Φλογέρες τυριών με σιρόπι μπύρας

Υπέροχες φλογέρες με νοστιμότατο συνδυασμό τυριών θα βρείτε σήμερα στο μπλογκοσπιτάκι μου! Μ' εκείνο το καταπληκτικό και κρατσανιστό φύλλο κρούστας που με την πρώτη δαγκωματιά το ακούς να θρυμματίζεται και αισθάνεσαι ότι τα δευτερόλεπτα διαρκούν έναν αιώνα μέχρι να νιώσεις τη νοστιμιά του. Κι ύστερα έρχεται η τυρένια γέμιση να κάνει τον ουρανίσκο και τους αδένες να χοροπηδάνε από γευστική ευτυχία. Αλλά πάλι... κάτι λείπει!! Τί είναι αυτό;; Μια στάλα μεθύσι και μάλιστα ...γλυκό μεθύσι!!
Και άντε τώρα εσύ να σκεφτείς ένα μεθύσι χρυσόξανθο, μελένιο και ελαφρώς παχύρρευστο! 

Όταν πρωτοδιάβασα για το σιρόπι αυτό ...εντυπωσιάστηκα και η περιέργειά μου χτύπησε κόκκινο! Δεν ήθελα και πολύ! Πήρα στο χέρι την μπύρα και ...πειραματίστηκα!! Το αποτέλεσμα ένα υπέροχο σιρόπι, με μια επίγευση λυκίσκου!! Καταπληκτικό! Κι όταν κύλησε αργά και νωχελικά επάνω στις ολοστρόγγυλες, μακρόστενες και τραγανές τυρολιχουδιές δημιουργήθηκε ένα σαγηνευτικό δίδυμο που είναι αδύνατον να του αντισταθεί ακόμα και ο πιο σκληρός αντίπαλος!
Μην αργήσετε! Ετοιμάστε το και γευτείτε το ...ειδικά για την περίσταση με ...κλειστά μάτια για να νιώσετε το μεγαλείο του!!
ΥΛΙΚΑ για 12 φλογέρες
6 φύλλα κρούστας για γλυκά 
250 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
120 γρ. φέτα θρυμματισμένη
60 γρ. τυρί κρέμα (ή γιαούρτι στραγγιστό)
Σουσάμι ελαφρώς καβουρδισμένο, για το πασπάλισμα
Για το σιρόπι μπύρας
8 κ.σ. μέλι 
1 1/2 κ.σ. μηλόξιδο
300 ml μπύρα lager (ξανθιά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε τις φλογέρες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά καλά. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Διπλώνουμε στα δύο το κάθε φύλλο στην μεγάλη του πλευρά και όπως είναι διπλωμένο το κόβουμε στη μέση. 
Έτσι, κάθε φύλλο μας δίνει δύο φλογέρες.
Βάζουμε 1 1/2 κ.σ. γέμιση και διπλώνουμε τις δύο άκρες έτσι ώστε να κλείσουμε μέσα τη γέμιση και να μην χυθεί με το ψήσιμο.
Τυλίγουμε και κλείνουμε την άκρη αλείφοντας λίγο νερό.
Βάζουμε τις φλογέρες σε ταψί που το έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Τις αλείφουμε με λίγο γάλα και τις πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τις βάζουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσόξανθο χρώμα.
Μόλις ψηθούν τις βάζουμε σε πιατέλα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μπύρας
Βάζουμε το μέλι, το μηλόξιδο και την μπύρα σε μια κατσαρόλα.
Αφήνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10-12 λεπτά χωρίς να απομακρυνόμαστε γιατί μόλις ζεσταθεί το μείγμα θα φουσκώσει οπότε θα χρειαστεί να το απομακρύνουμε από τη φωτιά στιγμιαία και μόλις ξεφουσκώσει θα το ξαναβάλουμε στη φωτιά.
Το σιρόπι, αφού βράσει, θα πρέπει να είναι ελαφρώς παχύρρευστο.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν περιχύσουμε μ' αυτό τις φλογέρες.
Πηγή για το σιρόπι : ΕΔΩ


35 σχόλια:

  1. Σιρόπι μπύρας??? Μα τι πρωτότυπο συνοδευτικό είναι αυτό! Με ιντριγκάρει πολύ αυτή η πρόταση και πιστεύω θα ταιριάζει σε πολλά αντίστοιχα (τυρένια) μεζεδάκια. Σίγουρα θα δοκιμαστεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ νόστιμο Αμαλία μου με μια ελαφρά επίγευση μπύρας!! Πράγματι ταιριάζει πολύ με τα μπυρένια μεζεδάκια!

      Διαγραφή
  2. Πραγματικά πρώτη φορά ακούω για σιρόπι μπύρας και μου αρέσει πολύ ή ιδέα! Super η συνταγή σου! Θα τη δοκιμασω σίγουρα! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι υπέροχο και αξίζει να το δοκιμάσεις!

      Διαγραφή
  3. Φ α ν τ α σ τ ι κ έ ς!! Και μόνο που γίνονται στο φούρνο και φαίνονται έτσι τραγανές πείστηκα!! Πολλά φιλιά Κική μου, καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίνονται πολύ νόστιμες, τραγανές και στο φούρνο (όχι βέβαια ότι δεν γίνονται και τηγανιτές!) Αθηνά μου!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου Κική!Πρωτη φορά βλέπω σιρόπι μπύρας, θα ήθελα να το δοκιμάσω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το δοκιμάσεις Νίκη μου και είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει! :)

      Διαγραφή
  5. τελειες!!!! αυτο που κλεβεις τις εντυπωσει ςειναι το σιροπι μπυρας!!! πιστευω κ με ενα ωραιο κρεας θα ειναι πολυ ωραιο σα σαλτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι γιατί οι φλογέρες είναι έτσι κι αλλιώς γνωστές λιχουδιές! Το σιρόπι μπύρας όμως αξίζει τη δοκιμή! Με κρέας δεν νομίζω ότι θα ταιριάζει όμως γιατί είναι πολύ γλυκό... σαν μέλι!! Ίσως για γλασάρισμα...

      Διαγραφή
  6. Το σιρόπι μου έκανε εντύπωση μα δεν προλαβαίνω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν βρεις καιρό αξίζει να το δοκιμάσεις!

      Διαγραφή
  7. Για μένα είναι το απόλυτο σνακ!
    Τυρένια ρολάκια μ΄ αυτή τη θεϊκή μπυρένια σως!
    Έγραψες Βασιλική μου με την πρότασή σου, ααα και υπέροχες οι φωτογραφίες σου!

    Kisses!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν είναι το απόλυτο σνακ (αν και για μένα είναι τέλειο σνακ) αλλά σίγουρα είναι πολύ νόστιμο κι αυτό μπορώ να το βεβαιώσω!!!!
      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Ζαμπία μου... :)
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  8. Προχωρημένη συνταγή, πολλά σκαλοπάτια ψηλά τα απλά τυροπιττάκια με σιρόπι μπύρας!!
    Σε ευχαριστούμε Κική μου που την μοιράσθηκες μαζί μας, υπέροχες φωτογραφίες!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Μάχη μου... είναι πράγματι ένα σιρόπι που αξίζει να το δοκιμάσεις!!!
      Φιλάκια κι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
  9. Με έχεις ιντριγκάρει αυτό το ... μπυροσιροπάκι!!!
    Στα υπόψιν εννοείται!!!!
    Είναι και αυτή η περιγραφή σου, είναι και αυτές οι φωτογραφίες σου... πωπω!!! Τέλεια!
    Φιλί γλυκό, κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε δοκίμασέ το Ιωάννα... γίνεται πολύ γρήγορα και είναι θεσπέσιο!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  10. Σιρόπι μπύρας σε φλογέρες τυριού?Μα τι άλλο να ζητήσω?Πέρα από μερικές για να δοκιμάσω δηλαδή χιχιχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα... ετοιμάζω μερικές και στέλνω μαζί με ένα βαζάκι από το σιρόπι!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  11. Και οι φλογέρες φαίνονται προκλητικά τραγανές (μου αρέσουν που είναι πασπαλισμένες με σουσάμι παρεμπιπτόντως) και το σιρόπι μπίρας μας εξάπτει για τα καλά τη φαντασία Κική!
    Καλό ΣΚ κορίτσι, φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι έτσι ακριβώς οι φλογέρες Ερμιόνη μου... προκλητικά τραγανές και πεντανόστιμες αλλά με το συγκεκριμένο σιρόπι ...απογειώνονται!!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  12. Σιρόπι μπυρας!!!!!!!!!!!! Τι είπες τωρα;;; Είσαι τρομερα δημιουργική Κικη μου, ευγε!
    Καλό Σαββατοκύριακο!
    Φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Αριάδνη μου ...απλά ψάχνω και ψάχνομαι πολύ!!! Η ιδέα δεν είναι δική μου ...εγώ απλά την διάλεξα γιατί με εξιτάρισε η ιδέα!!
      Αξίζει να δοκιμαστεί!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  13. To σιρόπι μπύρας νομίζω έκλεψε την παράσταση Κική μου.
    Πολύ ιδιαίτερο και πρωτότυπο.
    ΟΙ φλογέρες σου κριτσανιστές και νόστιμες.

    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Μάριόν μου... έκλεψε την παράσταση από τις καημένες τις φλογέρες που είναι τόσο νόστιμες και τραγανές και απογειώνονται με το σιρόπι αυτό!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  14. Ιδανικό για βράδια με φίλους! Τι να πω πια για τη συνταγή σου.... είναι για το αρχείο μου σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι αλλά και για κάθε στιγμή και πέρα από τους φίλους είναι μια απίστευτη λιχουδιά!!! :)

      Διαγραφή
  15. Πολύ λαχταριστές οι φλογέρες και πολύ πρωτότυπο το σιρόπι που χρησιμοποίησες, Κική!!! Ωραιότατο μεζεδάκι!!! Καλημέρα και καλή εβδομάδα, ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπέροχες φλογέρες ..... και το σιρόπι !!!
    καλη εβδομδα Tante kiki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι είναι αυτα που διαβαζω??? Ιδίως η εισαγωγή σου με τσάκισε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!