Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!
Σήμερα θα κάνουμε ένα γκάλοπ... τί λες ...συμφωνείς αγαπημένε μου αναγνώστη που αφιερώνεις λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σου για να ακούσεις την πρότασή μου; Μια έρευνα για να δούμε πόσοι είναι αυτοί που θέλουν κάτι αλμυρό για το πρωινό τους και πόσοι είναι όσοι προτιμούν τη γλυκιά γεύση για να συνοδεύσουν το καφεδάκι.
Προσωπικά έχω μια εμμονή με τα γλυκά κι αυτό φαίνεται! Αλλά πάλι... ποτέ δεν λέω όχι σε μια τυρόπιτα, αλμυρή μπουγάτσα ή κασερόπιτα με το πρωινό καφεδάκι μου. Μια αλμυρή λιχουδιά το πρωί και μια γλυκιά στο δεκατιανό! Εεεε, βέβαια... πώς αλλιώς;;; Ευτυχώς που δεν το κάνω ...ξέρεις για ...προφανείς λόγους γιατί αλλιώς ...δεν θα χωρούσα από την πόρτα! Αχχχχ!! Αυτά έχει η ζωή κι αυτά είναι τα εύκολα, εδώ που τα λέμε!
Σήμερα, λοιπόν, είπα να αρχίσουμε την εβδομάδα ...με λίγο ...αλατάκι ή καλύτερα με λίγο ...τυράκι που μπαίνει σε μια διαφορετική τυρόπιτα, χωρίς φύλλο που έχει γίνει η πιο πρόσφατη αδυναμία μου. Μια τυρόπιτα όχι σαν όλες τις άλλες! Ναι, χωρίς φύλλο. Ναι, με χυλό άρα τεμπέλικη. Όμως... όχι, δεν μοιάζει με τις υπόλοιπες και θα δείτε το γιατί! Αυτή η τυρόπιτα αποτελείται από δύο τυρένια μείγματα με διαφορετική υφή αν και με φοβερή νοστιμιά και τα δύο! Το τυρί σε όλο του το μεγαλείο!
Ένα εύκολο και εκπληκτικά νόστιμο ορεκτικό σε ένα υπέροχο δείπνο ή, γιατί όχι, και γεύμα αν τη συνοδεύσεις με μια ωραία πολύχρωμη σαλάτα. Για λίγο πιο γκουρμέ γεύση όμως ...συνόδεψε αυτή την τυρόπιτα με ένα κατακόκκινο μήλο και, σίγουρα, θα εκπλαγείς ευχάριστα από τον συνδυασμό τους.
Και μη ξεχάσεις... περιμένω να μου πεις με τί προτιμάς να αρχίζεις τη μέρα σου ...με αλμυρή ή γλυκιά λιχουδιά σου αρέσει να συνοδεύεις τον πρωινό σου καφέ;;;
Προς το παρόν... έλα να διαβάσεις πώς θα κάνεις αυτήν την τυρόπιτα γιατί αλλιώς, σου το λέω... θα χάσεις!! :)
Και μη ξεχάσεις... περιμένω να μου πεις με τί προτιμάς να αρχίζεις τη μέρα σου ...με αλμυρή ή γλυκιά λιχουδιά σου αρέσει να συνοδεύεις τον πρωινό σου καφέ;;;
Προς το παρόν... έλα να διαβάσεις πώς θα κάνεις αυτήν την τυρόπιτα γιατί αλλιώς, σου το λέω... θα χάσεις!! :)
Μείγμα 1
- 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη με το πιρούνι
- 200 γρ. (1 κεσεδάκι) γιαούρτι στραγγιστό
- 3 αυγά μεγάλα
- 20 γρ. βούτυρο λιωμένο (αλλά όχι ζεστό)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
- 30 γρ. καλαμποκάλευρο
- 1 κ.σ. σιμιγδάλι χοντρό
- 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Μείγμα 2
- 120 γρ. φέτα τριμμένη
- 60 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα και αντιστάσεις ταυτόχρονα.
Ετοιμάζουμε το μείγμα 1- Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε τη φαρίνα, το καλαμποκάλευρο, το σιμιγδάλι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ.
- Σε άλλο μπολ, βάζουμε το αλάτι (εκτός εάν η φέτα είναι αλμυρά), τα 3 αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε με το σύρμα ή, απλά, με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε το μείγμα των αλεύρων με το σιμιγδάλι και το μπέικιν.
- Τέλος, προσθέτουμε και την φέτα.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα παχύρρευστο.
- Εάν το μείγμα μας είναι αραιό, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
- Αλείφουμε το ταψί με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε.
- Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε την τριμμένη φέτα, το τριμμένο κεφαλοτύρι, το ελαιόλαδο και την κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο ταψί, επάνω στο άλλο μείγμα (που είναι αρκετά πιο παχύρρευστο).
- Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έχει κάνει μια καστανή κρούστα στην επιφάνεια.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και μετά κόβουμε σε κομμάτια.