Burger κοτόπουλου με σάλτσα αβοκάντο


Καλημέρα σας!! Για όσους δεν νηστεύουν η σημερινή πρόταση είναι άκρως δελεαστική! Για τους μεγάλους αλλά και για τους μικρούς ένα fast food που ντύνεται με τον μανδύα του σπιτικού φαγητού και γίνεται ακόμα πιο λαχταριστό!
Ποιός λέει εύκολα σε ένα burger; Σχεδόν κανείς! Κι αν είναι έτοιμο για ψήσιμο ή ακόμα καλύτερα ψημένο στην κατάψυξη τότε ακόμα καλύτερα!!
Ζουμερό και λαχταριστό... σε προκαλεί να το ψήσεις και να το απιθώσεις πάνω σε ψωμάκι με παρέα καλή... λίγο μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι και μιαν υπέροχη σάλτσα αβοκάντο που το απογειώνει!
Επειδή, όμως, μια τέτοια λιχουδιά δεν θέλει πολλά λόγια ας περάσουμε αμέσως στη συνταγή ή ...μάλλον, στις συνταγές!
ΥΛΙΚΑ για 6 μπιφτέκια                 
  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε γάλα και στιμμένο 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 1 ντομάτα μέτρια πολτοποιημένη (ή 3κ.σ. κέτσαπ)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γλ. κόλιανδρο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1/3 κ.γλ. πιπέρι μαύρο
Σάλτσα αβοκάντο
  • 3 μέτρια αβοκάντο
  • 200 ml γιαούρτι
  • 1/3 πιπεριά Φλωρίνης σε καρεδάκια
  • 2 κ.σ. χυμό μοσχολέμονου ή λεμονιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα
  • Μαρούλι
  • Ντομάτα
  • Σάλτσα αβοκάντο
  • Ψωμάκια (θα τα βρούμε ΕΔΩ)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο 
  • Βάζουμε όλα τα υλικά και τα πλάθουμε σε μπιφτέκια.
  • Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε τα μπιφτέκια και τα βάζουμε στον φούρνο.
  • Τα ψήνουμε για 40-50 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έχουν αποκτήσει ένα ροδοψημένο χρώμα.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το burger.
  • Κόβουμε στη μέση ένα ψωμάκι κι από πάνω βάζουμε ένα φύλλο μαρούλι, το burger, μια ροδέλα ντομάτας, σάλτσα αβοκάντο και κρεμμύδι και απολαμβάνουμε την εξαιρετική του νοστιμιά!

Tante Kiki
8 Comments
No