Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου βανίλια - σοκολάτα με cream crackers


Eύκολο γλυκό ψυγείου βανίλια - σοκολάτα με cream crackers

Και ποιος δεν έχει απολαύσει μια κρέμα βανίλια ή μια κρέμα σοκολάτα με άνθος αραβοσίτου όταν ήταν παιδί; Προσωπικά τις λάτρευα! Ήταν ένα από τα γλυκά που μου έφτιαχνε άλλοτε η μαμά και άλλοτε η γιαγιά (μαζί με το ρυζόγαλο) και με τη γλύκα του αισθανόμουν χορτάτη αλλά και ευτυχισμένη. Φυσικά, πολλά ήθελαν τα παιδιά για να είναι χαρούμενα ειδικά την εποχή που το κινητό, το τάμπλετ και ο υπολογιστής δεν βρίσκονταν ανάμεσα στα ...παιχνίδια τους οπότε το παιχνίδι ήταν στον κήπο της γιαγιάς το καλοκαίρι και τα Σαββατοκύριακα και είχε συνήθως πολύ τρέξιμο. Μια τέτοια κρέμα, λοιπόν, με μπόλικη κανέλα δεν ήταν απλά μια γλυκιά πανδαισία αλλά και μια, άκρως απαραίτητη, τονωτική ένεση.

Εύκολο γλυκό ψυγείου βανίλια - σοκολάτα με cream crackers

Ωστόσο, αργότερα, στα φοιτητικά μου χρόνια οι κρέμες αυτές ξεχάστηκαν, έχασαν τη θέση τους σαν επιδόρπιο και αποτέλεσαν μάλλον μέρος του πρωινού ή και του δείπνου ενίοτε. Της μόδας ήταν πια οι κάθε λογής πάστες, σοκολατίνες, αμυγδάλου, "ποντικάκια" και πάει λέγοντας. Πάντα όμως σε κάθε σόι υπάρχει κάποια θεία ή κάποια γιαγιά που επιμένει στα, ήδη, γνωστά της γλυκά. Έτσι και στη δική μας οικογένεια υπήρχε η θεία, αδελφή του μπαμπά, που δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να αφήσει την παράδοση. Σε γιορτές και γενέθλια, λοιπόν, γνωρίζαμε πάντα τί τούρτα θα απολαύσουμε. 

Εύκολο γλυκό ψυγείου βανίλια - σοκολάτα με cream crackers

Ένα παντεσπάνι βανίλιας, βρεγμένο με σιρόπι φτιαγμένο με κάποιο από τα χειροποίητα γλυκά του κουταλιού που αφθονούσαν στον μπουφέ της κι από πάνω μια στρώση με κρέμα με άνθος αραβοσίτου βανίλια κι έπειτα κι άλλο σιροπιασμένο παντεσπάνι και μετά κρέμα με άνθος αραβοσίτου σοκολάτα και τέλος σαντιγύ (την γνωστή κλασσική στο μεταλλικό κουτί) σχεδιασμένη με γραμμές που γίνονταν με πιρούνι. Στο τέλος, πασπάλιζε την τούρτα με καβουρδισμένα αμυγδαλάκια. Τότε, εμείς γελούσαμε γιατί βάζαμε και στοίχημα για το πώς θα είναι φτιαγμένη η τούρτα.

Εύκολο γλυκό ψυγείου βανίλια - σοκολάτα με cream crackers

Η θεία τώρα πια δεν υπάρχει, οι αναμνήσεις όμως έμειναν ανεξίτηλες στο πέρασμα των χρόνων και μας κάνουν να χαμογελάμε. Το σημερινό γλυκό είναι ένα είδος τιμής στην αγαπημένη μας θεία αν και αντί για παντεσπάνι εγώ χρησιμοποίησα cream crackers, γάλα με λίγα λιπαρά και λίγη τριμμένη κουβερτούρα για την επιφάνειά του. Δεν θα αναφέρω το πόσο εύκολο και γρήγορο είναι γιατί τώρα αυτά τα απλά μπισκοτογλυκά έχουν έρθει ξανά στη μόδα μια και η νοστιμιά τους είναι απλή αλλά θεϊκή. Ειδικά για το καλοκαίρι που, αν και χρειάζεσαι μια γλυκομπουκιά μετά το μπάνιο στη θάλασσα δεν θέλεις να ξοδεύεις πολύ χρόνο στην κουζίνα.

Εύκολο γλυκό ψυγείου βανίλια - σοκολάτα με cream crackers

Γρήγορο γλυκό ψυγείου με cream crackers

                             Εύκολο γλυκό ψυγείου βανίλια - σοκολάτα με cream crackers
Print Friendly and PDF
Περιγραφή: Οικονομικό, νόστιμο και γρήγορο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου.
Μερίδες: 12 (ταψί 20χ20)
ΥΛΙΚΑ
    • 1.5 πακέτο cream crackers χωρίς ζάχαρη
    • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
    • 660 ml γάλα (1.5% λιπαρά)
    • 4 κ.σ. ζάχαρη
    • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
    • 660 ml γάλα (1,5% λιπαρά)
    • 60 γρ. κουβερτούρα θρυμματισμένη
    • 4 κ.σ. ζάχαρη
    • 3-4 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο
        
        ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
        1. Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
        2. Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας  και όσο είναι ζεστή (μόλις πήξει) προσθέτουμε τη θρυμματισμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας για να ομογενοποιηθεί και πάλι η κρέμα.
        3. Απλώνουμε μια στρώση κράκερ στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε.
        4. Από πάνω απλώνουμε την κρέμα σοκολάτα.
        5. Επαναλαμβάνουμε μια στρώση κράκερ.
        6. Μετά, στρώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια.
        7. Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
        8. Σε αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λιπαρή ουσία) καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα φιλέ.
        9. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα σε ό,τι σχέδιο θέλουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες (ή μια νύχτα) ώστε να σφίξει πριν σερβίρουμε.

        ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
        • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε επίσης την αγαπημένη μας μαρμελάδα ή κάποιο γλυκό του κουταλιού καλύπτοντας την κρέμα βανίλια πριν βάλουμε τη δεύτερη στρώση μπισκότων.
        • Επίσης, αν χρησιμοποιήσουμε τσέρκι μπορούμε να κάνουμε το γλυκό σαν μια εύκολη καλοκαιρινή τούρτα προσθέτοντάς του και μια στρώση σαντιγύ από πάνω και γύρω γύρω και φυσικά μετά να το πασπαλίσουμε με τα αμύγδαλα.

        Εύκολο γλυκό ψυγείου βανίλια - σοκολάτα με cream crackers
        Tante Kiki
        0 Comments
        No