Χοιρινό μπυράτο στην κατσαρόλα


Καλημέρα σας!! Καλή εβδομάδα!! 
Επιτέλους και πάλι εδώ μετά από μερικές μέρες με απίστευτο τρέξιμο.
Λίγο κάποια μπισκοτάκια-τρουφάκια-σοκολατάκια-κεκάκια για κάποιο bazaar για καλό σκοπό, λίγο οι εξετάσεις των μαθητών μου για τα πτυχία των Γαλλικών, λίγο κάποιες τουρτίτσες για φίλους και η γιορτή της αδελφούλας μου με έβγαλαν από τη γνωστή μου ...διαδρομή-μαγείρεμα-αναρτήσεις! Κι όσο τα Χριστούγεννα πλησιάζουν τόσο οι δουλειές αυξάνουν κι εγώ τρέχω... σαν τον Βέγγο... ένα πράγμα!! 
Σήμερα και την άλλη Δευτέρα τα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής του δήμου μας όπου μαζί με τους μικρούς μας φίλους θα φτιάξουμε Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια και την Τετάρτη... αααα, την Τετάρτη την περιμένω με ανυπμονησία μια και έχω αναλάβει ένα εργαστήρι ζαχαροπλαστικής για τους μικρούλια που θέλουν να φτιάξουν ένα φαγώσιμο χριστουγεννιάτικο δεντράκι κατά τη διάρκεια της γιορτής για το άναμμα του έλατου στην πλατεία μας.
Μ' αυτά και μ' αυτά... έχω να μαγειρέψω κοντά μια εβδομάδα ή καλύτερα έχω να μαγειρέψω κάτι καινούργιο για να σας το δείξω εννοώ όχι ότι έμεινα και νηστική... εξάλλου η αθάνατη Ελληνίδα μάνα έκανε κι εδώ το θαύμα της!! :)
Έτσι σήμερα θα σας δείξω ένα φαγάκι μαμαδίσιο, ένα φαγάκι που μας αρέσει και το μαγειρεύει θεσπέσια... χωρίς καμιά υπερβολή! Εύκολο, απλό αλλά θεϊκό στη γεύση! Αξίζει να το δοκιμάσετε ακόμα και για γιορτινό πιάτο!

ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα
  • 1200 γρ. χοιρινή σπάλα σε κύβους
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 μπύρες ξανθές 330ml
  • 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα αφήνουμε να σοταριστούν.
  2. Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε κι αυτό να σωταριστεί καλά και να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
  3. Σβήνουμε με τις μπύρες, προσθέτουμε την πάπρικα, το κλαδάκι θυμαριού, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. 
  4. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει με το καπάκι της κατσαρόλα μισάνοιχτο, μέχρι να μαλακώσει το κρέας (χρειάζεται περίπου 40-50 λεπτά) και να μείνει με λίγο ζουμάκι.
  5. Εάν χρειαστούμε περισσότερα υγρά δεν προσθέτουμε νερό αλλά λίγη ακόμα μπύρα.
  6. Συνοδεύουμε με πιλάφι ή πατάτες βραστές ή τηγανιτές.

Tante Kiki
39 Comments
No