Βέβαια, βοηθός σ' αυτή την ιδιαίτερη εμφάνιση του γλυκού στάθηκε η φόρμα της Silikomart με το χαρακτηριστικό όνομα "Bacio" δηλαδή ...φιλάκι καθώς και το πολύ βολικό γλάσο και το χρώμα που το συνόδευε όταν έφτασε δωράκι από την αγαπημένη εταιρία με τις άπειρες και πανέμορφες φόρμες!
Επίσης, το γλάσο και το χρώμα σε τζελ είναι εκπληκτικά εύκολα στην χρήση τους αλλά και πολύ αποτελεσματικά. Χρησιμοποίησα το χρώμα όχι μόνον για το συγκεκριμένο γλάσο αλλά και για να βάψω βουτυρόκρεμα για μια τούρτα που έφτιαξα και σε χρόνο ρεκόρ είχα ένα υπέροχο κόκκινο χρώμα!
ΥΛΙΚΑ (για μια φόρμα)
Για την πανακότα
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά
- 200 γρ. γιαούρτι με γεύση λεμονιού (2% λιπαρά)
- 3-4 κ.σ. μαρμελάδα κεράσι
- 80 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 100 ml παγωμένο νερό
- 20 γρ. (2 φακελάκια) ζελατίνη σε σκόνη
Για την επικάλυψη
- Το έτοιμο ζελέ-γλάσο και το κόκκινο χρώμα-gel σε σωληνάριο της Silikomart
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- Βάζουμε σε 100 ml κρύο νερό τη σκόνη ζελατίνης και την αφήνουμε.
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την μαρμελάδα σε κατσαρόλα και τα αφήνουμε να ζεσταθούν.
- Μόλις το μείγμα ζεσταθεί (χωρίς να βράσει) αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα.
- Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε έτσι ώστε να ομογενοποιήσουμε το μείγμα.
- Ύστερα προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα δύο γιαούρτια και πάλι ανακατεύουμε καλά.
- Καλύπτουμε την φόρμα "Bacio" της Silikomart με διαφανή μεμβράνη.
- Μόλις η κρέμα κρυώσει, τη ρίχνουμε στην φόρμα και βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες περίπου.
- Ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με το έτοιμο γλάσο αφού πρώτα το έχουμε βάψει με το χρώμα που περιέχει το σωληνάριο (πανεύκολο).
- Η πανακότα είναι έτοιμη για σερβίρισμα!