Υπέροχες φλογέρες με νοστιμότατο συνδυασμό τυριών θα βρείτε σήμερα στο μπλογκοσπιτάκι μου! Μ' εκείνο το καταπληκτικό και κρατσανιστό φύλλο κρούστας που με την πρώτη δαγκωματιά το ακούς να θρυμματίζεται και αισθάνεσαι ότι τα δευτερόλεπτα διαρκούν έναν αιώνα μέχρι να νιώσεις τη νοστιμιά του. Κι ύστερα έρχεται η τυρένια γέμιση να κάνει τον ουρανίσκο και τους αδένες να χοροπηδάνε από γευστική ευτυχία. Αλλά πάλι... κάτι λείπει!! Τί είναι αυτό;; Μια στάλα μεθύσι και μάλιστα ...γλυκό μεθύσι!!
Όταν πρωτοδιάβασα για το σιρόπι αυτό ...εντυπωσιάστηκα και η περιέργειά μου χτύπησε κόκκινο! Δεν ήθελα και πολύ! Πήρα στο χέρι την μπύρα και ...πειραματίστηκα!! Το αποτέλεσμα ένα υπέροχο σιρόπι, με μια επίγευση λυκίσκου!! Καταπληκτικό! Κι όταν κύλησε αργά και νωχελικά επάνω στις ολοστρόγγυλες, μακρόστενες και τραγανές τυρολιχουδιές δημιουργήθηκε ένα σαγηνευτικό δίδυμο που είναι αδύνατον να του αντισταθεί ακόμα και ο πιο σκληρός αντίπαλος!
Μην αργήσετε! Ετοιμάστε το και γευτείτε το ...ειδικά για την περίσταση με ...κλειστά μάτια για να νιώσετε το μεγαλείο του!!
ΥΛΙΚΑ για 12 φλογέρες
- 6 φύλλα κρούστας για γλυκά
- 250 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
- 120 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 60 γρ. τυρί κρέμα (ή γιαούρτι στραγγιστό)
- Σουσάμι ελαφρώς καβουρδισμένο, για το πασπάλισμα
- 8 κ.σ. μέλι
- 1 1/2 κ.σ. μηλόξιδο
- 300 ml μπύρα lager (ξανθιά)
Ετοιμάζουμε τις φλογέρες
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά καλά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Διπλώνουμε στα δύο το κάθε φύλλο στην μεγάλη του πλευρά και όπως είναι διπλωμένο το κόβουμε στη μέση.
- Έτσι, κάθε φύλλο μας δίνει δύο φλογέρες.
- Βάζουμε 1 1/2 κ.σ. γέμιση και διπλώνουμε τις δύο άκρες έτσι ώστε να κλείσουμε μέσα τη γέμιση και να μην χυθεί με το ψήσιμο.
- Τυλίγουμε και κλείνουμε την άκρη αλείφοντας λίγο νερό.
- Βάζουμε τις φλογέρες σε ταψί που το έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Τις αλείφουμε με λίγο γάλα και τις πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Τις βάζουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσόξανθο χρώμα.
- Μόλις ψηθούν τις βάζουμε σε πιατέλα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μπύρας
- Βάζουμε το μέλι, το μηλόξιδο και την μπύρα σε μια κατσαρόλα.
- Αφήνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10-12 λεπτά χωρίς να απομακρυνόμαστε γιατί μόλις ζεσταθεί το μείγμα θα φουσκώσει οπότε θα χρειαστεί να το απομακρύνουμε από τη φωτιά στιγμιαία και μόλις ξεφουσκώσει θα το ξαναβάλουμε στη φωτιά.
- Το σιρόπι, αφού βράσει, θα πρέπει να είναι ελαφρώς παχύρρευστο.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν περιχύσουμε μ' αυτό τις φλογέρες.
Πηγή για το σιρόπι : ΕΔΩ