10 Μυστικά κουζίνας ...express!




Η καθημερινότητα είναι, συχνά, δύσκολη, περίπλοκη, με τον χρόνο να παίζει κρυφτούλι με τα νεύρα μας και τις απαιτήσεις να μας κυνηγούν!
Αυτός είναι ο λόγος που κάποια express μυστικά κουζίνας μας βοηθούν!
Πάμε να δούμε μερικά;

1- Πώς να κόψουμε κομμάτι ή να βγάλουμε με scoop μια μπάλα σπιτικού παγωτού εύκολα;
-- Βάζουμε το μαχαίρι ή το scoop μέσα σε πολύ ζεστό / καυτό νερό ή το βρέχουμε για λίγο με πολύ ζεστό / καυτό νερό. Το παγωτό κόβεται τέλεια και η μπάλα παγωτού βγαίνει τέλεια!

2- Πώς να έχουμε έτοιμο χυμό λεμονιού στη στιγμή;
-- Βάζουμε χυμό λεμονιού σε μικρές θήκες για παγάκια. Αν δεν έχουμε μικρές θήκες για παγάκια τότε μπορούμε πολύ απλά να αραιώσουμε τον χυμό λεμονιού με λίγο νερό.

3- Πώς θα καταλάβουμε ότι ένα πεπόνι είναι ώριμο;
--Μα φυσικά... από το χρώμα αλλά κυρίως από το έντονο άρωμά του. Δεν διστάζουμε να το μυρίσουμε πριν το αγοράσουμε.

4- Πώς να κάνουμε τα τυροπιτάκια να έχουν λαχταριστή εμφάνιση;
-- Για γυαλιστερή και λαχταριστή εμφάνιση αλείφουμε τα τυροπιτάκια με λίγο αυγό ελαφρά χτυπημένο ή με λίγο γάλα.

5- Πώς να έχουμε, έτοιμα προς χρήση, τα ολόφρεσκα αρωματικά αυτής της εποχής στις γλάστρες;
-- Μαζεύουμε μαϊντανό, βασιλικό, ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι και αφού τα πλύνουμε καλά και τα στεγνώσουμε, τα ψιλοκόβουμε και...
* τα βάζουμε στην κατάψυξη σε μικρές σακούλες τροφίμων ή
* γεμίζουμε παγοθήκες με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα ένα ή περισσότερα αρωματικά. Ύστερα, τα διατηρούμε στην κατάψυξη.

6- Πώς να διατηρήσουμε το ντουλάπι με τις προμήθειες χωρίς έντομα;
-- Για να μην έχουμε ενοχλητικούς επισκέπτες στο ντουλάπι με τις προμήθειες (αλεύρι, ρύζι, όσπρια κ.λ.π.) βάζουμε μέσα μερικά φύλλα δάφνης ξερά ή φρέσκα.

7- Πώς να αδειάσουμε εντελώς το πλαστικό δοχείο της μουστάρδας;
-- Βάζουμε μέσα 3 μέρη ελαιόλαδο, 1 μέρος μηλόξιδο, λίγο αλάτι και 1 πρέζα ζάχαρη. Ανακινούμε καλά το δοχείο κι έχουμε ετοιμάσει ένα υπέροχο dressing για σαλάτα ενώ ταυτόχρονα έχουμε χρησιμοποιήσει όλη την μουστάρδα που έχει απομείνει. Τελειώνοντας το dressing πετάμε και το δοχείο στην ανακύκλωση.

8- Πώς να κάνουμε το τηγάνισμα λιγότερο ανθιυγεινό;
-- Για να μην είναι τόσο ανθιυγεινό το τηγάνισμα δεν αφήνουμε το λάδι να κάψει τόσο ώστε να καπνίζει (να μην φτάνει, δηλαδή, σε σημείο καπνού) και προτιμούμε να τηγανίζουμε με έξτρα παρθένο ή παρθένο ελαιόλαδο (παρά τα όσα ακούγονται για τα σπορέλαια) γιατί είναι πιο ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες.

9- Ποιά είναι η ιδανική θερμοκρασία του ψυγείου για το καλοκαίρι;
-- Η συντήρηση πρέπει να έχει ανάμεσα στους 3 και 7 βαθμούς Κελσίου ενώ η κατάψυξη πρέπει να έχει -18 βαθμούς Κελσίου.

10- Πώς να κάνουμε μια καλοκαιρινή σούπερ αφράτη ομελέτα;
-- Βάζουμε στα χτυπημένα αυγά 1 κ.σ. γιαούρτι για κάθε 2-3 αυγά.

Tante Kiki
11 Comments
No