Μετά από τόσες ημέρες κρεατοφαγία ένα πιάτο ζυμαρικών με μανιτάρια είναι ό,τι πρέπει! Δεν συμφωνείς; Ένα πιάτο comfort, εύκολο και γρήγορο αλλά πολύ πλούσιο σε νοστιμιά. Ένα καθημερινό φαγητό που, αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι αγαπούν αλλά και μπορούν γρήγορα να έχουν στο τραπέζι τους φρεσκομαγειρεμένο. Γυρίζεις από το γραφείο και σε μισή ώρα σερβίρεις ζεστό και πεντανόστιμο φαγητό.
Τα φρέσκα μανιτάρια, η κρέμα γάλακτος με τα λίγα λιπαρά και τα λιγκουίνι αποτελούν μια υπέροχη πρόταση για ένα γρήγορο καθημερινό γεύμα χωρίς κρέας.
Στο συγκεκριμένο πιάτο, ωστόσο, προκειμένου να έχει μια λίγο πιο ιδιαίτερη προσωπικότητα εγώ πρόσθεσα και το αγαπημένο μου μπλε τυρί θρυμματισμένο από πάνω για να "σκάει" στο στόμα και να απογειώσει τη γεύση.
Βέβαια, το μπλε τυρί είναι πολύ ιδιαίτερο και η γεύση του, ειδικά για τους μικρότερους, είναι "δύσκολη". Ωστόσο, στο συγκεκριμένο πιάτο δίνει μια εντελώς διαφορετική νότα κι έτσι όπως θρυμματίζεται από πάνω και δεν ενσωματώνεται στη σάλτσα δεν εμποδίζει κάποιον να μην το χρησιμοποιήσει εφόσον δεν το επιθυμεί. Τί άλλο "ζητάει" αυτό το πιάτο; Τίποτα περισσότερο από τη σαλάτα που αγαπάμε και το τραπέζι είναι έτοιμο! Περάστε να σερβιριστείτε!!
Λιγκουίνι με φρέσκα μανιτάρια και κρέμα γάλακτος
Περιγραφή : Ένα πιάτο πολύ αγαπημένο και εύκολο
Μερίδες: 4
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. (1 πακέτο) λιγκουίνι
- 500 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
- 400 γρ. (2x200) κρέμα γάλακτος (15% λιπαρά)
- 150 ml λευκό κρασί ξηρό
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 ml από το νερό που έβρασαν τα λιγκουίνι
- 3-4 κ.σ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο
- 80-100 γρ. μπλέ τυρί (ή ροκφόρ) θρυμματισμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. μουστάρδα
- 1/3 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
- Αλάτι και Πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σοταριστούν για 8-9 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να αρχίσουν να μαλακώνουν και να μαγειρεύονται.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρουν μια βράση έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το σκόρδο σε σκόνη, τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και το νερό που κρατήσαμε από τα λιγκουίνι.
- Ανακατεύουμε τη σάλτσα και την αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να γίνει παχύρρευστη (όσο τη θέλουμε).
- Τέλος, προσθέτουμε τα λιγκουίνι με το θρυμματισμένο μπλε τυρί και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αυτό το πιάτο, μπορεί να έχει πολλές εναλλακτικές. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε...
- τα λιγκουίνι με το ζυμαρικό που θέλουμε.
- τα λευκά μανιτάρια με μανιτάρια πορτομπέλο ή με ποικιλία μανιταριών.
- το πεκορίνο με κεφαλοτύρι.
- το φρεσκοτριμμένο πιπέρι με ψιλοκομμένο μαϊντανό.