Καλημέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά! Μακάρι το 2024 να φέρει στον καθένα όλα όσα επιθυμεί και του στέρησε το 2023 και κυρίως υγεία.
Μερικές φορές το λέμε απλά χωρίς να το συνειδητοποιούμε αλλά, τελικά, είναι το πιο σημαντικό και η προϋπόθεση για όλα τα άλλα. Προσωπικά μου έφτασε η Πρωτοχρονιά του 2023 για να το συνειδητοποιήσω μια και όλα ακυρώθηκαν γιατί όλοι μα όλοι (μικροί και μεγάλοι κολλήσαμε κορονοϊό στο τριώροφο παρά το γεγονός ότι προσέχαμε!!!)
'Ετσι, η σημερινή, γλυκιά και σοκολατένια συνταγή είναι για να υποδεχθώ το 2024 μήπως και μας φερθεί λίγο πιο ευγενικά από το 2023.
Εξάλλου, αμφιβάλλεις ότι ένα cupcake φουντουκιού με πραλίνα και ferrero rocher μπορεί να σου χαρίσει το ζενίθ της νοστιμιάς;
Ιδανικό για κέρασμα σε κάθε γιορτή αλλά και για κάθε μπουφέ μια και έχουμε ακόμα τραπεζώματα με τα Θεοφάνεια και του Αγ. Ιωάννου μπροστά μας, θα σε κερδίσει με την πλούσια σοκολατένια γεύση της πραλίνας, το αλεσμένο φουντούκι και το ferrero στην κορυφή του.
Εξάλλου, ακόμα και στην εμφάνιση είναι τόσο μα τόσο γιορτινά! Κι όλα αυτά, εύκολα και απλά, γιατί μη νομίζεις ότι θα ζητήσουν πολύ από τον χρόνο σου μέχρι να ετοιμαστούν, κάθε άλλο!
Αλλά έχουν κι άλλο πρόσωπο αυτές οι μικρές, αφράτες δημιουργίες. Τί εννοώ; Ότι είναι ιδανικά (χωρίς την πραλίνα και το ferrero) και για το σχολείο μια και μπορείς να τα διατηρήσεις μια χαρά στην κατάψυξη και το πρωί να τρυπώνουν στο σχολικό ταπεράκι ή σε ειδικό σακουλάκι στην τσαντούλα.
Για δες τις φωτογραφίες, δεν είναι πανέμορφα γιατί από τα υλικά, σίγουρα κατάλαβες την εθιστική σοκολατένια νοστιμιά τους. Δεν ταιριάζουν τέλεια σε κάθε γιορτινή μέρα; Ειδικά αν γιορτάζεις όπως εγώ... δεν υπάρχει καλύτερο κέρασμα!
Cup Cakes φουντουκιού
Περιγραφή: Λαχταριστά, γιορτινά cupcakes με φουντούκι, σοκολάτα και πραλίνα φουντουκιού
Μερίδες: 12
ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
- 100 γρ. φουντούκια αλεσμένα σε σκόνη
- 150 γρ. άχνη ζάχαρη
- 150 γρ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 αυγά μεγάλα (L)
- 1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκάλι
- 2-3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
- 2 σακουλάκια (200 γρ.) σταγόνες κουβερτούρας
Για την επικάλυψη
- 350 γρ. πραλίνα φουντουκιού crunchy ή όχι
- 6 ferrero rocher κομμένα στη μέση (ή 12 ολόκληρα)
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να "έρθει" σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ τα αυγά με την άχνη και μόλις το μείγμα ασπρίσει και διπλασιαστεί σε όγκο.
- Προσθέτουμε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο και το ηλιέλαιο (ή αραβοσιτέλαιο) συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ανακατεύουμε τη σκόνη φουντουκιού και στις σταγόνες σοκολάτας με τη φαρίνα που φουσκώνει.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό και το μείγμα (φαρίνας - φουντουκιού - σοκολάτας) σε 2-3 δόσεις, ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
- Γεμίζουμε 12 φορμάκια cup cakes και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 20-25 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο και αφού πρώτα έχουμε δοκιμάσει, μπήγοντας ένα μαχαίρι ή ξυλάκι για σουβλάκια για να δούμε ότι είναι καθαρό.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν απλώσουμε την πραλίνα φουντουκιού στην επιφάνειά τους.
- Γαρνίρουμε με μισό ή ολόκληρο ferrero rocher.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Tο μισό ferrero rocher στέκεται πολύ καλύτερα στην κορυφή του cup cake. Αν δεν θέλουμε ferrero μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνειά του με τριμμένο φουντούκι.