Παρασκευή σήμερα! Πότε πέρασε ακόμα μια εβδομάδα ούτε που το κατάλαβα! Φτάνει Σαββατοκύριακο κι ένα κυριακάτικο φαγάκι είναι πάντα ευπρόσδεκτο!
Το σημερινό είναι ένα πιάτο προϊόν διαφωνίας! Ναι, διαφωνίας για το πώς θα μαγειρευτεί μια χοιρινή τηγανιά!!
Ξυπνάς την Κυριακή πρωί κι εκεί που κάθεσαι και παίρνεις πρωινό ακούς μια αγχωμένη φωνή... "άντε, φάε λίγο πιο γρήγορα για να μαγειρέψουμε!!". Εντάξει θα μαγειρέψουμε αλλά για να είμαι ειλικρινής όταν αυτό γίνεται στις 9 το πρωί της Κυριακής... μου δίνει στα νεύρα!! Απόλαυση τέρμα! Κυριακάτικο πρωινό ...απωλεσθέν ήδη!! Γιατί, πώς να το απολαύσεις ήρεμα κι ωραία διαβάζοντας το βιβλίο ή την εφημερίδα σου, περιδιαβαίνοντας στην μπλογκογειτονιά όταν στην ατμόσφαιρα πλανιέται το άγχος του μεσημεριανού; Τί γίνεται μετά;;; Απλά πράγματα... ανοίγεις το ψυγείο ή το ντουλάπι, βγάζεις τα λαχανικά, τα κόβεις, παίρνεις το κρέας και τα ρίχνεις όλα μαζί μέσα στο ταψί! Αααααα ξέχασα!!! Πρώτα ανάβεις το φούρνο και αφού ψήσεις το φαγητό το πρώτο που λες είναι... "ορίστε το φαγητό είναι έτοιμο και ακόμα είναι νωρίς!!!"
Θέλετε κι εσείς τη συνταγή για να μπορείτε να ετοιμάσετε αυτό το πολύ γρήγορο, κυριακάτικο φαγάκι; Αν ναι, κάντε τον κόπο να διαβάσετε παρακάτω... σας παρακαλώ και δεν θα το μετανιώσετε!
ΥΛΙΚΑ1 κιλό χοιρινή τηγανιά (κομμάτια)
4 πράσινες πιπεριές (κέρατο) σε χοντρές ροδέλες
4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης σε χοντρές ροδέλες
4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες
4 καρότα σε χοντρές ροδέλες
2 μεγάλες ντομάτες σε κομμάτια
8 φέτες λιαστής ντομάτας ψιλοκομμένες
1-2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
200 γρ. γραβιέρα σε κύβους
300 ml λευκό, ξηρό κρασί
1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο (ή 1/3 κ.γλ. ξερό)
2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη (ή 1/2 κ.γλ. ξερή)
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι (ή 1/3 κ.γλ. ξερό)
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε σε ένα ταψί δύο κομμάτια αλουμινόχαρτο σχηματίζοντας έναν σταυρό, αρκετά μεγάλα ώστε να καλύψουν τα λαχανικά.
Από πάνω στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε μέσα τα λαχανικά (πιπεριές, πατάτες, κρεμμύδια, καρότα, σκόρδα και ντομάτες), τις λιαστές ντομάτες και τους κύβους της γραβιέρας.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος, το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το θυμάρι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε με το κρασί και κλείνουμε το αντικολλητικό χαρτί και το αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Ανοίγουμε το χαρτί και ελέγχουμε εάν το φαγητό μας έχει ψηθεί.
Εάν θέλουμε και μόλις το φαγητό ψηθεί, ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 6-7 λεπτά έτσι ώστε να πάρουν λίγο χρώμα τα λαχανικά και το κρέας.
Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό και το συνοδεύουμε με ψωμί φρυγανισμένο και ένα ποτήρι κρασί.
ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ εύχομαι σε όλους!!