"Χιονούλες" με σαβαγιάρ



Πρωινό Παρασκευής και, επιτέλους, κατάφερα να βρω χρόνο να καθίσω μπροστά στον υπολογιστή για να σου συστήσω αυτό το υπέροχο γλυκό που είναι από τα αγαπημένα μου. Πολύ καιρό τώρα, σκεφτόμουν και δεν μπορούσα να αποφασίσω αν έπρεπε να σου το δείξω ή όχι. Είμαι σίγουρη ότι θα με ρωτήσεις "γιατί" και, φυσικά, δεν μπορώ παρά να σου απαντήσω. Γιατί, εδώ που τα λέμε, παραείναι απλό σαν ιδέα, εύκολο και γρήγορο σαν παρασκευή. Ωστόσο, είναι τόσο μα τόσο νόστιμο, ειδικά για όσους αγαπούν τις γνωστές πάστες "χιονούλες". Εγώ είμαι μια από αυτούς, πάντως.


'Ενας ακόμα λόγος που με έκανε να γράψω τη "συνταγή" για τις "χιονούλες" με τα σαβαγιάρ είναι όλοι εκείνοι που θέλουν ένα γρήγορο, οικονομικό, εύκολο αλλά ταυτόχρονα νόστιμο γλυκάκι. Κι αυτό γιατί πριν λίγο καιρό η μικρή μου ανιψιά είχε πάρτυ και ήθελε να φτιάξουν με τις φίλες της ένα γλυκό. Έτσι, εκτός από την σοκολατένια mousse (επίσης εύκολη) έφτιαξαν και "χιονούλες" με σαβαγιάρ και ξετρελλάθηκαν! Τα έβαλαν και σε χαρτάκια (σαν αυτά των cupcakes) κι έγιναν ένα πρώτης τάξης κέρασμα!!
Που σημαίνει ότι και κάποιος που δεν μπαίνει συνήθως στην κουζίνα μπορεί να τις φτιάξει χωρίς να δυσκολευτεί καθόλου... τέλειο δεν είναι για να κάνουμε κάποιους (ασχέτως ηλικίας) να αγαπήσουν τη "μαγειρική"; 


Βέβαια, εκτός από την ευκολία και τη νοστιμιά τους, εμείς έχουμε κι έναν άλλο λόγο για να φτιάξουμε έτσι τις "χιονούλες" μας μια και στην οικογένεια υπάρχουν κάποιοι που έχουν "μαλώσει" με το παντεσπάνι για άγνωστη (προς το παρόν) αιτία αλλά αυτή η αντιπάθεια κρατάει τα τελευταία 2-3 χρόνια... οπότε τις περισσότερες φορές τα σαβαγιάρ είναι μονόδρομος. 
  • Αααααα και να μην ξεχάσω... αν σου άρεσε αυτή η ιδέα μπορείς να δείς ΕΔΩ πως να φτιάξεις σαβαγιάρ με κρέμα καφέ και γλάσο σοκολάτας.

"Χιονούλες" με σαβαγιάρ
          
        Print Friendly and PDF
Περιγραφή: Χιονούλες με σαβαγιάρ, το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκάκι για τον καφέ ή για μετά από ένα πλούσιο γεύμα.
Μερίδες: 12 χιονούλες
ΥΛΙΚΑ
    • 1 πακέτο σαβαγιάρ
    • 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής βανίλια
    • 400 ml γάλα *
    • 1 κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά, για σαντιγί)
    • 2 κ.σ. άχνη 
    • 200 γρ. ινδοκάρυδο
    • 200-250 ml γάλα (για τα σαβαγιάρ)
    • Κερασάκια γλασέ
          
        ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
        1. Χτυπάμε πρώτα την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σφιχτή σαντιγί και την αφήνουμε στο ψυγείο.
        2. Μετά, χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα (σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου).
        3. Παίρνουμε 2 κ.σ. σαντιγύ και την προσθέτουμε στην κρέμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύοντάς την προσεκτικά για να αφρατέψει.
        4. Βάζουμε σε ένα μακρόστενο ή μεγαλούτσικο μπολ τα 200-250 ml γάλα και σε ένα άλλο το ινδοκάρυδο.
        5. Βγάζουμε τα σαβαγιάρ από τη συσκευασία τους και παίρνουμε ένα.
        6. Με ένα κορνέ (ή αν δεν υπάρχει ένα μαχαιράκι βουτύρου) απλώνουμε μια στρώσει κρέμας στο σαβαγιάρ.
        7. Το καλύπτουμε με ένα δεύτερο.
        8. Στρώνουμε την κρέμα γύρω γύρω και όπως είναι (σάντουιτς) το βουτάμε γρήγορα πρώτα στο γάλα και μετά στο ινδοκάρυδο.
        9. Τοποθετούμε σε πιατέλα ή μπολ.
        10. Αφού τελειώσουμε με όλα τα σαβαγιάρ, με ένα κορνέ (ή αν δεν έχουμε με ένα μαχαιράκι όπως προηγουμένως) απλώνουμε επάνω στο κάθε "σάντουιτς" μια στρώση σαντιγί.
        11. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και στολίζουμε με ένα κερασάκι.
        12. Διατηρούμε στο ψυγείο.

        ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
        1- Αν θέλουμε πιο πλούσια γεύση στην κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής μπορούμε  να χρησιμοποιήσουμε 200 γρ. γάλα και 200 γρ. κρέμα γάλακτος .
        2- Τα σαβαγιάρ την πρώτη μέρα είναι πιο τραγανά αλλά την δεύτερη είναι ακόμα πιο νόστιμα.
        3- Και κάτι τελευταίο : όλα τα υλικά μπορούμε να τα έχουμε στο ντουλάπι και στο ψυγείο γι αυτό είναι ένα γλυκάκι που γίνεται την τελευταία στιγμή.

        Tante Kiki
        0 Comments
        No