Τηγανιά κοτόπουλου με κρέμα τυριού & μουστάρδας


Καλημέρα! Το κοτόπουλο είναι μακράν το αγαπημένο μου κρέας από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου! Μόνη εξαίρεση τα κοτόπουλα που μεγάλωναν στο κοτέτσι της γιαγιάς! Κοτόπουλα που κατέφθαναν μικρούλια μικρούλια στο κοτέτσι, έκαναν αυγουλάκια, μεγάλωναν και μετά έκαναν μια δυναμική είσοδο στο οικογενειακό πιάτο. Εεεε, εκείνα τα μεσημέρια ήταν μεγάλη δοκιμασία για μένα.
Όταν η πρόταση για γεύμα με ένα από κείνα τα κοτόπουλα ...έπεφτε στο τραπέζι άρχιζε το προσωπικό μαρτύριο. Θύμησες, ενοχές, αποστροφή, αίσθηση κανιβαλισμού ανακατεύονταν όλα μαζί στο μικρό κεφαλάκι και το αποτέλεσμα ήταν ...η απόλυτη άρνηση ακόμα και να δοκιμάσω μια τόση δα μπουκίτσα! 
Όχι δεν ήταν ότι δεν μου άρεσε το κοτόπουλο, όπως, σίγουρα, καταλάβατε! Ήταν η αίσθηση ότι το ...γνώριζα (!!!) και οι μπουκιές δεν κατέβαιναν με τίποτα!
Άργησα πολύ να συνειδητοποιήσω ότι αυτός ήταν ο προορισμός του... όπως άργησα να συνειδητοποιήσω ότι τα κοτόπουλα που εξαφανίζονταν από το κοτέτσι δεν τα στέλναμε στον θείο και ταυτόχρονα τυχαία είχαμε κοτόπουλο για γεύμα!! 
Από τότε πέρασαν χρόνια πολλά! Εγώ μεγάλωσα, το κοτόπουλο συνεχίζει και είναι το αγαπημένο μου φαγητό αλλά ούτε που θα το σκεφτόμουν να βάλω ένα στον κήπο και να το βλέπω να μεγαλώνει!! Βλέπετε ...κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ!!!
Παρόλα αυτά το σημερινό κοτοπουλάκι είναι ένα από κείνα τα φαγητά που δεν μπορώ να του αντισταθώ και νομίζω ότι ούτε κι εσείς! Απλό, εύκολο και μόνο μ' ένα τηγάνι! 

ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
2 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς πέτσα και χωρίς κόκκαλο
1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
1 κομμάτι κόκκινη πιπεριά
1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
110 γρ. τυρί-κρέμα με λίγα λιπαρά
1/2 φλ.τσ. γάλα με λίγα λιπαρά 
1/2 φλ.τσ. νερό ζεστό
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 πρέζα ρίγανη 
Αλάτι - Πιπέρι 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί αλλά όχι να κάψει.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και το πασπαλίζουμε με αλάτι, ρίγανη και πιπέρι. 
Το βάζουμε μαζί με το κρεμμύδι και την πιπεριά για να σοταριστεί και το γυρίζουμε έτσι ώστε να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το γάλα, το ζεστό νερό, το δεντρολίβανο και το θυμάρι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρις ότου τα υγρά μειωθούν στο 1/3.
Τώρα, προσθέτουμε την μουστάρδα και το τυρί-κρέμα.
Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει μέχρι να "δέσει" η σάλτσα και να γίνει παχύρρευστη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως με ένα ωραίο πιλάφι.
Tante Kiki
36 Comments
No