Μανιτάρια κοκκινιστά και μεθυσμένα


Μανιτάρια κοκκινιστά και μεθυσμένα

Όλη η νοστιμιά σε ένα πιάτο! Ασπρομανίταρα σε φέτες με πιπεριά, κρεμμυδάκια και λίγο κόκκινο κρασί συνθέτουν μια πολυπρόσωπη λιχουδιά που από συνοδευτικό γίνεται ορεκτικό κι από ορεκτικό γίνεται κυρίως πιάτο αρκεί να υπάρχει λίγο ζυμωτό ψωμί μια που είναι ιδανικό για ...βουτιές!!


Μανιτάρια κοκκινιστά και μεθυσμένα

Ιδανικό για όσους λατρεύουν τα μανιτάρια! Απολαυστικό για όσους απλά τα αγαπούν και προκλητικό για δοκιμές για όσους δεν έχουν αποφασίσει αν τα θέλουν ή όχι στην διατροφή τους! Χορταστικό γεύμα λαχανικών, ιδανικό για νηστεία ή χορτοφαγία με όλη τη νοστιμιά της ελληνικής γης. 
Αξίζει να το δοκιμάσετε αν δεν τo έχετε ήδη βάλει στο τραπέζι σας.


Μανιτάρια κοκκινιστά και μεθυσμένα


ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες
  • 600 γρ. ασπρομανίταρα, σε φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (ή 3-4 ντομάτες πολτοποιημένες)
  • 150 ml κόκκινο κρασί ημίγλυκο (κατά προτίμηση)
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1-2 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

Μανιτάρια κοκκινιστά και μεθυσμένα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια.
  • Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 1-2 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και 200 ml ζεστό νερό.
  • Προσθέτουμε την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, την ζάχαρη και τον βασιλικό.
  • Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρις ότου εξατμιστούν τα υγρά του και πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά, εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε με μαϊντανό, και απολαμβάνουμε το πιάτο σαν συνοδευτικό σε ψητό κοτόπουλο, σαν σάλτσα με ρύζι ή μακαρόνια, σαν ορεκτικό αλλά και σκέτο σαν κυρίως πιάτο συνοδευμένο με φρέσκο, ζυμωτό ψωμί.

Μανιτάρια κοκκινιστά και μεθυσμένα
Tante Kiki
7 Comments
No