Γύρος μανιταριών πορτομπέλο, ψημένος στο τηγάνι


Γύρος μανιταριών πορτομπέλο

Από τα πιο νόστιμα, γρήγορα και υγιεινά fast food. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον χοιρινό γύρο ή τον γύρο με κοτόπουλο. Είναι ελαφρύς, γίνεται γρήγορα με τα αγαπημένα μανιτάρια portobello και μόνον με ένα αντικολλητικό τηγάνι. Και μη πάει ο νους σας σε τηγανιτό γύρο επειδή γίνεται σε αντικολλητικό τηγάνι. Το αντίθετο μάλιστα! Είναι ψημένος σε αντικολλητικό τηγάνι όπως θα μπορούσε να ψηθεί και σε σχαροτήγανο... ακριβώς έτσι! Γιατί; Γιατί έτσι γίνεται πολύ πολύ γρήγορα, εύκολα και χωρίς την κατανάλωση ενέργειας που έχει ο φούρνος.

Γύρος μανιταριών πορτομπέλο

Θα μπορούσα να τρώω μανιτάρια πορτομπέλο κάθε μέρα μαγειρεμένα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (όχι ότι δεν θα μπορούσα να τρώω πλευρώτους ή ασπρομανίταρα, λέμετώρα). Ωστόσο, σαν γύρος τα portobello με έχουν κατενθουσιάσει γιατί γίνονται πάντα τρυφερά και ζουμερά. Προσωπικά, τον συνοδεύω συνήθως με τις καλαμποκόπιτες αλλά και με τις χειροποίητες πίτες που θα βρείτε ΕΔΩ μου αρέσει εξίσου. 'Εχει γίνει το αγαπημένο πιτόγυρο της οικογένειας!

Γύρος μανιταριών πορτομπέλο

Δεν θα πω ότι αυτός ο γύρος είναι η ιδανική λύση για όσους νηστεύουν ή κάνουν vegeterian και vegan διατροφή γιατί αυτό έχει ειπωθεί άπειρες φορές. Θα πω, όμως, ότι είναι ένα γεύμα τύπου fast food που θα ενθουσιάσει ακόμα και τους εφήβους που, όλοι γνωρίζουμε ότι είναι από το δύσκολο "κοινό". Υγιεινό, με λίγα λιπαρά, καθαρό μια και είναι σπιτικό και από τη στιγμή που μπορούμε να έχουμε στην κατάψυξη πάντα πίτες και στο ψυγείο μερικά μανιτάρια ετοιμάζεται σε χρόνο ρεκόρ για μια βραδιά με ταινία, με φίλους ή απλά με την οικογένεια. Προσωπικά, έχω υιοθετήσει το συγκεκριμένο πιτόγυρο και τον φτιάχνω τουλάχιστον μια φορά στις δεκαπέντε μέρες γι αυτό και οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι λίγο διαφορετικές.

Γύρος μανιταριών πορτομπέλο

Γύρος μανιταριών πορτομπέλο, ψημένος στο τηγάνι

            Γύρος μανιταριών πορτομπέλο
         Print Friendly and PDF
Περιγραφή : Από τα πιο νόστιμα σπιτικά fast food
Μερίδες : 3-4
ΥΛΙΚΑ
    • 2 συσκευασίες μανιτάρια πορτομπέλο (άσπρα ή καφέ)
    • 150 ml κρασί λευκό (προαιρετικά)
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • Αλάτι - Πιπέρι
    • Ρίγανη - Θυμάρι 
    • Πάπρικα γλυκιά - Σκόρδο σε σκόνη

    Για το σερβίρισμα
    • Πίτες για σουβλάκια/γύρο
    • Πατάτες τηγανιτές ή ψητές στον φούρνο
    • Ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
    • Κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
    • Μουστάρδα και Μαγιονέζα vegeterian ή vegan
    • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
        
        ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
        1. Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε από την κάτω πλευρά με ένα ελαφρώς βρεγμένο χαρτί κουζίνας.
        2. Τα κόβουμε σε φέτες με πάχος περίπου 0.5 εκατοστό.
        3. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι αφού πρώτα το έχουμε αφήσει να ζεσταθεί καλά.
        4. Τα αφήνουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να αρχίσουν να ψήνονται και να βγάλουν τα υγρά τους.
        5. Μόλις δούμε ότι έχει εξατμιστεί η υγρασία που έχουν βγάλει προσθέτουμε το κρασί και τα αφήνουμε να ψηθούν για 2-3 λεπτά ακόμα μέχρι να εξατμιστεί εντελώς το κρασί.
        6. Ύστερα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, σκόρδο, πάπρικα γλυκιά και το ελαιόλαδο.
        7. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά ακόμα να σιγοψηθούν και βγάζουμε από το τηγάνι.
        8. Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνουμε τις πίτες για σουβλάκια και από τις δύο πλευρές και αφού τις γεμίσουμε με γύρο μανιταριών, ντομάτα, κρεμμύδι, μουστάρδα και μαγιονέζα vegan ή vegeterian, τις πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις απολαμβάνουμε.

        Γύρος μανιταριών πορτομπέλο
        Tante Kiki
        0 Comments
        No