Καλή εβδομάδα!! Μικρά κουρουδάκια νόστιμα και αφρατοτραγανά! 'Ο,τι καλύτερο για σνακ, για την παραλία ή για το καλοκαιρινό πικνίκ. Μικρά κουρουδάκια που κάνουν χαρούμενο τον ουρανίσκο μικρών και μεγάλων!
Αυτά, τα καθόλου πρωτότυπα τυροπιτάκια με δύο είδη τυριών είναι πεντανόστιμα και πάρα πολύ εύκολα... άρα εντελώς καλοκαιρινά!! Δοκιμάστε τα ...αξίζουν!
ΥΛΙΚΑ για 20-30 τυροπιτάκια ανάλογα με το μέγεθοςΓια τη ζύμη κουρού
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
50 γρ. αριάνι κρύο
100 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό μεγέθους L (μεγάλο)
1/2 κ.γλ. αλάτι
480-500 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
Για τη γέμιση
250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
4-5 κ.σ. γάλα
Για το άλειμμα
Λίγο γάλα ή 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε τη ζύμη
Βάζουμε το γιαούρτι, το αριάνι, το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το αλάτι και το αυγό σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι σε 2-3 δόσεις και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια και είναι 900-920 γραμμάρια.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά για να ξεκουραστεί.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά τη φέτα με το ρεγκάτο, το πιπέρι και το γάλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Φτιάχνουμε τα τυροπιτάκια
Μοιράζουμε τη ζύμη σε μικρά, ισομεγέθη μπαλάκια.
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι και βάζουμε στη μέση μια κουταλιά του γλυκού γέμιση.
Αλείφουμε με λίγο νερό τη ζύμη στις άκρες της (γύρω γύρω) και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.
Στολίζουμε με ένα πηρούνι την άκρη για να κλείσει καλά και τα τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί ή αντικολλητική μεμβράνη.
Αλείφουμε με το γάλα ή το αυγό και βάζουμε να ψηθούν για 30-35 λεπτά.