Η ...καλοκαιρινή, πράσινη κοτοτηγανιά με σάλτσα άνηθου


Καλημέρα σας (;;;;)! Σίγουρα δεν είναι καλή αλλά και τί να πεί κανείς;;;; Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η περιπέτεια στη χώρα του γιαουρτιού συνεχίζεται!
Έμπνευση δεν υπάρχει κι έτσι θα μπω κατ' ευθείαν στο ...ψητό ή μάλλον στον νόστιμο μεζέ που δεν αφήνει το μυαλό να περιπλανιέται παρά το κρατάει αιχμάλωτο στον ουρανίσκο που στήνει ξέφρενο χορό. 
Ποιά είναι η αιτία;;; Μα η καλοκαιρινή κοτοτηγανιά που φαίνεται στη φωτογραφία. Μια κοτοτηγανιά, με πράσινο κρεμμυδάκι, κατακόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, ολόφρεσκα μυρωδικά από τη γλάστρα που, παρά τα όσα συμβαίνουν εκείνα εξακολουθούν να τιμούν τούτη την ευλογημένη γη, κάτασπρο, δροσερό γιαούρτι και λίγη κατακίτρινη, σαν τον ήλιο, μουστάρδα ...έτσι για να γίνει πικάντικη! Μια τηγανιά... πολύχρωμη και πεντανόστιμη!
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα

2 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες 
1/2 κόκκινη πιπεριά σε καρεδάκια
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
1 κλαδάκι φρέσκο λεμονοθύμαρο
1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο 
200 ml λευκό κρασί
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε το κρέας σε κύβους .
Βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το ξερό κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί για λίγο.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, την πιπεριά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τα αφήνουμε να σοταριστούν καλά και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση και προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπαστεί το κρέας.
Ρίχνουμε στο φαγητό το θυμάρι, το λεμονοθύμαρο και το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε το φαγητό βράσει σε σιγανή προς μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθεί το νερό στο ελάχιστο (αλλά να μην τελειώσει εντελώς).
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Προσθέτουμε το μείγμα στο φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό ακόμα έτσι ώστε να δέσει η σάλτσα του.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες, πιλάφι ή βραστά λαχανικά (πατάτες, κολοκυθάκια, καρότα) που ταιριάζουν απόλυτα με την γιαουρτένια σάλτσα άνηθου ή απλά με ψωμί και το δροσερό, λευκό κρασί της αρεσκείας μας.
Tante Kiki
22 Comments
No