Καλή σας μέρα! Πιτούλα σήμερα! Γιατί χωρίς πίτες δεν ζω... την αμαρτία μου την εξομολογούμαι! Οι πίτες με ή χωρίς φύλλο είναι η μεγάλη μου αδυναμία. Πίτες σε κάθε στύλ και με κάθε γέμιση! Η σημερινή όμως ξεπέρασε κάθε προηγούμενη τόσο σε ευκολία όσο και σε νοστιμιά!
Κι όταν μιλάμε για εύκολη πίτα εννοούμε και γρήγορη... σε χρόνο ρεκόρ!
Μια πίτα... ό,τι πρέπει για το σχολικό ταπεράκι αλλά και για το ταπεράκι της δουλειάς. Κατάλληλη για πρωινό και απογευματινό! Αλλά γιατί όχι και για ένα γρήγορο γεύμα που το συνοδεύει μια ωραία και πλούσια σαλάτα. Κι αν θέλουμε λίγο μειωμένες θερμίδες διαλέγουμε τυριά και γιαούρτι με λίγα λιπαρά (έτσι για να μειώσουμε τις τύψεις)!
Και μια λεπτομέρεια... αλάτι δεν ξέχασα να βάλω... απλά το κεφαλοτύρι που χρησιμοποίησα ήταν αρκετά αλμυρό ...τόσο που δεν χρειάστηκε να προσθέσω άλλο. Όσο για το μοσχοκάρυδο... το προσθέτουμε μόνον εάν μας αρέσει αλλιώς το αντικαθιστούμε με πάπρικα ή δεν βάζουμε τίποτα.
ΥΛΙΚΑ για ένα ταψάκι 30-23 εκ.2 κεσεδάκια γιαούρτι (2 Χ 200 γρ.)
5 αυγά μεγάλα
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο αλλά σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. φέτα θρυμματισμένη με το πηρούνι
200 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια)
150 γρ. κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
150 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
30 γρ. καλαμποκάλευρο
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) ή πάπρικα
Για το ταψί
20 γρ. βούτυρο λιωμένο
5-6 κ.σ. bake rolls με ντομάτα και ελιά ψιλοθρυμματισμένα (σαν φρυγανιά)
Για την επικάλυψη
3 κ.σ. σουσάμι
3 κ.σ. παπαρουνόσπορο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο το ταψί και το πασπαλίζουμε με τα ψιλοθρυμματισμένα bake rolls.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το τυρί κρέμα, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές και αφράτο.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το γιαούρτι, τα τυριά και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ στην πιο χαμηλή ταχύτητα για να μην λιώσει εντελώς το τυρί.
Σταδιακά και πάντα ανακατεύοντας προσθέτουμε τη φαρίνα και το καλαμποκάλευρο.
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μίγμα που το αδειάζουμε στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον παπαρουνόσπορο και βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η πίτα μας και να αποκτήσει μια χρυσόξανθη κρούστα.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν να σερβίρουμε!