Καλή σας μέρα! Ακόμα ένα γλυκό σήμερα νόστιμο, γρήγορο, διάσημο κι αγαπημένο, στην πιο εύκολη εκδοχή του! Cheesecake με την γλύκα της καραμέλας και το θεϊκό άρωμα του καβουρδισμένου αμύγδαλου.
Κρέμα βελούδινη, δροσερή και γλυκιά που απογειώνεται με το αμύγδαλο και σε κάνει να μην θέλεις να σταματήσεις να το απολαμβάνεις.
Συνδυασμός που σκοτώνει... υπερβολικά εθιστικός σ' ένα γλυκό που μπορεί να το κάνει ακόμα και ο πιο αρχάριος στην κουζίνα! Η υπερβολική γλύκα της καραμέλας που ανακατώνεται με την σαντιγύ εξισορροπείται από το τυρί σε κρέμα και δεν λιγώνει καθόλου!
Ένα ακόμα γλυκό για τις γιορτές που ήδη βρίσκονται πολύ κοντά αλλά και για οποιοδήποτε οικογενειακό και φιλικό τραπέζι που θα κάνει τους καλεσμένους να κλείσουν το γεύμα με τον καλύτερο και πιο δροσερό τρόπο!
Δικό σας!
ΥΛΙΚΑ για μια φόρμα 24 εκ.
Για την βάση
- 250 γρ. μπισκότα digestive με 30% λιγότερα λιπαρά
- 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα καραμέλας
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο
- 200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 1 φακελάκι (10 γρ.) ζελατίνη σε σκόνη (granulé)
Για την διακόσμηση
- 200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
- 3 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο χωρίς λιπαρή ύλη
Για την βάση
- Θρυμματίζουμε στο multi τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο.
- Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα που ανοίγει ή σε τσέρκι με 24 εκ. διάμετρο.
Ετοιμάζουμε την κρέμα καρι το τυρί κρέμα.
- Μόλις το μείγμα σφίξει, προσθέτουμε και την ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα αυτό επάνω στην μπισκοτένια βάση και βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγύ.
- Πασπαλίζουμε την τούρτα με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και διακοσμούμε όπως μας αρέσει με την σαντιγύ.
- Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Ένα γλυκό εύκολο που
ΑπάντησηΔιαγραφήμπορώ να φτιάξω κι εγώ...χα χα!!!
Γλυκιά καλημέρα με φιλί ♥
Πράγματι Ελένη μου είναι εύκολο και πεντανόστιμο!!
ΔιαγραφήΦιλιά καλημέρας και καλή εβδομάδα!!
Τι όμορφο που φαίνεται Κική! Θυμίζει γλυκακι από παλιό καλό ζαχαροπλαστειο. Χρόνια πολλά και Χριστός ανέστη! 😊
ΑπάντησηΔιαγραφήΑληθώς Ανέστη και χρόνια πολλά!!
ΔιαγραφήΚαλώς ήρθες Άρη! Χαίρομαι που σου άρεσε γιατί είναι πεντανόστιμο!
Την καλημέρα μου!
Φαίνεται πεντανόστιμο
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλακια ...
Είναι πράγματι θεϊκό!!
ΔιαγραφήΦιλιά καλημέρας!
Πάλι αδιάβαστη με πιάνεις!Δεν ήξερα αυτή την εκδοχή και από τις φωτογραφίες φαίνεται πόσο αφράτο και λαχταριστό είναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασέ την και θα σου αρέσει ακόμα περισσότερο Ευαγγελία μου!!
ΔιαγραφήΧριστός Ανέστη Κική μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο κέρασμα και ξέρεις μου θύμισε κάπως τις παλιές νουγκατίνες (έχει δίκιο ο Άρης) που ήταν από τις πιο αέρινες γλυκές γεύσεις των παιδικών μου χρόνων.
Φιλιά πολλά.
Αληθώς Ανέστη Πηνελόπη μου! Ναι, έχει vintage εμφάνιση αυτό το γλυκό, βελούδινη γεύση και νοστιμιά ανείπωτη!
ΔιαγραφήΦιλιά καλημέρας!
Ξέρεις τι αγάπη έχω στα τσιζ ε? Θέλω να ορμήξω στην οθόνη μου χαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ... αντί να ορμήσεις στην οθόνη και άντε να βρεις υπολογιστάκι μετά... έλα να σε κεράσω ή ...να σου στείλω!!!! χαχαχα
ΔιαγραφήΦιλιά καλημέρας!
υπεροχο!!
ΑπάντησηΔιαγραφή