Κολοκυθόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης, χωρίς φύλλο


Κολοκυθόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης, χωρίς φύλλο

Οι πίτες είναι μια μεγάλη κατηγορία που αγαπώ πολύ και που έχουν περάσει στο ελληνικό DNA εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Λιγότερο ή περισσότερο εύκολες, με χειροποίητο ή όχι φύλλο, με κάθε είδους γέμιση αλλά και με τη δική της προσωπικότητα και νοστιμιά η κάθε μια, μπορούν να αντικαταστήσουν οποιοδήποτε γεύμα στο κολατσιό, το βραδινό αλλά και το μεσημεριανό. Είναι ελάχιστοι οι Έλληνες που θα αρνηθούν να απολαύσουν μια πίτα σε κάθε εποχή.

Κολοκυθόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης, χωρίς φύλλο

Ωστόσο, το καλοκαίρι, πάντα αναζητώ και αποζητώ πιο γρήγορες λύσεις για κάθε γεύμα μια και, πότε το μπάνιο στη θάλασσα, πότε η ζέστη, πότε κάτι άλλο ο χρόνος στη κουζίνα θέλω να είναι μικρότερος. Γι αυτό σήμερα θα σου προτείνω μια πίτα χωρίς φύλλο που γίνεται πολύ πολύ γρήγορα και είναι του ονείρου. Θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.

Κολοκυθόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης, χωρίς φύλλο

Κολοκυθόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης. Τα αγαπημένα κολοκυθάκια συνδυάστηκαν τέλεια με τη γλυκιά πιπεριά Φλωρίνης, τα κρεμμυδάκια, τη φέτα, το ανθότυρο και το γιαούρτι. Και για να γίνει τέλειος ο χυλός/μείγμα πρόσθεσα και λίγο ρεβιθάλευρο που είναι η μεγάλη μου αδυναμία. Βέβαια, αν δεν έχεις ή δεν σου αρέσει το ρεβιθάλευρο μπορείς να το αντικαταστήσεις με καλαμποκάλευρο ή βάλεις μόνον αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ...όλα καλά!


Για να την ετοιμάσω δεν χρειάστηκα πάνω από 10 λεπτά για να ετοιμάσω τα υλικά και άλλα 5 λεπτά... όταν ανακάτεψα τα υλικά. Άλειψα με λίγο λάδι το ταψί και έριξα μέσα τον χυλό. Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο για μισή, περίπου, ώρα ή μέχρι να γίνει εκείνο το καστανό που λατρεύω στην επιφάνεια της πίτας και έβγαλα από το φούρνο. Άφησα 5-10 λεπτά να κρυώσει λίγο και απολαύσαμε μια μοναδική νοστιμιά μαζί με μια σαλάτα και μια κρύα μπύρα. Τέλειο;;;; 


Κολοκυθόπιτα με πιπεριά, χωρίς φύλλο
           Κολοκυθόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης, χωρίς φύλλο
        Print Friendly and PDF
Περιγραφή : Μια πολύ νόστιμη πίτα χωρίς φύλλο
Μερίδες: 12 (ταψί 25x30 εκ. περίπου)
ΥΛΙΚΑ
    • 950 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα (όχι στιμμένα)
    • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε μικρές ροδέλες 
    • 2 πιπεριές Φλωρίνης σε καρεδάκια
    • 350 ml γάλα
    • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    • 250 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
    • 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
    • 2 αυγά μεγάλα
    • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 100 γρ. ρεβιθάλευρο (ή καλαμποκάλευρο)
    • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    • 1 κ.γλ. σόδα φαγητού
    • 10-12 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα (ή 1 κ.γλ. ξερό δυόσμο)
    • Αλάτι - Πιπέρι - Πάπρικα γλυκιά
        
        ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
        1. Βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
        2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
        3. Σε μεγάλο μπολ, βάζουμε το γάλα, το γιαούρτι, τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
        4. Στο μείγμα αυτό, προσθέτουμε τη σόδα φαγητού, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τη φέτα και το ανθότυρο και ανακατεύουμε.
        5. Τέλος, προσθέτουμε σε 3 δόσεις τα δύο άλευρα* εναλλάξ με τα λαχανικά (κολοκύθια, πιπεριά, κρεμμύδια, κρεμμυδάκια) ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
        6. Λαδώνουμε το ταψί μας και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
        7. Βάζουμε στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο) ή μέχρις ότου πάρει ένα ωραίο χρώμα στην επιφάνεια.

        ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
        * Προσθέτουμε τα άλευρα σε δόσεις έτσι ώστε αν διαπιστώσουμε ότι ο χυλός πήζει πολύ, είτε δεν προσθέτουμε όλη την ποσότητα είτε προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα για να έχουμε ένα τελικό χυλό μέτριο σε πυκνότητα. Με τον τρόπο αυτό η πίτα μας θα γίνει αφράτη.

        Tante Kiki
        0 Comments
        No