Αλλά κι αν δεν είναι ουζάκι, ένας μίνι μπουφές με ορεκτικά ή ακόμα πιο απλά ένα πιάτο με ορεκτικά επιβάλλεται να περιέχει τέτοια νόστιμα, στρουμπουλά, τηγανιτά κεφτεδάκια. Κι αν, κάπου στον αέρα, πλανιέται η σκέψη... "τηγανιτά... άρα ανθιυγιεινά" ας την αφήσουμε να πλανιέται ή ακόμα καλύτερα ας την διώξουμε μακριά για να τα απολαύσουμε χωρίς τύψεις! Έτσι κι αλλιώς δεν τα γευόμαστε κάθε μέρα!! Τί λέτε σας... έπεισα να τα δοκιμάσετε; Αν ναι... τότε πάμε να τα φτιάξουμε!
ΥΛΙΚΑ350 γρ. κιμά
3 φέτες ψωμί του τοστ μουσκεμένες σε νερό και καλά στυμένες
7 φέτες λιαστής ντομάτας σε κομματάκια
80 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 αυγό
60 ml ούζο
1 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.γλ. μουστάρδα
1 κ.σ. τριμμένη ντομάτα ή ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. ρίγανη
1/3 κ.γλ. κύμινο
1/3 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
1/3 κ.γλ. πιπέρι
1/2 κ.γλ. αλάτι (ανάλογα πόσο αλμυρά θέλετε τα κεφτεδάκια)
Για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο
Αλεύρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά έτσι ώστε να σφίξει το μίγμα και να αναμιχθούν αρώματα και γεύσεις.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρά μπαλάκια.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ αντικολλητικό χαρτί και αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια μας.
Μόλις το ελαιόλαδο ζεσταθεί βάζουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά ενώ τα γυρίζουμε συχνά έτσι ώστε να τηγανιστούν απ' όλες τις πλευρές.
Καλύπτουμε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και τοποθετούμε εκεί τα κεφτεδάκια μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι έτσι ώστε να "αφήσουν" το περιττό λάδι τους.
Σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος).
Καλύπτουμε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και τοποθετούμε εκεί τα κεφτεδάκια μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι έτσι ώστε να "αφήσουν" το περιττό λάδι τους.
Σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος).
Καλή σας μέρα από τη βροχερή Θεσσαλονίκη!!