Cheesecake με καραμέλα & αμύγδαλο


Καλή σας μέρα! Ακόμα ένα γλυκό σήμερα νόστιμο, γρήγορο, διάσημο κι αγαπημένο, στην πιο εύκολη εκδοχή του! Cheesecake με την γλύκα της καραμέλας και το θεϊκό άρωμα του καβουρδισμένου αμύγδαλου. 
Κρέμα βελούδινη, δροσερή και γλυκιά που απογειώνεται με το αμύγδαλο και σε κάνει να μην θέλεις να σταματήσεις να το απολαμβάνεις. 
Συνδυασμός που σκοτώνει... υπερβολικά εθιστικός σ' ένα γλυκό που μπορεί να το κάνει ακόμα και ο πιο αρχάριος στην κουζίνα! Η υπερβολική γλύκα της καραμέλας που ανακατώνεται με την σαντιγύ εξισορροπείται από το τυρί σε κρέμα και δεν λιγώνει καθόλου!
Ένα ακόμα γλυκό για τις γιορτές που ήδη βρίσκονται πολύ κοντά αλλά και για οποιοδήποτε οικογενειακό και φιλικό τραπέζι που θα κάνει τους καλεσμένους να κλείσουν το γεύμα με τον καλύτερο και πιο δροσερό τρόπο!
Δικό σας!

ΥΛΙΚΑ για μια φόρμα 24 εκ.
Για την βάση

  • 250 γρ. μπισκότα digestive με 30% λιγότερα λιπαρά
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα καραμέλας

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 φακελάκι (10 γρ.) ζελατίνη σε σκόνη (granulé)

Για την διακόσμηση

  • 200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 3 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο χωρίς λιπαρή ύλη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για την βάση
  • Θρυμματίζουμε στο multi τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο.
  • Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα που ανοίγει ή σε τσέρκι με 24 εκ. διάμετρο.

Ετοιμάζουμε την κρέμα καρι το τυρί κρέμα.
  • Μόλις το μείγμα σφίξει, προσθέτουμε και την ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα αυτό επάνω στην μπισκοτένια βάση και βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.
Για την διακόσμηση της τούρτας

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγύ.
  • Πασπαλίζουμε την τούρτα με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και διακοσμούμε όπως μας αρέσει με την σαντιγύ.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Tante Kiki
13 Comments
No