόνον που έχω αυτό το ...κολληματάκι που με έκανε να κρατάω κλειστό στο ντουλάπι του το λατρεμένο σιρόπι σφενδάμου (maple syrup ή sirop d'érable) και να μην θέλω να το ανοίξω ενώ ξέρω ότι υπάρχει και στο μάρκετ;;; Άλλο κι αυτό!!!! Τί να πω ...έχω εκπλήξει ακόμα κι εμένα!!! Εδώ ταιριάζει το "έχω ξεπεράσει εαυτόν"!!!
Πήρα, λοιπόν, στα χέρια μου το κουτί με το σιρόπι (αγόρασα τενεκεδένιο κουτί και όχι γυάλινο βάζο για να μην σπάσει στη βαλίτσα και "σφενδαμιαστούν" όλα εκεί μέσα!!!!) και, με ...βαριά καρδιά αλλά και ανυπομονησία, το άνοιξα!!! Υπέροχο, λεπτόρευστο, με μελένιο χρώμα και καραμελένια γεύση που την χαρίζει όπου ...τρυπώσει!!! 
Με τα δύο αυτά αγαπημένα υλικά, τη σοκολάτα και το σφενδαμοσιρόπι αλλά και λίγο τυράκι σε κρέμα, αυτές οι μικρές σοκολατένιες αμαρτίες μπορούν άνετα να γίνουν το γλυκάκι για το κυριακάτικο, οικογενειακό τραπέζι.
Καλό και νόστιμο Σαββατοκύριακο να έχετε!!!
ΥΛΙΚΑ για 12 cupcakes
Για τα cupcakes
175 γρ. βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. γιαούρτι φυσικό (όχι στραγγιστό)
3 αυγά μεγάλα
180 γρ. καστανή ζάχαρη
4 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
1 κ.γλ. απόσταγμα βανίλιας
220 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της, κοσκινισμένη
50 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
100 γρ. σταγόνες πικρής σοκολάτας, κρύες από το ψυγείο
Για την κρέμα τυριού
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. τυρί κρέμα
4 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
350 γρ. άχνη κοσκινισμένη
Για το γαρνίρισμα
Φιστίκια πεκάν ψημένα και αλατισμένα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε τα cupcakes
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Τοποθετούμε χάρτινες θήκες για cupcakes στη φόρμα.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να γίνει αφράτο και κρεμώδες.
Προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου, το γιαούρτι και το κακάο συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε την φαρίνα και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι.
Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες και ψήνουμε για 18-20 λεπτά.
Ελέγχουμε βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στα κεκάκια και αν είναι καθαρή όταν την βγάλουμε τότε τα κεκάκια μας είναι έτοιμα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού
Χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί και το σιρόπι σφενδάμου με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν λίγο.

Σταδιακά, προσθέτουμε την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που κάνει κορυφούλες.
Βάζουμε για 10 λεπτά την κρέμα στο ψυγείο.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Με ένα κορνέ με μύτη αστεριού κάνουμε ένα αστέρι στην κορυφή κάθε cupcake και στολίζουμε την κορυφή με ένα αλατισμένο πεκάν.
Cupcakes: Παραλλαγή από το βιβλίο : "Good Food, 101 Chocolate treats"

16 σχόλια:

  1. Τί έφτιαξαν πάλι τα μαγικά σου χεράκια?!
    Για να είμαι ειλικρινής από σφένδαμο δηλώνω... άγνοια αλλά αυτό που βλέπω θέλω να το γευτώ! Κολασμένα!!!!
    :-)
    Φιλί γλυκό, Κική μου! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νόστιμα σοκολατένια κεκάκια και μια επικάλυψη μούρλια Ιωάννα μου. Βέβαια, μπορείς αντί για σιρόπι σφενδάμου να χρησιμοποιήσεις μέλι.
      Φιλιά καλημέρας!

      Διαγραφή
  2. Άκρως εθιστικά θα έλεγα! Μου αρέσει πολύ η συνταγή και την έχω ήδη αποθηκεύσει! Όσο για το σιρόπι σφενδάμου είναι εξαιρετικό! Να πω την αλήθεια κι εγώ στον Καναδά το έμαθα και το είχα φέρει ως σουβενίρ!!! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πράγματι εξαιρετικά και το σιρόπι τα κάνει καραμελένια.
      Καλή σου μέρα! :)

      Διαγραφή
  3. Πόσο δίκιο έχεις Κική μου στην εισαγωγή σου για την σοκολάτα... εγώ ανήκω στην κατηγορία και στις καλές και στις κακές στιγμές. Καλά δεν το συζητώ η συνταγή είναι απλά υπέροχη και δεδομένου του ΣΚ θα προσπαθήσω να την φτιάξω. Καλό ΣΚ και φιλιά
    http://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ στο κλάμπ Χριστίνα μου!!! Χαίρομαι που σου άρεσαν τα κεκάκια και βέβαια αντί για σιρόπι σφενδάμου μπορείς να βάλεις μέλι!
      Φιλιά καλημέρας!

      Διαγραφή
  4. Ωραίο αυτό με το σιρόπι σφενδάμου..μάλλον επειδή το είχες φέρει από τον Καναδά δεν ήθελες να το καταναλώσεις...;)
    Πολύ ωραία κεκάκια και η κρέμα τυριού.

    Καλό σκ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ...έτσι ακριβώς είναι Μάριον αν και υπάρχει κι εδώ... βέβαια μια ιδέα είναι! Πάντως είναι πολύ ωραίο και καραμελένιο!
      Καλημέρα!!!! :)

      Διαγραφή
  5. Τι ωραία που είναι !! Το σιρόπι σφανδάμου τα σπάει !! Πόσο τυχερή είσαι που το έφερες από την πατρίδα του, γιατί εδώ είναι πανάκριβο :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι έχει πολύ ωραία γεύση το σιρόπι! Κι εκεί δεν είναι πολύ πιο φθηνό πάντως ...ίσως γιατί η διαδικασία παραγωγής του είναι δύσκολη!
      Την καλημέρα μου!

      Διαγραφή
  6. Πω πω Κική!!Πολύ ιδιαίτερα τα κεκάκια σου, γευστικότατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με τσακισες πρωι πρωι....κλαιω απο συγκινηση χαχχααα
    Αυτο το σιροπι σφενδαμου ολο το ακουω αλλα δε το εχω δοκιμασει,που θα παει ομως...Καλη βδομαδα κικη μουυ,ομορφη,νοστιμη και μυρωδατη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μισιρλού μου...
      να το δοκιμάσεις το σιρόπι είναι πιο καραμελένιο από το μέλι!
      Φιλιά καλημέρας! :)

      Διαγραφή
  8. Από την περιγραφή σου και μόνο καταλαβαίνουμε πόσο εθιστικά πρέπει να ναι τα συγκεκριμένα cupcakes.
    Σιρόπι σφενδάμου και σοκολάτα είναι πράγματι πολύ ταιριαστός συνδυασμός. Πόσο μάλλον όταν συνοδεύονται και από γλάσσο με cream cheese. Εθιστικότατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πράγματι πολύ ωραία κι εκείνη η αλμυρή μπουκίτσα στην κορυφή μαζί με το σιρόπι σφενδάμου τα απογειώνει!! Αξίζουν!!

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!