Αγαπάς κι εσύ τον τόνο; Αν ναι, αυτή είναι η συνταγή σου. Σήμερα, θα σου δείξω ένα μεζέ της τελευταίας στιγμής, που θα τον αγαπήσεις από την πρώτη μπουκιά. Είναι ένας μεζές που συνοδεύεται από λίγο ψωμί και μια μπύρα ή ένα ούζο αλλά ωστόσο... μην βλέπεις που τον ονόμασα "μεζέ" εσύ μπορείς να τον μετατρέψεις άνετα σε σάλτσα για ζυμαρικά ή και σε κανονικό γεύμα αν τον συνοδεύσεις και με μια ωραία πράσινη σαλάτα, ιδανικά για μια καλοκαιρινή μέρα (αν έρθει ποτέ το καλοκαίρι).
'Ενας μεζές που σίγουρα θα σε χορτάσει όταν κάποια στιγμή θέλεις κάτι εύκολο και γρήγορο που, όμως, δεν υστερεί σε νοστιμιά αλλά δεν έχεις χρόνο ή διάθεση να ετοιμάσεις κάτι πιο περίπλοκο. Κι ακόμη είναι ένα ιδανικό πιάτο για το καλοκαίρι μετά το μπάνιο αλλά κι αν είσαι φοιτητής ή φοιτήτρια και δεν θέλεις πολύπλοκα πιάτα, αυτό είναι το πιάτο σου.
Τί χρειάζεσαι; Πολύ απλά, μια κονσέρβα τόνου σε νερό ή λάδι (ό,τι προτιμάς), μια μικρή κονσέρβα καλαμπόκι, ένα ξερό κρεμμύδι και μια πιπεριά Φλωρίνης... τα βασικά, δηλαδή, που συνήθως υπάρχουν στο σπίτι. Κι εδώ ακριβώς βρίσκεται το μυστικό... επειδή τα υλικά αυτά συνήθως υπάρχουν σε κάθε σπίτι συνεχώς αυτό είναι ένα πιάτο που μπορούμε να το κάνουμε όποτε δεν θέλουμε κάτι πολύπλοκο.
Σαγανάκι τόνου με κάρυ
Περιγραφή : Ένα σαγανάκι πολύ γρήγορο και εξαιρετικά νόστιμο.
Μερίδες: 2
ΥΛΙΚΑ
- 160 γρ. τόνο(1 συσκευασία,σε νερό ή ελαιόλαδο)
- 150 γρ. καλαμπόκι
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες (αν θέλουμε)
- 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης, σε καρεδάκια
- 1 κ.γλ. πελτέ
- 150 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας*
- 1/3 κ.γλ. κάρυ
- Αλάτι - Πιπέρι - Σκόρδο σε σκόνη
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Βάζουμε το ελαιόλαδο στο σαγανάκι να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά μας (κρεμμύδι, κρεμμυδάκια, πιπεριά) και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 2 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και το καλαμπόκι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και το κάρυ.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση.
- Προσθέτουμε και τον τόνο, ανακατεύουμε και βράζουμε τη σάλτσα για 3 λεπτά.
- Το σαγανάκι μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
* Τώρα το καλοκαίρι μπορούμε αντί χυμό ντομάτας να βάλουμε 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες στο multi.